"Медицински надзор" ще проверява случая на Мими

ИСУЛ поискала повече пари от необходимите
Обновена: 19 юни 2019 15:24 | 19 юни 2019 15:20,
7
"Медицински надзор" ще проверява случая на Мими
Снимка: БулФото

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая с лечението на малката Мими, която загуби битката с левкемията. Това става ясно от становище на Националната Здравно-осигурителна каса, съобщава bTV.

Според здравната каса забавяне от страна на Университетската болница "Царица Йоана - ИСУЛ", където се лекуваше болното дете, е причината родителите да получат фактура за близо 14 000 лева за медикаментите на дъщеря си. От касата подчертават, че въпреки забавянето, институцията е одобрила заплащането на медикаментите в срок.

Още по темата

Майка на Мими - Надя, е получила обаче фактура за противоруморни лекарства, които би трябвало да се поемат от НЗОК. От болницата твърдят, че не са получили обратна връзка с касата и затова решили да връчат сметката на майката.

Разследване на bTV обаче показва, че болницата заявила официална цена от почти 24 000 лева, т.е. по-висока от посочената във фактурата. А самият документ е бил подаден едва на 18 юни.

"Налице е неяснота за несъвпадението в данните, поради което, към настоящия момент, НЗОК е сезирала Изпълнителна агенция "Медицински надзор" към Министерството на здравеопазването за цялостна съвместна проверка по случая", се посочва в съобщението на касата.

В края на становището НЗОК поднася своите искрени съболезнования на семейството на починалото дете и отправя апел да се прекрати злоупотребата с мъката на близките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премахнете тази недомислица бе как може здравето да се търгува.-Ами не е редно, да.Я всеки да си плаща сам.
4
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
***! Ще се сезират тези, които не са си свършили работата! Да се проверяват сами. ЗАЩО съсипахте Фонда за лечение на деца в чужбина?! Защо, когато тъкмо тръгна да работи! От девет кладенеца вода донесохте, то не бяха акции, не бяха арести. Ама спряха кампаниите за събиране на пари от медиите, нещата тръгнаха. И го съсипахте! Сега е пълно с хора, търсещи пари за лечение на децата си! Щели били да се сезират. Майките ви да се сезират!
3
1
 
15
 
! Отговори
gggg преди 4 години
Кво ни пука, нали ще си имаме суперкумпутор....Иначе сериозно,бог да го прости детето и на всички които са виновни за забавянето на парите, от министри до чиновници и лекари пожелавам искренно да им се случи същото. И преди да кажете ,че е безсърдечно да пожелавам такова нещо - да така е аз също имам болно дете също от сериозна болест ,която обаче се лекува с методи от средновековието, а новите методи се плащат кеш-кой както може да се оправя. Нагледах се на касички за пари т. наречените доктор
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направиха ги търговски дружества а сега ще ги разследват защо така са надписали сметкат с цели 10 000 лева. Премахнете тази недомислица бе как може здравето да се търгува. Това да не е сирене мляко хляб и кашкавал бе сеяндури.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измислици- премислици! И как все се изплъзват, как го живеят този свой позорен живот- сребролюбци ненаситни! Деца гаснат едно след друго, а управниците ни се правят на ощипана мома! Срам! ... А ние, сми не по- малко виновни- роптаем по форуми и нищо!