Българин остави банковия офис, за да спасява деца в Африка

Даниел Делибашев помага със закупуването на храна, медикаменти и легла
26 юни 2019 17:00,
55

Българин спасява деца в Африка, като помага със закупуването на храна, вода, медикаменти и легла за малчуганите.

Даниел Делибашев посещава Гана за първи път през 2017 година, след което решава да напусне комфорта на банковия офис и да се отдаде на доброволчески труд на Черния континент.

Той разкри, че вече помага на няколкостотин деца, които живеят в крайна немотия, и обясни, че още от малък е мечтаел да посети Африка.

"Всеки, който се е сблъскал с Африка, няма как да не я обикне въпреки условията, животът и трудностите там. В повечето случаи той се завръща. През 2017 година бях в Гана и през 2019 г. отново реших да посетя страната, както и Уганда. В живота сме свикнали да искаме и да получаваме. Там обаче се вижда в каква немотия живеят хората и човек решава да върне нещо", разказа Делибашев.

Българинът заяви, че вече почти е успял да реализира два проекта - по-лесен достъп до вода за деца в Гана, както и закупуване на матраци в сиропиталище в Уганда.

"Имам съмишленици, които помагат. Закупуваме храна, вода и медикаменти за децата. В едно сиропиталище в Уганда 55 деца спят в 2 стаи. Хората могат да даряват за децата в Африка на сайта на фондация "Smile for Africa". Преди да замина за Африка помагах на български деца в нужда. Сега продължавам да го правя, но помагам и в Африка. В момента проектът в Уганда е почти завършен. Следват проекти за улесняване на достъпа до вода", каза още Делибашев пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
всека ваксина важна преди 4 години
да му се бие една-две превантивни ваксини за понижаване на евнтуално възникнали пеТофилни ламтежи и аналнорически болести на колонялното дебело черво.Бог знае както какъв отива, какъв ще се представи и как ще ни го върнат.
31
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
В днешно време луди колкото щеш!-:)
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си прав 36. Дори производителите на телефони не са очаквали че в бедна Африка телефоните ще вървят като топъл ляб.Няма човек без телефон.Няма!Интернет също е навсякъде.Можеби идва от любовта им към общуване.За едно нещо позна.Секс и танци,навсякъде и много.
29
2
 
6
 
! Отговори
диско партизанин преди 4 години
в африка живота е - секс, танци, песни, секс, танци, песни.... за кво да мислят, природата им дала всичко - вечно лято, ходят голи, не плащат отопление, ток, телефони, интернети, дрехи, храната по клоните. живот си живеят - нема се размножават ли ??? ше станат и двайсе милиарда
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай СтавриАбсолютно вярно. Тия там само плюcкат и се размножават... и нищо повече. На площ 4.5 пъти по-малка от Китай и с горе-долу същия процент обработваема земя, пълна при това с всякакви природни богатства, живеят хора по-малко от китайците. Само дето тия *** от глад, и чакат света да ги храни, а китаец гладен няма. Тайната е проста - МЪРЗЕЛ се казва. И блезотговорство - колкото повече им даваме, толкова повече се плодят и толкова повече искат. Африка е ромовото гето на света.
27
3
 
6
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Може ли някой да ми каже,не че не знам де,какъв е прираста в Африка за година та да им помагаме...и откъде накъде?
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Африка "Love is in the air".
25
3
 
10
 
! Отговори
Глас от тоалетната преди 4 години
Като ще ги спасява, направо да им дава и български паспортии самолетен билет до София. Така шанса за оцеляване е най-голям .
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Защото Африка е много богата на русурси,които се плячкосват от векове,и сега също.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобни организации,ст които е този в Африка пробват лекарства,ваксини и всякакви гадости върху хората в Африка. Сигурно е поредното сороско нпо това.
22
6
 
11
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Да си банков служител е същия безсмислен гешефт като филантропията. Добро може да се прави само на себпо9обни. Да го правиш на диваци е все едно да наливаш вода в каца без дъно. Кои са ни ближни?! Тези в които има божии души. Те са част от бялата раса, тези дето са на социалното дъно, и останалите бели макар и загинали но имат душа, което им дава надежди. Повечето животни имат души за огорчение на милиардите *** покрили планетата.
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега си мислех, че секс туризма в Тайланд е изгоден..........сега си представям как му "благоряд" на този цяла нощ за една вафла мура.....
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина пак дава тон в живота на хората и както винаги знаят и могат повече докато реално не са постигнали нищо в жалките си животи освен да мрънкат по коментарите.
19
8
 
14
 
! Отговори
дедо ви преди 4 години
Ако имах избор къде да се родя ,бих избрал Африка. Може и беден много ,но весел и безгрижен живот,никакво бачкане по цял ден почивка и лежане на сянка,задружност в обществото и никакво без мислъл за утре.Тези хора са много щастливи и го разбират когато дойдат в Европа хаха...
18
3
 
12
 
! Отговори
мадона преди 4 години
Мадона извади СОБСТВЕНИ пари и построи училище и болница в африканска държава - благородно дело. Но ако там е на власт свиреп диктатор-човекоядец /каквито има/, файдата от болницата и девическото училище е нулева.
17
2
 
14
 
! Отговори
леля ви преди 4 години
И аз исках да имам повече деца, но се отказах, защото нямам с какво да ги отгледам!
16
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния хипи с промито мозъче и неговата сълзлива история, а сега *** *** да мятат пачки в поредната благотворителна пирамида.
15
7
 
21
 
! Отговори
Ча Ча Ча преди 4 години
Което потвърждава правилото, че шматките никога няма да свършат.
14
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България цъфти и връзва, господина чак в Африка ходи да помага на хората.Не схващам нещо
13
5
 
7
 
! Отговори
теодора преди 4 години
Толкова години, толкова пари, толкова помощ за Африка... и нищо кой знае какво! Вярно, за огромен континент става въпрос. Второ - Лекари без граница оставиха без коментар обвиненията, даже на жертви, че са правили оргии и са изнасилвали деца в организираните от тях болници. Просто отказаха да отговорят. Но... който може и иска - нека да помага, става въпрос за деца, все пак!