Кръчмари на протест заради шума, жалват се на Радев

Законът е остарял и вреди на бизнеса, смята Ричард Алибегов
27 юни 2019 13:05, Красимир Ангелов
54

Собственици на заведения са готови на протестни действия заради Закона за защита от шума, който бе одобрен от депутатите миналата седмица, обяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Причината е, че според него законът е остарял и има много точки, които ще навредят на бизнеса. Депутатът от НФСБ Валентин Касабов пък защити закона и заяви, че той отговаря на всички европейски изисквания.

Още по темата
В "България сутрин" Алибегов сподели, че днес той и негови съмишленици ще внесат молба до президента Румен Радев за налагане на вето върху закона. В случай, че то не мине, те ще излязат на протест.

Шумът за седмица: 70:4 за ромските сватби срещу клубовете

"Ние не сме против закона, а само срещу някои текстове в него. Просто той е остарял. Законът е от 80-те години и няколко пъти го подобриха малко. Той обаче не отговаря на сегашната обстановка - нито икономическа, нито туристическа", смята той.

"Позволено е 55 децибела на открито нощем и около 75-80 на закрито. Това означава, че няма как да се случи нещо нито с диджей, нито с изпълнител. Лятото хората излизат навън след 21:00 часа. В закона е записано и че след 23:00 часа не може да има търговия на открито, както и хора, които да говорят. Президентът дори и да наложи вето, то ще бъде отхвърлено. Когато това се случи ще излезем на протест", посочи Алибегов.

Валентин Касабов пък бе категоричен, че законът цели да защити правата на почиващите хора.

"Законът е категоричен - в 23:00 часа трябва да има тишина на откритите пространства. На закрито могат да си пускат музика колкото си искат. Този закон касае и така наречените цигански сватби. Полицията вече има право да иззема озвучаването. Те имат достатъчно много правомощия и ресурс. Законът е същият като от 2006 година, само е леко променен", обясни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 4 години
тука в Обеля, някой като има рожд. ден се чува през 3 блока, *** и котки вият вечер, през деня някой ремонтира нещо, центрофугите се чуват между етажите, както и водата в тоалетната на съседа
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той президента вес непопулярни казуси защитава. Нищо чудно да наложи още едно вето. Какво му е?
49
0
 
4
 
! Отговори
Мария преди 4 години
НАДЯВАМ СЕ ЧЕ УВАЖАЕМИЯ Г-Н ПРЕЗИДЕНТСПОДЕЛЯ МНЕНИЕТО ,ЧЕ НИКОЙ НЯМА ПРАВОТО ПРЕТЕНДИРАЙКИ ЗА СВОБОДА ДА ЛИШАВА ДРУГИЯ ОТ НЕЯ.ТОВА,ЧЕ НЯКОЙ Е РЕШИЛ ДА ПЕЧЕЛИ,ДОБРЕ НО НЕ ЗА ЧУЖДА СМЕТКА.НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗТЪРПЯВАНЕ ЗВУКОВИЯ ТОРМОЗ И ЛИПСАТА НА СЪН И СПОКОЙСТВИЕ ЗАТОВА, ЧЕ ДРУГ ИСКА ДА ПРАВИ ПАЧКА.
48
4
 
1
 
! Отговори
122 преди 4 години
Абе нарадът тъне в мизерия и болести , а вие се занимавате с глупости !Сакън да не ви се наруши рахата !
47
1
 
2
 
! Отговори
МММ преди 4 години
МПИРА МАКАРОНАКИ МАЛАКИА
46
1
 
2
 
! Отговори
Ехо? преди 4 години
Като спименават тука пРезидента, че се подсетих. Какво става, къде се покри? Да не би да си мисли че сме забравили за апартамента от държавния фонд който е продал за лична облага?
45
0
 
5
 
! Отговори
плажьор преди 4 години
Аман от дивашките писъци на озвучителите. Тези дето ходят в Турция и Гърция нека му кажат там има ли такива диви писъци в чертите на населеното място!Такива Rave Party се правят на места където скала или брега отразяват звука към морето. Както е в Ибица например. Ама такива социалистически бизнесмени дето имат чело по един пръст на ширина като започнат да се правят на големи. Те затова и хората бугат от българското черноморие.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Фъса 42Че какво "вето" ще е Румен Ветото, ако не издаде указ за вето върху закона? Досега са му отхвърлени 13 указа, ами пробва се *** - все някога ще успее да угоди и на "зелени", и най-вече - на почервенели не от срам, а от яд Малофееви мандраджии, които драпат неистово за власт!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 30"Умеен", уникален си!Само ти адресираш "отговорите" си до самия себе си - втори като теб няма, няма и да има!Що не си гушнеш биполярното разстройство под мишница и да си гукате двамцата и без клавиатура?
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължително вето. Иначе увахва тоя и по морето за следващ вот
41
1
 
15
 
! Отговори
Фъса преди 4 години
Искрено се надявам президента да не наложи вето. Законът е необходим, но има един проблем - не се спазва. Да се засилят мерките за контрол. Хората излизат в 21 часа, но тези, с малки деца, се прибират в 23 часа. И това също са млади хора. Да се спазва и закона за пушенето.
40
7
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Представете си, че, ако го нямаше Румен Радев, нямаше на кого да се жалвате от Бойко. Щехте да му едете Пармака и то яко;))) Та не знам, тогава, какво толкова се назлъндисвате на ***, та не я направите мин. председател! Тогава нема да се налага да се жалвате от Бойко, нещо повече, ще може да го разглеждате като панаирджийска мечка и да му хвърляте бонбонки;))) Ако искате де;)))
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези заведения да покажат с колко са им паднали печалбите за миналата година.Не стига ,че не отчитата оборот и печалба ами и бизнеса им страдал,че по даначни декларации той направо е умрял?
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28За ромите не важи цяло лятото терор със сватби, за българите рекет за шума! Гарантирано от Диктатора!Значи на такива лъжци като теб им пожелавам не цяло лято, цял живот под прозореца им да има ромски сватби.
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22Епа точно шума е едно от нещата зарад които не ходя вече 14г на БГ морето! То отиваш на почива КЪДЕТО И ДА БИЛО ПО БГ морето! И се оказваш в дискотеката! При това тая дискотека е НОН СТОП! Няма нощ няма ден! Постоянно музика и гуролтия!Аз пък за това ходя на море.Само това ме разведрява от тъпотата и сивотата на ежедневието.Искам барове, танцьорки и яка музика.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си млад тъпуунгер неразбиращ от икономика и нищо. За да има туризъм трябват легла, за да има легла трябват хотели, за да има хотели трябват пари. Ако чакаме тебе софийския млад пъпешшш да построи нещо.. Щяхме да ядем хляб цяла зима... Нали разбираш, че твоята визия за живот, не е свързана с тази на хората по морето? Ако не го разбираш.... Не мога да ти помогна.А що се отнася до града в полето... Защо всеки министър се хвали, колко пари са влезли от туризъм? Що не се хвалят там какво има?
35
9
 
13
 
! Отговори
Курортист преди 4 години
Всеки който иска да е извън закона, се жалва на Румен Пъпката. Да не забравите да му се отблагодарите после.
34
3
 
31
 
! Отговори
мак преди 4 години
Безочливи хора. Правят заведения насред жилищни сгради с любезното съдействие на някой общинар и смятат, че околните са длъжни да се кефят на денонощен тормоз. Що не искате да разберете, че вие пречите, а не останалите на вас? Не сте център на вселената, България няма да загине без тъпите ви кръчми и шума до небесата, който вдигате. Наглеци.
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди имаше заведения отделно от хотелите. Мутробарокът обедини в едно парти зоните и хотелите. Мутробарокът направи същото в градовете. На партера пият и се дрогират, а нагоре спят и почиват.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИзкарвам добре от продукта, който създавам, който е интелектуален и отвъд скромните ти 7 гънки върху иначе гладкото като *** мозъче. Не всичко, което се създава е храна, слабограмотно ми човече. Между другото, многоточие се пише с три (3) точки. Аргументът ти "град в полето" е напълно съразмерим с "град на морето", в какъвто живее твоя жалка милост. Мисля се за точно това, което съм, и нищо повече - млад, работещ човек, който мрази това, дето вие, мутрите, направихте с черноморието