Благотворителна кампания за баба Радка, която продава покъщнината си

Екипът на Bulgaria ON AIR отвори банкова сметка на нейно име
6 юли 2019 10:43, Анисия Иванова
28
Благотворителна кампания за баба Радка, която продава покъщнината си
Снимка: Bulgaria ON AIR

Стартира благотворителна кампания в помощ на 69-годишната Радка Вненк, която продава вещите си, за да изплати кредит на починали роднини.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков първи разказа историята на жената, която повече от половин година продава покъщнината си пред гарата в Пловдив, за да погаси банков заем в размер на 232 лв.

Жената, която живее пред гарата в Пловдив, има къща в село Крумово, където се прибира рядко. "Прекарах зимата в подлеза. Два-три пъти се прибирам на село. Просто домът се превръща в необитаем", разказа Радка.

Радка е трудно подвижна, а след инцидент пред гарата, е частично сляпа. Преди време куфарът й, в който са били личните й документи, изчезва, заради което Радка не може да придвижи и документите си за пенсия.

След като разказа историята на Радка, екипът на Bulgaria ON AIR откри сметка на името й. Така всеки, който пожелае, може да помогне на жената да погаси кредита на покойните си роднини.


BIC: CECBBGSF;
IBAN: BG02 CECB 9790 20I1 9213 00
РАДКА ДИМИТРОВА ВНЕНК

Репортажите може да видите ТУК и ТУК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Ако институциите искат да помогнат да издадат документи на жената и да си получи пенсията. И тук ли Бойко трябва да се намеси ?
23
1
 
2
 
! Отговори
Грудю преди 4 години
До Митко ПавловНа ЦКБ е
22
0
 
3
 
! Отговори
Митко Павлов преди 4 години
Извинявам се, ако IBAN-а е коректен.Аз съм сгрешил, понеже не съм срещал такъв досега.
21
0
 
14
 
! Отговори
а преди 4 години
Достойно за уважение, но... 1) Как е възможно човек да "живее" = спи, дефекира и т.н. в подлез? Къде е държавата, общината? Къде са хората? Това е крайно недопустимо.2) Второ, тя все пак има собствена къща. Също има късмета (?) да е на възраст, на която да получава някакви пари като пенсия. И ги получава.3) Трето, в България има закон, според който не могат да ти вземат основното жилище. Просто няма как да стане.
20
1
 
2
 
! Отговори
Bulgaria On Air преди 4 години
До Митко Павлов Няма грешка, това е верният IBAN.
19
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна лъжа е въпросната статия. Тази е изключително нагла клошарка ,която бе окупирала 20кв.метра пространство от спирката пред гарата в Пловдив от където се разнасяше неописуема воня поради струпаните ***.Зимата тормозеше хората и служителите на гарата като спеше в чакалнята с все *** на една количка...тази е за принудително лечение в психодиспансера.
18
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба ви Радка си има къща в Крумово ,която е превърнала в коптор,също така беше окупирала половината пространство на спирката пред гарата с всевъзможни ***,има към нея десетки жалби ,че замърсява и превръща спирката на вехтошарски дюкян и най после вчера с полиция и фадрома изринаха един тон *** на камион. Сега бабишкела нова басня измислила за лековерните наивници. Апропо същата има и син ,който вместо да я прибере и носи *** от кофите да ги събира трупа ..да разнася зарази и миризми
17
6
 
47
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
1. По силата на какви трагични обстоятелства жената изплаща чужд заем?2. Какви документи за пенсия трябва да подава, като се е пенсионирала преди няколко години?3. При загубени документи за самоличност, се отива в местното РПУ, за да се извадят нови, а валидността на старите да се прекрати.Накратко - будалкат ви мощно, а вие не се усещате. Или статията е непълна.
16
2
 
8
 
! Отговори
ЧСИ преди 4 години
Вие само вземете ,ние ще ви го изкараме през носа !!! Хищни хиени сме ние !!!Нас Мая Манолова не ни плаши !!! Наш шеф е една стара мома,бивша комунистка !!!
15
2
 
13
 
! Отговори
Митко Павлов преди 4 години
Моля ви, поправете IBAN-a. Има грешка, съдържа малка буква вместо цифра.
14
3
 
26
 
! Отговори
Рускиня преди 4 години
Изрично се пише че изплаща заем на починал роднина. Ако не унаследила този роднина то него заем не се прехвърля на нея. Ако унаследила- то заем върви с наследство. При запориране на пенсия банката сама ще взима част от пенсия,като на нея се остава законово определена сума за разполагане. Тъпия репортер заместо да прави пиар върху гърба на жената,да заведе до полиция и да изкарат документи.след което тя ще може и да тегли пенсия. За възрастни хора документът е за мижава сума ако не и безплатен.
13
1
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БАБО РАДКЕ ГДЕ ТАКА!ТИЧАМ ЧАДО ПРЕЗ ГЛАВА, ДА СИ ВЪРНА ЗАЕМА!1232 ЛЕВА СЪС НАТРУПАНАТА ЛИХВА!ВЗЕМЕТЕ СИ И ВИЕ БЪРЗ ЗАЕМ ДО 400 ЛЕВА БЕЗ ЛИХВА :D
12
2
 
30
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Сериозно ли опряхме до това да събираме 232 лв ....
11
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Рускиня до 1КАКВО НАСЛЕДСТВО ТЕ ГОНИ *** ТИ СИ НЕНОРМАЛНА *** :D КАТО ПОВЕЧЕТО КОМУНИСТИЧЕСКИ РУСНАЦИ!!!ЖЕНАТА Е ВЗЕЛА ЗАЕМ И НЕ ГО Е ВЪРНАЛА А ТЕЯ БЪРЗИ ЗАЕМИ ОТ ПО 400 ЛЕВА СА С ДОБРА ЛИХВА :D--------------ВЕРОЯТНО ЩЕ И ПРЕВЕДА НЕЩО!АКО СИ ПУСНЕТЕ ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ ПРЕВОДА МИ Е САМО С ТАКСА 1 ЛЕВ В ДСК БАНКАТА!ИНАЧЕ Е БЕЗУМИЕ САМО ЗА ПРЕВОД ИСКАТ ПО 3 ЛЕВА ТАКСА АКО НЯМАТЕ СМЕТКА И ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ КЪМ НЕЯ!
10
0
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
От друга статияBIC: CECBBGSFIBAN: BG02 CECB 9790 20i1 9213 00 РАДКА ДИМИТРОВА ВНЕНК
9
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвестен стар човек! Хайде.Къде сте измислени родни " бизнесмени"! Нищо работа 200 и няколко лева.Идеален случай за пиар на чужд гръб.То вие само по изборно време се появяват е смешници и лицемери!
8
8
 
12
 
! Отговори
Рускиня до 3 преди 4 години
Защото IVaN е фалшив като цялата история.
7
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как откриват банкова сметка на лице, което няма документи за самоличност?
6
4
 
32
 
! Отговори
Рускиня до 1 преди 4 години
Ако си ***,то и президента ти виновен. Тази историясмърди та чак не се диша. Длъжна да изплаща кредит на роднини,ако е встъпила в наследство. Ако няма документи - как е встъпила в това наследство. Няма сметка в банка,та не разбрах кой я задължава да изплаща дълг? За да внесеш парите на ЧСИ трябва пак документ. Поне да сте измислили нещо по-умно.
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-важно е, че нещастникът, известен с това, че пуши цигари - андрей слабаков, стана евродепутат на еврохранилка! Да бъде линч за това перекенде с жълти зъби!