Марешки, Кънев, Джамбазки... Кой е водил най-агресивна кампания?

Института за социална интеграция ще представи днес резултати от проучването
20 юни 2019 12:02,
12
Марешки, Кънев, Джамбазки... Кой е водил най-агресивна кампания?
Снимка: БулФото

Езикът на омразата е присъствал при всички партии в предизборната кампания. Това заяви пред БНР Стоянка Балова – изпълнителен директор на Института за социална интеграция, който днес ще представи резултата от наблюденията си по темата за използването на език на омразата в рамките на кампанията за ЕП.

Още по темата

"Безспорен призьор в нашето изследване за използване на език на омразата е Веселин Марешки. Неговият резултат - те нямат представител в ЕП. Той беше един от най-активните кандидати, обикаляше всички телевизионни формати и беше без абсолютно никаква „цедка“ в политическото си говорене. Силно изявени са още Георги Димов – водачът на „Атака“, Радан Кънев, Ангел Джамбазки, Елена Йончева и дори самият Бойко Борисов“, коментира Балова.

По думите й, мониторингът на кампанията е отчел, че използването на език на омразата е непечеливш ход в България.

Въпреки това, според Балова, през последните години сме свидетели на неспособност от страна на политическите елити да управляват общественото мнение чрез умелото боравене с политически послания.

"Наблюдавахме освен чистата форма на език на омразата, но и използването на агресивна лексика към опонентите си и индиректна обида. Всяко едно от трите срещаме във всяка политическа формация, без значение от политическата ориентация. Националистическите формации, като ВМРО и „Воля“, по-скоро търсеха политически дивиденти, докато другите се проявяваха в определени моменти, когато ситуацията беше в безпомощно състояние, за да надделеят над политическия противник“, изтъкна Стоянка Балова.

Данните от проучванет сочат, че електронните издания спомагат много за разпространението на езика на омразата и че ако дадена институция не бъде подтикната, това говорене остава безнаказано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Псуването заплахите и обидите са неразделна част от езика на класическия българин и са една от новите му путриотични ценности.Да искате това да го няма е все едно да искате ислямист да влезе в германска дискотека и да не пробва да изнасили нито една жена.Това присто е невъзможно.Нарушава връзката стимул реакция в нервната система на 80 процента от мислещите се за българи тюрки и се вижда разликата между тях и 20 процента реални българи.От гадния човешки материал няма спасение.
8
0
 
2
 
! Отговори
До Ха-ха преди 4 години
Смени си опорките товариш Копейкин. Изтъркахте се ;)
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радан е такъв мазен мошеник .Адвокат на мошеници .Мисли че като каже две три лоши неща срещу мафията става почтен .Същото зло като онзи умопобъркан зелен ислямист Дайнов.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радан също е мошеник драги ,влезе с измислен от ЦИК вот ,това почтено ли е .Но просто политическата мафия го купува с това място в ЕП.Всички са мафия даже твоя добър Радан .
5
0
 
6
 
! Отговори
Генчо преди 4 години
Още мслко му остава на магарето. Лошото е, че грозната му мутра продължава да бъде на огромен плакат в центъра на Варна
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде го слагате Кънев,какво лошо е направил,защо не говорите за милионите раздавани от БСП,ГЕРБ и ДПС и за престъпленията им съгласно закона са купуване на гласове? Тези медии и сайтове, които лижат задниците на червената мафия, управляваща вече 20 год е виновна не по-малко от самите политици. И в този сайт смърди на комунизъм и руска пропаганда та се нетрае!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да говорят с езика на любовта.
2
3
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Не е въпросът кой каква кампания води,а кой купи най-много гласове!Тоя път обаче имаше една особеност-ДПС тури едно голямо рамо на съюзника си ГЕРБ,предоставяйки солиден ресурс.Как точно ще им бъде заплатено тепърва ще видим,обаче първите преводи вече са налице....
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България виреят мошениците .Марешки няма какво да се добави просто като чуеш и видиш .Радан елементарен шашкънин с образование .Джамбазки ,шмекерска кариера с Македонската тема .