Половин милион българи тръгват на път за Великден

Около 150 хил. ще пътуват в чужбина, експерт пред Bulgaria ON AIR
26 апр 2019 11:06, Елка Василева
32

Вече стана традиция много от българите да използват и християнските, и националните празници за кратка ваканция на море или планина. Великден не прави изключение. Още преди няколко месеца гръцките морски курорти предложиха апетитни оферти за отмора.

Какво избраха нашенците тази година – празник у дома или пътуване до морето?

"Очакванията са около 500 хил. българи да се отправят на път за Великденските празници. Около 150 хил. от тях ще пътуват в чужбина", посочи в студиото на "България сутрин" главният експерт към Института за анализ и оценки в туризма Константин Занков.

Той отбеляза, че новините за развитието на родния туризъм също са добри. В периода между Великден и 1 май се очаква в страната ни на почивка да дойдат близо 170 хил. чужденци.

"Най-много посетители има от балканските държави. Румънците например се насочват предимно към северното ни Черноморие. Заетостта на хотелите там за Великден е близо 80%", каза още Константин Занков.

Пред Bulgаria ON AIR експертът отбеляза, че гърците също харесват страната ни. Предпочитани от тях дестинации най-често са граничните райони като Сандански, а през зимата - Банско и останалите ски курорти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: пътуване по празниците
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
всички коли пред блока са по местата си от сутринта вият кучета тупат се чергипране се вее по балконите от индииските общежития се дъни чалга по евтино от15 лв няма агн месо няма значение от къде е и на колко години е
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
priatno razkarvane na praznicite!
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХУБАВАТА НОВИНА Е, ЧЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ТРЪГНА БЪРЗО НАГОРЕЩЕ СЕ ВДИГНАТ И ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА, В БЮДЖЕТА ЩЕ ВЛЯЗАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ И ОГ ГЕРБ ЩЕ СИ КУПЯТ ОЩЕ АПАРТАМЕНТИ И ТЕРАСИ.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОНКА, ВИЕ ОТ ГЕРБ сте богати, крадете много.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на Мухълбоико недоразуменията
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тонката - А какво се случва по Хипермаркетите ви е бедна фантазията:):):):)Ми, какво се случва! Хората пазаруват като за последно! От бсп-то ги заплашиха, че ще свалят правителството и всички се запасяват за празниците, защото очакват, когато ония от бсп-то съборят правителството на Бойко, да настъпи обичайният недоимък от "социалистите"! Те така са зажадня;и да крадат, че в магазините няма да остане и салам "кучешка радост"! Т'ва е истината!
21
5
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Е !!! Това е администрацията на ГЕРБ !!! Нищо чудно,ще харчат Великденските бонуси...
20
5
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
...Това значи, че половината Българи имат тази възможност.......нещо смяташ ,ама не знам по коя система . 500х на път са грубо 320х работещи, другите 180х с тях са деца или родители с пенсии. По данни на КНСБ работещите в Бг са около 2, 6 милиона. Хайде сметни тези 320х заможни колко % са, 1/8 или 12,5% от работещите..хайде смятай реално и стига гербаджийски мушингиии. Как по просто да ти го напиша, 6 милиона кукат в Бг 0.5 мил могат да си позволят да разпускат човешки.
19
4
 
5
 
! Отговори
Добре де, преди 4 години
Моите наблюдения са други. Живея на централен булевард. За разлика от други години, когато сякаш бомба е паднала за празниците, този път няма нито едно свободно паркомясто. Явно този път повечето хора са си останали у дома.
18
8
 
8
 
! Отговори
До 17 и 18 преди 4 години
Когато фактите говорят и боговете мълчат!500 000 пътуващи са 7, 14% от населението в страната. От тях, туристите в чужбина са 2, 14% от българите. Сега го сметнах с каклкулатора. Стига пропаганди!
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е нищо. По времето на Цъpвул Живков се изнасяха по 1 милион българи към великия СССР за да празнуват 9-ти септември.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересува кой какво говори. За да има такова пътуване в Бэлгария и чужбина трябват пари. Това значи, че половината Българи имат тази възможност. Оставете ромите и пенсионерите те правят само статистика колко сме бедни, което не е вярно категорично.
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 15 : казвам че ти си от тия дето всеки и всичко им е крив че не може да се реализира тук бе червенушко!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
любимците на Баце, дето били критерии за благоденствие.Само че има още 6 милона дето не мърдали никаде с години...
13
6
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
При 7 млн. население 500 000 пътници са няма и 10%. 150 000 туристи в чужбина са малко над 2% от всички българи. Та какво казваше, гепаджийче?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами ше тръгват на път, нали требе да се поства у фейсо - къде беме и кво ядоме!
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези са от тия дето бензина и винетките са им скъпи, а заплатите ниски, и оплакващи се от пътищата!
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво пътуване бе, след като платих сметките останаха пари за *** яйца и една дроб сърма.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината електорат на Герб отива на почивка. Другата половина са бедни герберски идеалисти и фанатици, вярващи във вожда.
8
10
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
ГЕРБЕРСКИТЕ активисти ще харчат Великденските бонуси !!! Слава! Слава! Слава!!!