Музика след 22 часа = затворено заведение

Между 5 и 12 хил. лева глоба ще плащат провинилите се
Обновена: 19 юни 2019 22:02 | 19 юни 2019 21:50, Нели Христова
34

Тежки санкции ще има за заведенията, които не спазват закона. Те или ще бъдат затваряни, или ще търпят глоби между 5 и 12 хиляди лева. Това заяви в студиото на Bulgaria ON AIR  депутатът от НФСБ Христиан Митев.

Той също така сподели, че малките заведения няма да имат проблеми, ако спазват закона, който гласи, че от 22:00 до 08:00 часа трябва да се пази тишина. Той бе категоричен, че новите мерки няма да доведат до отлив на клиенти.

"Надявам се, че не само глобите, но и всички мерки предвидени в закона, ще доведат на намаляване на шума. Санкцията от 5 до 12 хиляди лева е за юридическите лица. За физическите е от 500 до 1000 лева. Заведенията се затварят, когато не изпълняват разпорежданията на Министерството на вътрешните работи. Срокът за запечатване за рецидив е 14 дни. МВР трябва да следят за спазването на реда от 22:00 часа до 08:00 часа. Малките обекти няма да имат проблеми, ако спазват закона. Не вярвам да има отлив на клиенти. Целта ни е развитие на малкия и средния бизнес", каза Митев.

Той коментира и намаляването на партийните субсидии. Митев заяви, че подобен ход ще умъртви малките партии.

"Съвсем логично е, когато говорим за намаляване на публичните средства за партиите да има и данъчно облекчение. НфСБ принципно е за намаляване на субсидията. Искаме обаче компенсаторен механизъм. По-малките партии са заплашени от изчезване заради субсиите. Най-балансираният вариант е 5-6 лева за субсидия. Трябва да се направи сериозни дискусия за данъчното облагане. Да авидим как да помогнем на най-бедните", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Изпълни се мечтата на Вальо Винкела ! Да ти спрат музиката в 22,00 !!! Па по-добре да тичам в закусвалня-Че ми излезе барем по-евтино...
20
0
 
10
 
! Отговори
А на ронгелите кога? преди 4 години
Вальо лесно ще затвори бара, ама нещо не може да се оправи с братчедите си! Елате да видите какво става в нашата махала, репертоара на Софи Маринова щеш нещеш го научаваш наизус и случайно ако си задрямал некаде към 2-3 часа оная като почне да вие се чудиш бърза помощ ли идва или полкиция! А като казах полиция, като се обадиш на 112 за силна музика, ченгетата вече не идват на място, а се обаждат на,, тартора"и го молят аман заман намали музиката! Бай в повечето случаи прави напу
19
0
 
9
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Искам да видя как това ще се спазва по капаните по морето...
18
1
 
11
 
! Отговори
Nbnb преди 4 години
Глyпости, колкото и не се пуши в заведенията!
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как по точно, ще привлечеш туризъм с тоя калпав и мързелив народ? Били направил бизнес план да чуем. Как ще пребориш Гърция островите обслужването или евтините турски плюскания и история ? С какво твойте 2 курорта ще се наложат ? С празни думи ли ?Ибиса е сърцето на испанския туризъм и там всичко е музика и парти ....И ? Ти си най умния нали, беден и умен :))
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAВсеки нормалне иска д аму е тихо и спокойно, кгоато не вдига купон, Ти какво? Защо комшията надъни Кндьо почваш да переш кючеци, нищо че идва шума от тавана...
15
0
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО САМО ПО МОРЕТО преди 4 години
ЗАЩО САМО ПО МОРЕТО ? ?
14
1
 
15
 
! Отговори
МНОГО ДОБРЕ преди 4 години
Ако този вид туристи си отиде и никога вече не помисли да идва тук е най-добре . Най-после дивашки усилената музика ще предизвиква сериозни глоби и затваряне . ДАНО !
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващите години , че започне отлив на туристи. Просто е . Хората идват тук за ниските цени и хубавия вечерен живот. Ако го няма вечерния живот...За какво да идват тук ? Ще отидат в гърция. Пада на туризма, ще удари всвки един от вас по един или друг начин. Не се ли съвземете ...Скоро ще е късно.
12
0
 
12
 
! Отговори
wan4o преди 4 години
тъка требва да бъде а в в панелните гета как ще се въведе ред щото там са най големите генератори на шум
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Е - какво да правим с непълнолетните на дискотека - нали си плащат цигарите, акохола, наркотиците, проститутките... Нали заради това се протестира :))))))
10
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
на бул Витоша ще има ли глоби или там заведенията са на наши хора и проверката спира на секундата ???
9
4
 
5
 
! Отговори
Един преди 4 години
Регистрираш религия, възхваляваща музиката. Регистрираш си заведението, като храм на тази религия. Денонощно бичиш каквато искаш музика, щото ентелегентете у Парламенто решиха, че забраната не важи за религиозни храмове. Понеже ще е популярна религия и много люде ще се регнат, ще се мине един праг, при който ще почнат и да ти плащат държавна субсидия, понеже ентелегентете у Парламенто така решиха. You are welcome!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияИ цигаромските прoстащини са гато любимия ти гей-парад.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияЯ се пробвай в Германия да правиш простотиите на твоя етнос (и на такива с такова идиoтсko самосъзнание като твоето) Да видим дали ще посмееш и какво ще ти се случи след това. Пред компютъра, *** си безсташен... Чудя се как можеш да пишеш, щото от твоя етнос викат бабите си да ги подписват - нямали време да учат от чалгарии и маанета...
6
4
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Ще кажа че сте станали умни хора когато започнете да налагате такива глоби и на организаторите на гей паради и други подобни извращения ! На гей парадите по-малко шум ли има ?! Шумът от гей парада не ви ли пречи ?! А да не говорим за лошото въздействие на гей парадите върху подрастващото поколение !
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Това ли е БГ бизнеса? Простаци с простотията им? И други простаци, които искат да печелят от съвсем инфантилните простаци? Ха сега си задайте въпроса"Защо кадърбните Българи избягаха?" Отговор - заради простаците, които са навсякъде ... вече!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостДа - идиoтитe са за общественополезен труд.
3
0
 
14
 
! Отговори
Закона преди 4 години
Ами като не се спазва закона - проблем ще има и ТРЯБВА да има. На мен ми е писнало от копанари, които се веселят по ***. И никак не ме интересува, че някакви други *** не печелят заради това, че ми пречат. Трябва ли да се стигне до ексцесии? Настоявам тъпанарите да си озаптят мераците за бързо забогатяване чрез парите на някакви *** и за сметка на нормалните хора!
2
12
 
1
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Абе вие толкова насериозно я взимате тази тема ,че сякаш навсякъде около вас е пълно със заведения и барчета които постоянно вдигат врява , а за капак и навсякъде около вас имате само комшии роми и те вдигат врява до небето ???!!!! Абе и аз съм живял в България бе ! Не драматизирайте нещата излишно !