600 умират на пътя в България всяка година

Проблемът е в хаоса в нормативната уредба
19 юни 2019 22:48, Нели Христова
40
600 умират на пътя в България всяка година
Снимка: Pixabay

Малко хора по българските улици спазва Закона за движение по пътищата и поради тази причина зачестяват и за това зачестяват произшествията. Загиналите по нашите пътища са близо 600 души годишно, това обясни председателят на Института по пътна безопасност Богдан Милчев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Милчев също така допълни, че има огромен хаос в нормативната уредба. Това гарантира на водачите безнаказаност.

"Институтът за пътна безопасност няма да се измори да кара институциите да си вършат работата. Всяка година се говори, че сме намалили жертвите по пътищата, но няма как да паднем под 600. Ако ще се борим само на думи и решения - няма как да стане. Проблемите са много. Трябва можещи и знаещи хора да започнат да управляват пътната безопасност. Хаосът в нормативната уредба е огромен. Ние не знаем дали имаме закон за движение по пътищата или не", каза той,

Милчев също така обясни, че е време да бъдат направени сериозни промени в родната инфраструктура.

"Трябва да променим средата и тогава щофьорите ще променят поведението си на пътя. Транспортната система трябва така да е изградена, че никой да не загине докато пътува. Това ще се случи само когато науката диктува политиката в пътната безопасност", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Са преди 4 години
Остави ги тия,дето не спазват!Но какво да кажем за нас,които спазваме закона и все пак ни трепят,и блъскат!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е една- пълно е с кре-.-ни, уви .
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огромният проблем е пълната липса на контрол за спазването на закона. Друг голям проблем е, че в България няма експерти по пътна безопасност.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
65% от убийствата ги правят хора между 18-21 години! Забранете на малките пиш легари да карат коли до 21г. и жертвите ще паднат от 600 на 300 за една година!
21
7
 
0
 
! Отговори
убиват с камери преди 4 години
Някой катастрофи с е правят след пресканиране от камери убиици на пътя инсталирнаи НЕЗАКОННО ОТ разни издържани с ограбвани милиарди от народа министерства и ведомства. /вижте убииство при МикреКАмерите блокират съзнанието на водачите .Експерт се оплаква от същото при анализ на магистрали в Германия. Нощем облъчват водачите зверски за да им снимали лицата.След това минути зрението на водача не адекватно виждат светещи петна вместо пътя и ..
20
4
 
1
 
! Отговори
Срочно преди 4 години
Експерти да огледат снимани скамери автомобили. Тези които се движат с много висока скорост се вижда как са обемно обсебени от тн"нашественици". Нашественика е в купето около автомобила има голям защитен белезникав обем.Да прегледат и филми направени от КАТ с нарочно внедрена терористична техника. Виждат с е в купето на МВР автомобилите всъздания тн"Извънземни масови убиици".Седят на задни седалки .пред мен нападнаха катаджия пишещ незаконен акт на бланка от преди 1990 година.
19
2
 
1
 
! Отговори
Убиват с техника преди 4 години
Преди години при анализи на катастрофи се отчитаха тн Аномални зони.В момента всеки един автомобил е аномална зона заради обемно следене през холограмни оръжия налепени на предно стъкло и отрязъци в купето. Обсебвания на водачи се извършват през камери с вградени активатори.Обсебените водачи се виждат отлично на пътя по белезникав обем през водача. Терористите ползват стикери за тех прегледи за мръсни експерименти.Озверяват водачи контролират скорост с точно над разрешената.
18
2
 
5
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Мдааа, откакто няколко роми се научиха как се пуска кумпитура спамят форумите колко прости били Българите. за благодарност че ги издържаме и им плащаме сметките. Бавно но сигурно търпението се изчерпа. Фуболните фенове и рокерите показаха че могат да се обединят , а куките все в един момент ще откажат да пазят епутатските любимци от народния гняв
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ориенталщината в НЯКОЙ Българи може много бързо и ефективно да се излекува със строги закони, безмилостен контрол и сурови наказания.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всяка година се говори, че сме намалили жертвите по пътищата, но няма как да паднем под 600."Аре уа! Га бяхме почти 9 милиона жертвите бяха по 1000 на година. Ся сме къмто 5.5 милиона и жертвите са 600 на година. Га станем 2 милиона и надоле, жертвите ще паднат под 200 на година. Въпрос на цифри е! ; )
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хвани един американец, руснак, сърбин, грък, англичанин, германец - всеки може да го направи това."*** не всеки може да хвърля салфетки в такт с чалгата, нали? Аре...
14
2
 
6
 
! Отговори
расате преди 4 години
Всички обвинения са към безогтоворните шофьори. Но има и други участници в движението - пешеходците. Те също трябва да спазват правилата за движение, а не да пресичат улиците където и както им скимне, без да се съобразяват със светофара. Все пак нормално е да имат чувство за самосъхранение. Наскоро в центъра на София бях свидетел на следния диалог между момче на видима възраст 10(+/-1) години: Мамо, чакай, червено е! Какво гледаш светофара, бързаме! - дръпна го рязко майката и те пресякоха.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам новината от ООН, че жителите на България през 2100г ще бъдат около 2 милиона. Само след 15г ще сме 5 милиона.Познайте кой ще бъде мнозинство...
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е в масовото българско плиткоумие, качествената пътна инфраструктура и 27мата ръка моторни превозни средства.
11
0
 
3
 
! Отговори
Gen Gen преди 4 години
на сайта на милицията има статистика , по памет 1994 са нещо като около 1000 и нещо , помните ли колко коли имаше тогава ...карах сив жигул 2101 тогаз *** и ...*** де ама жертвите са постоянни които означава че статистиката си върши раотътъ...Всяка година се говори, че сме намалили жертвите по пътищата, но няма как да паднем под 600.
10
2
 
5
 
! Отговори
магистрали няма преди 4 години
не са водачите и законите...по-строги закони и глоби надали има...поне на запад няма..Румъния и Гърция има...по следени и терпризирани водачи от БГ няма...направиха ни всичките престъпници за 10-20км отгоре...пък и лазарни радари...ама нали народа плаща за да го тероризират после полицайте дето ги превърнаха в пъдари, само в БГ... за едно е прав този...кадърни и нтелигентни хора трябва а не като тия дето сега пишат законите ...безмозъчни некви...хората също имат права!!!
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ай стига сте занимавали света с некви глупости. Американци и руснаци умират на фронта биейки се за родината си, но ние трябва да съжаляваме *** и Гaньoвица когато се разплюкат някъде с трошката си щот не знаят къде е газта и къде е спирачката.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Северна Корея защо няма война по пътищата? Ами, защото няма коли. Има коли, има проблем. Няма коли, няма проблем. Но за българите колите им са по-ценни от това, че техните сънародници *** като мухи.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
закони трябватЗакони има ама не се изпълняват. Събираемоста на глобите е трагична, а българина колкото и да му говориш не го ли удариш по джоба не разбира.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9Не всеки се ражда шофьор. Има такива, дето ги псукаш и след 3-4 часа вече карат много добре, спазват знаци и прочие. Ама това са 1 на 20. Другите им трябва 30-40-60-100 и повече часа. И аз видя много зор, докато се науча да карам, но 17 години по-късно, катастрофи нямам!