Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"

Вижда се, че има систематично преследване, заяви той
16 юни 2019 21:45, Нели Христова
126
Симеон: Дано имотите ми да не последват съдбата на "Царските конюшни"
Снимка: Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски изрази своето притеснение, че имотите му могат да последват съдбата на "Царските конюшни".

"Вижда се, че има систематично преследване. - каза той пред bTV. - Да се върнем назад – 1946 г. правителството на Кимон Георгиев признава и ни дава списък на частни и лични имоти. 1998 г., демократична България, Конституционният съд се произнася, че е така. Според мен, каквото следва няма логично обяснение. Този мораториум не е законосъобразен, това е тормоз, начинът, по който се действа – загубихме двете дела за хижите "Ситняково” и "Саръгьол”. Опразнихме ги, защото съм коректен човек, но с голяма болка в сърцето. Виждам чиста злоба – да се отнеме, без някакъв план за действие. Предполагам, че ще стане като с т.н. "Царски конюшни”.

Сакскобургготски заяви, че се надява и вярва в правосъдието и в съда в Страсбург – като гражданин на една европейска страна, където частната собственост е гарантирана. Попитан дали ще назове имената на хората, които стоят зад тези по думите му политически-продиктувани посегателства той отговори, че няма смисъл да се назовава един, друг или трети, тъй като това не допринася с нищо на обществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 108. Такъв пък невежа не съм чул като теб. Как да не е българин. Роден е в о. Горубляне. Баща му е българин. Ти вземи чети. Това , че е и католик също има българи католици. И те са по християни от теб.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеон няма друг избор,освен да изпълнява мръсните поръчки на комунистите. Тоя пройдоха и комарджия, бавноразвихрящ, от сума ти години е на хранилка на ДС-сега трябва да си отработи надника, за сметка на тъпоглавия бълг. народ...И планът успя на 100%...
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български цар, но без капка българска кръв. В родата им няма нити един българин или българка. Натрапници от чужбина....с големи претенции
102
2
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Българския народ обича да гоЕбат здраво. И не признава царе и царедворци. Прости цъpвyли са най оборотните политици.
101
2
 
2
 
! Отговори
по-малкото зло преди 4 години
Турски вилает поне Румелията а северняците - руска губерния! На ти съединение!
100
1
 
16
 
! Отговори
ВЕСЕЛЯКА преди 4 години
Този безсрамник не спря с опитите си да доокраде България-с НДСВ-ЛЪЖЛИВАТА СИ ПАРТИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ КРАДЛИВИЯ СИ СИН КИРИЛ И КОПЕЛЕТАТА КАТО МИЛЕН ВЕЛЧЕВ И ТЪЛПАТА ДО НЕГО-не спират и до днес да ощетяват България!Каква наглост притежава този човек-съди България в Страсбург заедно с противната си сестра за имоти,които никога не са били на семеството му,а са били винаги държавни-да не би да са ги купили баща му и дядо му
99
4
 
2
 
! Отговори
майка Турция преди 4 години
До цар ХАСАНРано или късно ще си върнем турското гражданство! Там ни е спасението - Хасан
98
0
 
2
 
! Отговори
анатема преди 4 години
До ХансДа си го приберат *** заради които баща му загина!
97
1
 
9
 
! Отговори
бай х преди 4 години
Защо германските му братовчеди нямат претенции за имоти в България ?? Имаше интервю със тях , много богати и културни хора които казаха че това са безспорно държавни имоти построени за нуждите на царя , а не лични имоти . А тоя цър вул .....
96
0
 
3
 
! Отговори
цар ХАСАН преди 4 години
До дедкоМирише ми на СУЛТАН............
95
0
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Toia da mu vsemat grajda stvoto I damu se sabrani da vlisa v BG.
94
1
 
22
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Гласувах за "Царя". И какво донесе той на България: Крадците от НСДВ, издигането на охранителя, изсичането на "царските гори". Какво взе--имотите си. С какво допринесе за икономическия просперитет на България----освен луксозни вечеринки с царски особи--нищо, зеро,нула....За мен той е човек обсебен от комар и суета, елементарен индивид, който можеше да бъде символ, идеал, легенда за България с тази обществена подкрепа , която имаше.....а се оказа - провал и крадец.
93
3
 
10
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
На тоя и урната в Орландовци му е много!
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешката на Симеон е че се писа родолюбец. Ако беше продал имотите и се бе махнал от България , щяха да му вземат опинците.
91
3
 
10
 
! Отговори
кака Кармен преди 4 години
Тоя я бързо обратно в Испания или в психиатрията!
90
3
 
12
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Да си ходи в Израел. Баща му на тоз предаде България и фюрера. Анатема !!!
89
1
 
15
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Абсолютен безсрамник! Докато беше някъде на майната си,гласа не му се чуваше. После почнаха легендите за него!?...И кои бяха тия ненормалници които го домъкнаха в БГ
88
1
 
14
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Помоощ , ограбиха царя.
87
2
 
18
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
Карма,царю,Карма! ПоплачИ тук,там,дай едни жълтички на правилния човек,па може и да те оправи.....за 800 дни! Айде фрут,България НЕ е баница да грабите апетитни парчета от нея!
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ченгесарска работа в чужда собственост. Да ги удари в децата им. Що хора покрай него се вредиха с имоти. А и социалистката която си приватизира държавното.