Няма съмнение: Гоце Делчев е бил българин, историята не се променя!

Ангел Джамбазки: Преди 1944 г. няма македонска нация!
Обновена: 17 юни 2019 13:25 | 17 юни 2019 13:25,
138
Няма съмнение: Гоце Делчев е бил българин, историята не се променя!
Снимка: Wikipedia

Няма съмнение какъв е бил по произход и съзнание Георги Николов Делчев. Не може да се променя историята, отсече евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той коментира думите на македонския историк проф. Драги Георгиев. Ръководителят на македонския екип в съвместната комисия, създаден по силата на Договора за добросъседство настоя: "Ако българската страна настоява да се напише, че Гоце Делчев е български революционер, тогава няма да бъде постигнат резултат по този въпрос .

По думите на Ангел Джамбазки какъв е един човек най-добре описва самият той за себе си.

Още по темата

"Гоце Делчев пише писма на ръка, в които се нарича българин. След като е бил български офицер, български кадет, български учител, братята му са били в български чети и са загинали в български битки – кой тогава е проф. Драги Георгиев, за да променя историята", настоя Джамбазки пред bTV.

Джамбазки бе категоричен, че няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев загива 40 г. по-рано, когато по думите му не съществува понятието македонска нация.

"Историческата гледна точка е следната – до 44 г. произходът, характерът и самосъзнанието на населението във Вардарска Македония е българско. След това започва формирането на политическата македонска нация под давлението на Коминтерна и с предателството на част от функционерите в София", обясни евродепутатът.

"Към настоящия момент има хора, които се самоопределят като македонци и това не е проблем. Но към настоящия момент в Северна Македония живее огромна общност от българи по самосъзнание и техните права и интереси ще бъдат защитени от нас, докато има ВМРО и докато участваме в политическия живот", допълни Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
1212 преди 4 години
До МаповХубаво е да мислиш и да имаш свое мнение, ама преди това трябва и да си чел, а не да приказваш наизуст. Мисленето без знание понякога е опасно. Като не вярваш на български източници, провери в чуждите от онова време, това се опитвах да ти кажа. Дано сега си разбрал.
80
1
 
1
 
! Отговори
Мапов преди 4 години
Do 1212Казах да се мисли, а не да се чете и се възприема всичко за чиста монета, особено от български източници...Дано сега си разбрал.
79
0
 
2
 
! Отговори
1212 преди 4 години
До МаповАма ти хубаво казваш да се чете, ама сам явно не го правиш. В Румъния е имало българска емиграция, за която се е знаело от местните власти. Ако не вярваш на написаното лично от човека, за което има документи, аз няма как да те убедя. Има документи от това време, има архиви.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека собствено ръчно е написал какъв е и за какво се бори аа *** с промити мозъци колкото щеш у съседите!А може и платени *** да са,знае ли човек!
77
2
 
1
 
! Отговори
Мапов преди 4 години
до 1212 И пред кого са се заявявали в Румъния...кави са. Повече трябва да се мисли..и по малко съчинения на красива история.
76
0
 
5
 
! Отговори
1212 преди 4 години
До МаповАз съм бил във Франция и Германия, значи ли че съм французин или германец??? Не ти схващам логиката. Левски и Ботев са заявявали че са българи, както го е направил и Георги (Гоце) Делчев. Човека го е написал собственоръчно, така че кой каквото иска да говори, това няма да промени истината.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 57Вземи си изпий хапчетата и по-леко с гугъл транслейт-а. През 8-ми век турци на балканите не е имало, първите турци тук не са истински турци (отоманци), а тези от Селджукската Империя. През 8-ми век Византия воюва с арабите, които след зов за помощ от византийците Хан Тервел разгромява при Константинопол през 718 г. Вземи прочети барем една книжка, преди да си изказваш, илитерат презрян.
74
4
 
6
 
! Отговори
Мапов преди 4 години
Интересно ,ако Румъния каже,че Ботев и Левски са румънци.Как ли ще реагираме в България. Вярно ли е,че са били там...вярно е.Даже от там сме организирали и борбата и четите...
73
0
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Винаги има съмнения в една спорна личност.И наши революционери са били в Украйна и в Румъния,но са се борили за свободна България,но нито украинци,нито румънци казват,че са техни национални герои. Цялата истина трябва да се казва,а не само което на нас ни харесва...
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много добре си го е казал човека. Това че Коминтерна промиваше и промива мозъците на хората също е прекалено известно.Оруел описва точно този момент от историята в книгата си 1984
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЙКО БОРИСОВ Е МАКЕДОНЕЦ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ!
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плиткоумието не е простило нито на българин нито на македонец, продължавайте!
69
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоче Делчев е МАКЕДОНЕЦ йот бугарско !
68
3
 
18
 
! Отговори
Бат Петьо преди 4 години
БРАВО ДЖАМБАЗКИ!
67
5
 
20
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Не знам какъв е Гоце Делчев , ама Нинова се провали тотално.
66
8
 
2
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До бг - друга историческа истина е, че баща ти напразно се е хабил. Ако беше използвал презерватив, можеше да спести едно истинско недоумение.
65
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алоууу, макетата, от луната се обаждаме. Предаваме се, ваша е!
64
1
 
24
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 4 години
Предавам се. Признавам, че съм от македонско потекло.
63
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С македонци шах не се играе. Докато се обърнеш и ти открадват царя.Дивият национализъм и открадването историята на съседни и по-далечни народи е характерно за новосъздадените нации - македонци, украинци и т.н.
62
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма съмнение: Гоце Делчев е бил българин, историята не се променя!"В момента обаче на дали би се гордял че е българин или македонец. Няма нормален човек който да се гордее с националната си туземщина.