Шпионски игри: Предатели ли са тези, работили за чужди служби?

Най-добрият пример: Ген. Владимир Заимов
Обновена: 16 юни 2019 11:31 | 16 юни 2019 11:11,
37


Шпиони или дисиденти са хората, работили за чужди разузнавания?

През призмата на времето може да го тълкуваме по различен начин, смята експертът по сигурност проф. Бончо Асенов.

"Най-добрият пример е ген. Владимир Заимов, убит преди 9 септември за шпионска дейност в полза на Русия. След 9 септември - герой на Съветския съюз", посочи Асенов.

След 1989 г., със смяната на конюктурата, ген. Заимов отново става предател. 

Гледайте още в предаването "Операция История" по Bulgaria ON AIR от 16:30 часа!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
кака Кармен преди 4 години
Панта Рей...всичко тече,всичко се променя!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А БЕ ЩОМ ГЕНЕРАЛ ПРЕДАВА СТРАНАТА СИ,ВСИЧКО Е ЯСНО!ПЪК ВСЕКИ ДА ГО ОПРАВДАВА КОЛКОТО И КАКТО СИ ЩЕ!
33
1
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
Всяко едно правителство има нужда от "герои" за да дават бляскав пример на простолюдието и от "предатели" за да обединяват народа срещу подлоста на "враговете ". В зависимост правителството на кои външни сили се кланя и лиже гъ** . И така тоя Владимирчо Заимов се оказва първо враг, щото управниците ни са се кланяли на Гремания..... после герой, щото сме целували на Рашата гъ** .... и после пак враг щото правителството ни са станали американски слуги и върли врагове на Русия .
32
0
 
3
 
! Отговори
разбира се преди 4 години
До АЗ76Генуезките евреи му я пробутват!А той нали си е бил *** човек веднага налапал въдицата!Дядо му е бил *** войник,но с огромна физическа сила!Баща му-също,и го правят болярин!Самият Иван-Александър като цар е псувал чуждите посланици,когато се е ядосвал!Той не е виновен,виновни са болярите,с техните тарикатлъци за независимост!А от тук до робството има само една крачка!
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки червен е предател и трябва да бъде умъртвен!
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ген.ЛуковИ кой определя кое е в интерес на България.Тогавашните фашисти кръволоци-дошли на власт с преврат и реки от кръв и репресии,или сегашните дошли с измами и явна подкрепа на ЧУЖДИ държави.Така че всеки според съвестта си преценява дали може и как да помогне на България - но на самите българи , не на шайката която се самообявявя за България.
29
3
 
17
 
! Отговори
Долу ГЕРБ преди 4 години
Сега предателите са политиците от ГЕРБ и псевдопатриотите, които работят в интерес на чужди държави против интересите на България, но това ще остане недоказано и ненаказано.
28
4
 
17
 
! Отговори
OldMcdonald преди 4 години
Всички, които работят в енергото, "софийска" вода, супермаркетите и заведенията за бързо хранене, са национални предатели и эащитават чужди национални интереси.Патриотите ядат само таратор с чесън и шкембе, а не разни там бургери с картофки и кола.
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антифашистката кауза - генерал Заимов не я е предал, а ако беше работил за фашистите, щеше да я предаде. За фашистите генерал Заимов е предател - предал е тяхната фашистка кауза.
26
3
 
10
 
! Отговори
??? преди 4 години
Не е в интересите на България да се закупуват американските самолети, но те ще се купят. Кои са предателите?
25
5
 
15
 
! Отговори
ined преди 4 години
Кой го помни Заимов? Най-съвременен пример за предател е Плевнелиев - всяка седмица на инструктаж и донесения ако не във Вашингтон то в американското посолство.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сложно е да се определи кой е предател, зависи от гледната точка. Примерно кой е предател през 1940-1944 години? Този, който иска България да е на страната на САЩ, Великобритания и СССР или този, който е бил за Германия и Италия? Казано по друг начин може упрвляващите да са предателите, а тези които работят за националните интереси на България официално да се водят за предатели, точно както е в България след 1989 година.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До чарлиОнзи на теория е цар според рожденото си право, но на практика преди 15-20 години беше протеже на една разбойническа, предателска партия. Като такъв действаше, а не като цар. От цар до цар има разлика. Баща му беше Цар.
22
0
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
А за онези, които в момента работят не се ли отнася?
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родина не се предава. Това е златното правило.Ако работиш за чуждо разузнаване, си предател, дори да си въобразяваш, че вършиш добро дело. Наказанието за предателите е едно-единствено - 18 много добре го е казал по-долу. ще добавя само, че след наказанието трябва да следва презрение. У нас обаче, през онези 45 години, оцелелите предатели бяха на най-високите постове, а потомците на наказаните предатели бяха със супер привилегии, от които продължават да папат и днес!
20
1
 
5
 
! Отговори
чарли преди 4 години
До Анонимен:Нали имахме цар преди няколко години .
19
1
 
14
 
! Отговори
На фона на генерала- преди 4 години
внучка му Рая, услужливо пропагандираща неща, за които НПО-тата щедри плащат.В БАН е пълно с такива. Имам предвид институтите, от сферата на обществените науки.Деца, внуци, снахи, зетьове, племенници на хора, получили професорски титли щото са били "верни на Партията" (в повечето случаи - легионери и бранници отпреди Девети септ., после пребоядисани). Също и чеда на средния ешалон на БКП-номенклатурата. Преди 30 г. - галеници на БКП, с предимства. Днес - над..упени пред новите ни Големи братя.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама моля ви се, как предатели?!Тези мъpши според вас са си направо герои.П. П. Много е просто.Всеки който работи/л за чужди служби>>>РАЗСТРЕЛ и след разстрела ...червей.Какво има да се умува тук.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, който рабатил за чужда държава, а не за България, е ПРЕДАТЕЛ! За съжаление,от освобождението от турско робство, много малко хора /напр.Ст.Стамболов/ са били такива! Малка България винаги е командвана от някои от"великите" държави!
16
3
 
6
 
! Отговори
АЗ76 преди 4 години
да речеме,че и Цар Иван Александър е предател,щото се е оженил за Сара (в последствие Теодора,щото се е покръстила - типичен подход за инфилтриране сред гоите),та в днешно време нашите политици да има за к'во да са бият у гърдите за сметка на ония каде спасиха евреите у българия ония години(с чужда пита помен).според мене Сара му е била пробутана на Царя...!