Като граница между Руанда и Уганда – 7 км блокада на Маказа

Хора припадат от жегата
16 юни 2019 23:00, Нели Христова
60
Като граница между Руанда и Уганда – 7 км блокада на Маказа
Снимка: Facebook

Като граница между Руанда и Уганда, а не между две държави членки на ЕС - така описаха Маказа хората, които бяха блокирани в над 7-километровата колона преди Гърция, пишат от 24 часа.

"Не знаем причината да чакаме повече от час и вероятно още 2. Без вода, без тоалетни при 33 градуса. Няколко души припаднаха. Въпрос на организация или липса на такава", написа  в личния си профил почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова. В момента тя и стотици сънародници са блокирани в колоната от автомобили, която едва помръдва.

"Все е било опашка, но като тази на 16 юни - никога, категорични са потърпевши. Още в 15 часа колоната стигаше 4 километра почти до втория тунел след българската граница. Мнозина обърнаха колите обратно и избраха да се приберат през Александруполис, Орестиада и ГКПП "Капитан Петко Войвода". Разстоянието е двойно, но поне не се чака на границата.

На 33 градуса сънародниците ни припадат на Маказа.

"Усетихме, че на Маказа е натоварено. Много автомобили с пловдивска регистрация минаха оттук, за да не чакат с часове там, независимо, че километрите стават много", казаха български гранични полицаи от "Капитан Петко Войвода". Те обаче предупреждават, че в почивните дни и при тях става натоварено.Особено, когато започнат към 18 часа да се прибират автобуси с български туристи, които са били на еднодневна екскурзия с плаж.

"Забравете Гърция това лято! Невъзможно е вече да се ходи в събота или неделя за един ден на плаж и обратно. Просто времето минава в чакане на границата", отчаяно коментираха хора от Кърджали и Хасково. Освен засиления трафик от румънски туристи към южната ни съседка, бавното обслужване е продиктувано от факта, че гръцките гранични полицаи са съкратени наполовина.

Някои оприличиха Маказа не като граница на две държави членки на ЕС, а като между Руанда и Уганда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
0
 
! Отговори
Август Траян преди 4 години
Не разбрахте ли бе Българи, най-вече от селата, че големата ви далавера с Гърция на море е ялова! Колко години чакате на опашки на Маказа и другите като нещастници! И Бойко Ви каза- Ходете на нашето черно море! Ама в Гърция *** да се изфука! Ходя си само на с.Лозенец, хубав хотел и спонсорирам България....А със здраве "гръкомани".
35
0
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Истината е много болезнена, нали Патладжанис Малякизменис!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога курортите по времето на соца не са били пълни и достъпни. Имало е 10 хотела логипно че няма и как да е било пълно. Бяха си празни това може да се види и на клипове правени по него време. Изобщо неможе да става и дума за сравнение със сега. Особено и с развитието на Самолетните компании в момента и абсолютния трафик на туристи в цял свят.
33
0
 
7
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Каква Уганда ,всяка сутрин е същото на границата между Франция и Люксембург въпреки че няма проверки.Хората искат да работят или да почиват там където е по хубаво.
32
0
 
5
 
! Отговори
бежанци от черномори преди 4 години
а какво зн има броя на гръцките полицаи, нали и без това работи само единия контрол, па нашите тикви като видят, че няма достатъчно гърци, да отидат и да им помогнат по-бързо да прекарат колоната ... и без това тоя контрол там е абсолютно фиктивен ... минавали сме с чужда ЛК, просто защото ни ги бяха разменили при връщането на едни лодки.Двама гръцки митничари си говорят:- Ии гледай Ставрос, безанци от церноморието!
31
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И откъде имат пари да ходят на екскурзия в Руанда и Уганда, та да направят сравнение?
30
1
 
4
 
! Отговори
до един преди 4 години
Абе , Чиче, ти хубаво че си за 4 часа на бг-морето, но виж помисли защо хората са готови да бият път до Гърция за да се порадват на тяхното море.Аз лично предпочитам един полет до Валенсия за стотина евро, още 200 за спане и кеф.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На теб ти харесва сега повече от тогава ли??Бил ли си роден тогава и имаш ли представа какво беше на слънчев бряг?Всичките ни курорти бяха много по добре и по достъпни.Не случайно беше пълно с чужденци.А ти си дрънкай
28
6
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 47 Не само да върнем красивия вид на соца , ами направо да си върнем соца. Това искаш да кажеш , нали? Ех ти !Ама няма начин.Мечти.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че 1000 човека са събрали по някой лев за да идат за ден на море богатство ли е???Разбира се че е беден народа, иначе щеше да ходи за по две седмици поне.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен бойкот на окупираното от мутри и невежи черноморие.Да взривят бетона и да върнат красивия вид от соца . Отдавна претовариха канализацията и унищожиха природата , а и отдавна ги няма кадрите от Балкантурист и тох .Всичко е мизерия на нашето море.
25
6
 
2
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Народа е беден и гладен, няма какво да яде!
24
3
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Видяхте ли ???Гърците правят съкращения и икономии ,а ГЕРБ раздуват щатовете заради техни активисти...
23
1
 
3
 
! Отговори
До Елин хомофакис преди 4 години
Нр1 Биеш рекорда по пропуснати години , от първите 7 ти ги няма.
22
24
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Всичкото село тръгнало плаж, алооооооо, кой ще копа тиквите и доматите, я си стойте на село при прасетата, а на плаж - ей ви селския гьол, има и кал там, колко искаш, ще правите спа процедури.....
21
6
 
24
 
! Отговори
fact преди 4 години
каза ви се: мутроморето има отлив на туристи. сички натам по магистралата на боеко. иначе - припадъци.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 2 км.от Кагитумба има един град. Казва се София. Ако това е причината за сравнението, добре, иначе дойде сезона и се почна пак голямото епимено.
19
5
 
17
 
! Отговори
венци преди 4 години
Аз си реших проблема, построих си вила и басейн на обезлюдено място. Зад мен гора а пред мен безкрайни полета, низини котловини. Заградил съм със естествена растителност. Само от гоогле ърт може да се види. Там си почиваме със семейството. Най-близкото село е на 7км.
18
6
 
10
 
! Отговори
Па да стоят... преди 4 години
....има самолети,има влакове. Иска четене. Ама нали сте Е вропейци, всичко знаете от самото си раждане. ХЪй вани
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обиколката през Илинден-Екзохи е съвсем минимална, не разбирам, какъв *** трябва да си всеки уикенд да се набиваш, като копие на такава опашка?!?!?!?