Нотев: "Атака" също е засягала въпроса за партийните пари

От партията се надяват на съдържателен дебат в НС
Обновена: 20 юни 2019 22:46 | 20 юни 2019 22:46, Екип на Bulgaria On Air
11

"Надявам се, че дебатът по темата за партийните субсидии ще бъде съдържателен и смислен. Позицията на "Атака" е сложна. Както и на всички по-малобройни партии в българския парламент. Защото партийната дейност изисква пари, тя е скъпоструваща организация. И пристъпвайки, по средата на бюджетната година, към подобно драстично намаляване на финансовите възможности на малките партии, които нямат резерв, се оказва тежък въпрос", каза в студиото на "Денят ON AIR" зам.-председателят на Народното събрание и депутат от "Атака" Явор Нотев.

По-рано днес предложението на ДПС партиите да могат да се финансират без ограничения от физически и юридически лица бе прието на второ четене от парламентарната бюджетна комисия.

"Атака" също е засягала въпроса за намаляване на партийната субсидия. Но в рамките на гласувания годишен бюджет", допълни още Нотев пред Bulgaria ON AIR.

Сега действащите политически партии се финансират от собствени приходи и от държавна субсидия, която е 11 лв. на получен глас на парламентарни избори. Прието бе и субсидията да стане 1 лв. на глас, което предложение на Министерския съвет бе внесено в парламента лично от премиера Бойко Борисов.

"Не звучи никак добре, след като имаме конкретен вносител по дадено предложение, и то в лицето на управляващата партия, да не бъде подкрепено от коалиционните партньори. До какво обаче ще доведе една партийна система, при която ще отстъпим от държавното финансиране на партиите?", коментира още зам.-председателят на НС в студиото на Ганиела Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Мингян Костов преди 4 години
И един лев ви е много. А и 240 хрантутника сте твърде много. Подсещам ви (да си ходите). при бай Тошо бяха 24, но ги събираше за ден-два, а след това кой откъде е. Ама издръжката на партията била скъпа, да на нас ни е твърде скъпа вашата издръжка. Като с 1 лев не остават милиончета да си ги ъхате по джобовете, хайде ГИТ!
5
0
 
0
 
! Отговори
Съдържателен? преди 4 години
Съдържателен и смислен дебат? Как ще бъде съдържателен и смислен, като т.н. обединени патриоти още преди дебата са решили да подкрепят ГЕРБ за един лев субсидия. Идва Бойко и казва: Е, да давали сме по 13 вместо по 11 лева (всички вече забравиха за това). Сега ще даваме по един лев. И оттук нататък всички о'вце от управляващата коалиция ГЕРБ-ОП (с добавка ДПС) гласуват "ЗА". И от тях ще чакаш смислен дебат? Та те са си оставили акъла за домашно ползване и гласуват каквото им каже Бойко.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дългогодишният канцлер на Германия Хелмут Кол сдаде всички политичвски постове и даже си отиде от този свят изолиран и в полузабрава заради нерагламентирано финансиране ха партията му от бивши фашистки офицери, които сам той нарича "достойни немци".
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б. Б. снощи си го каза в прав текст, че решението за субсидия от 1 лев му е реакция на изказването на Корнелия Нинова за покупката на мнения. Т. е. признава, че е вярно за опита за преврат в БСП чрез продажни лица.
2
0
 
4
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Членски внос, за да видим кого представлява тая партия и дарения, да видим за кого работи!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kartechnica za sichkite teroristi nared v parlamenta...