Случилото се с малката Мими - безхаберие на държавата

Проблемите с лечението на деца у нас са страшно много, смятат специалисти
20 юни 2019 14:55,
23

НЗОК си е позволила липса на медикамент за лечение на левкемия, което не е рядко заболяване, то е първа линия терапия. Проблемите с лечението на деца като малката Мария са ужасно много, смята Пенка Георгиева от фондация "Заедно с теб".

Още по темата
Както е известно 6-годишната Мими със Синдром на Даун, която се лекуваше от левкемия, издъхна вчера в ИСУЛ. Лекарите успяват да постигнат ремисия, но преди няколко месеца заболяването се завръща.

Георгиева съобщи, че вчера е бил получен сигнал от Силистренско от родители, които били принуждавани да дойдат лично в София, за да задействат документите за лечението на детето си.

"Такова нещо във Фонда за лечение на деца нямаше. Не може да има такова отношение!", категорична бе Георгиева.

"Директорът на фонда работеше добре, за 1 час минаваха 80 деца, всичко вървеше перфектно", допълни събеседничката.

Друг проблем в момента е и това, че имаме само една здравна каса, както и че монополните звена стават огромни, заяви Аделина Банаклиева пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът с получената фактура от майката е проблем на всички звена", посочи тя.

Събеседничките определиха случилото се като тотално безхаберие и бяха единодушни, че трябва да има приемственост в институциите, както и, че никой в администрацията, отговарящ за навременното лечение, не бива да се учи на гърба на умиращи деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Рускиньо до 15 преди 4 години
"Хората доволни,че чиновници на държавна софра намаляват". Ами да - доволни. Какъв е проблем да се направи електронен здравен каптон? Какви са тези хартиени документи дето разнасяме. Нали платихме за ел система на здравна каса. Там трябва да бъде цярата налична инфо за пациевлнта. Иначе минаваме на някакви *** регистратури ,където нелюбезни лелки бият печати по всякакви хартийки. Ето и резултат
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито Даун се лекува, нито левкемия.На кого се сърдят мрънкащите и политиканстващите?
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен16За тебе ше гласуваме.Ти ще ни оправиш.Ама друг път.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е държава,а територия.Гласувайте пак за тези недоразумения ,ще става още по-лошо!!!
14
6
 
2
 
! Отговори
R3v0lv3r преди 4 години
Нормално по български, всяка институция, която върши някаква работа бива атакувана, смачкана и унищожавана, с предтекст че сще с спестят пари. Всички овце реват щастливи, че хората на държавна софра се намаляват, а последствията в повечето случаи са негативни. Само, че в даденият случай са по-видни, защото става въпрос за човешки живот. Истината е, че като някой върши работа му се нахвърлят пиявиците, за да източат и малкото налична кръв в публичния сектор.
13
2
 
10
 
! Отговори
Aha преди 4 години
Не е безхаберие на държавата, а на някой чиновник. Нейния случай е минал през поне 5 такива. Как един от тях не взе нещата присърце и не си свърши работата. За живота на дете става дума. ***
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УмникМоже да е от бомбите на НАТо в Сърбия.
11
6
 
10
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Банановият генерал Борисов превърна Страната окончателно в Бананова Република.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задава се нова оставка на здравния министър Ананиев.
9
15
 
2
 
! Отговори
Умник преди 4 години
Ако не я бяха раждали,нямаше да се стигне до тук.Възможно е радиацията от Чернобил да е повлияла много,сега като гледах сериала се убедих,че много хора тук се умствено увредени именно заради това.И ще продължат да се раждат и такива деца,само гледайте.
8
7
 
9
 
! Отговори
Kuala преди 4 години
Като давате глас на такива сълзливи предавания, казвайте кой кой е от говорещите. Кой от тя какво е работил, какви вноски внася, дали изобщо внася такива. Дали защитава интересите на някоя конкретна фирма. И колко деца и как се лекуват, щото сигурно има и доволни деца и родители. А за прослуватото че е една единствена здравна каса, на запад има десетки и стотици. Но всички работят на един и същи принцип. И доста лекарства се изписват по усмотрение на строги правила, а не по желание на пациента
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато касата настоява един медикамент да е прекалено евтин, той просто не се внася и отива в други страни. Тежко е, но разберете, безплатно нищо хубаво няма, не за дълго, с тези малки вноски, милион освободени и силен контрол само в звената, които харчат най-малко и нямат връзки, до никъде...
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези негодници едно дете не можаха да спасят, то цялато и "лечение" било бумащина и бюрокрация.... но за сметка на това ще правим суперкомпютър се похвали онази *** с дългата шия като на жираф Гаргамелица...
5
2
 
24
 
! Отговори
НЗОК преди 4 години
Наглеци - измитайте се. Орадохте, съсипахте всичко и не се наядохте. ЗАКРИВАЙ И КРАЙ НА МОНОПОЛА. БЕЗОБРАЗИЕ И ДЕБЕЛООЧИЕ. Вие не сте достойни за постовете си. Не сте достойни и за нецензурните думи, които няма да напиша. ОТВРАТ !!!
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато си ***.те само клавиатурите и се надявате на сеяндурите да ви лекуват ще измр.ете всички. Това ако се случи тук в бялата държава цялото правителство барабар с Чистачките ще са изхвърлени по най бързият начин. И не само ще са изхвърлени но баш шефа на територията ще влвзне в затвора за доста дълго. Защото тук хората са разбрали че Рибата се вмирисва от Главата не откъм опашката.
3
2
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
с всеки изминал ден българия удря дъното във всяко едно отношение в медицинатастана страшно анархията е тотална
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
погнуса е една партия, дето закри фонда за лечение на децапогнуса са 7 млн българи, дето седят овчедушно и си рупат и си трайкати не им пука за нищо
1
3
 
29
 
! Отговори
ь преди 4 години
Погнуса е една партия да прави личен PR и политика от трагедия с дете.В нормално "западно" общество има жестока нетърпимост към подобни "употребявания" на опечалени семейства. Тук правят политика от това!