Колко е голям проблемът в НАП? Борисов свика службите

Съветът по сигурността обсъжда хакерската атака
Обновена: 16 юли 2019 10:27 | 16 юли 2019 10:24, Веселина Йорданова
139
Колко е голям проблемът в НАП? Борисов свика службите
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов свика на заседание Съвета по сигурността след вчерашната хакерска атака срещу НАП.

Шефовете на службите и министри обсъждат под председателството на Борисов действията, които се предприемат.

Хакерите съобщиха вчера в имейл, адресиран до български медии, за безпрецедентния теч на лични данни от български институции. Те съобщават, че е "пробит" един от сървърите на Министерството на финансите.

Националната агенция за приходите потвърди, че е имало неоторизиран достъп до сървъра ѝ. Очаква се по-късно днес да бъдат дадени подробности на пресконференция.

Още по темата
Според МВР шефа Младен Маринов атаката най-вероятно е дело на руски хакери.

Цяла нощ служители на НАП, заедно с представители на ГДБОП и ДАНС, са работили по предположението личните данни на милиони българи да са източени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Борисов сега научи за проблема ....бравоооооооооо
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
неоторизиран достъп Пише се в превод на български ЕЗИК - не авторизиран достъп!А бе кога ще научите български?Поздрави от Castle Bromwich!
115
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
Хайде стига вече с тия ялови напъни бе човек!!Да ни "управляваш" На всяка цена и всякак! Ако е възможно и "Век и веков"! -:) Ами нямаш шанс вече! Никакъв!Ако пък още се натискаш.Ти пожелавам едно инфарктче от сърце и да се свършва с теб! *** дебелоок и нагъл!
114
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Хахахаха, пълен цирк!!! Големи служби имаме, леле мале!!! Чакали завалийите един вид хакерите да ги уведомят по мейл че са им точили сървъра хахахаха а ония са като полегнала е тодора, тодора на стобора хахахаха спи тодора и пъшка и суджуците тръшка. Значи, смятайте тия сървъри колко да дупчени и доени до момента, хакерите досега са си мълчали и най-вероятно им е станало скучно вече та решили да им дадат жокер като на кьорава баба хахаххахаха
113
5
 
0
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Така е, като Баце никога не е приемал на сериозно руската хибридна война срещу България. Не вижда и милитаризацията на Крим и Черно море от страна на Русия, но се обявява против флот на НАТО и иска лодки и платноходки. Ще схвоне истината когато руските хакери пуснат и инфо срещу него, но ще бъде много късно.
112
0
 
17
 
! Отговори
омерзен преди 4 години
Орешарски признай си !!!Тиквата го закъса без теб и Станишев !!!
111
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некомпетентна държава - некомпетентни служби...извода лош матрял :)
110
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Службите са ни некомпетентни
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ли, то преди време и крадяха цели фирми.
108
0
 
17
 
! Отговори
КО, НЕ преди 4 години
"Според МВР шефа Младен Маринов атаката най-вероятно е дело на руски хакери."Е как Г-н Маринов стина то този извод? Понеже медиите и НАП са били информирани постедтвом е-мейл адрес регистриран в Русия ли? Ами ако бяха от gmail поща изпратили информацията - тогава вероятно щяха да са анерикански хакери.
107
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефовете на службите и министри обсъждат под председателството на Борисов действията, които се предприемат.Ха, ха ... ами този филм нали вече ни го показаха след скапването на търговския регистър. Тогава пак тези - същите, под председателството на този - същия, заявиха, че са взети всички мерки и такова нещо повече не може да се случи?Те май срама нямат. Сигурно ще има и трета серия от същия филм нататък.
106
1
 
29
 
! Отговори
мноууу преди 4 години
ГоЛ-ем е баце!!всичко знае , разбира .. то регистри , напове- Ф-ки , калинки ,..строежи да не говорим Ба си късмета ни е Ба це !!пред нас са блеснали житата окъпани в буйна ръж......Боко-- само дръж..
105
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Винету не пише за хакерите.
104
0
 
23
 
! Отговори
Мноо си тъп Сашеееее преди 4 години
Колко много зеленчук на едно място!
103
1
 
11
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Това е БЕЗЦЕННАТА БАЗА на ГРОБАДЖИИ с мъртви души - Властелина на ПРЪСТЕНА или по известна като ВЛАСТЕЛИНА НА ОРАКАЛ БАЗАТА. С тази база печелят избори. Ей, хакерите я напипали и сега... Тиквата се вайка: "Леле мале, кво ще чиним зимъска с тия 5 милиарда от офшорките"
102
0
 
18
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
База със всички БГ престъпници е абсолютно безсмислена за ГРОБАДЖИИ, но база пълна с мъртви души като ХАКНАТАТА е БЕЗЦЕННА за ЦВЪЧКО (убиец на евреи и главен фалшификатор на ВСИЧКИ ИЗБОРИ).Ха-ха-ха, един ХАКЕР еб@ мамата на Тиквата и сега вече има и доказателства, понеже ЕГНтата от хакнатата база са на мъртви хора, чрез които ГРОБ печелят изборите.
101
1
 
20
 
! Отговори
stuxnet преди 4 години
Май ще се окаже, че всички победи на ГРОБАДЖИИ са на гласували хора от хакната база?Хакерите дадоха доказателства на полицията и ГРОБАДЖИИ ОЩЕ СА НА СВОБОДА. ЗАЩО?Наков го каза по НОВА ТВ. База на мъртви души... ЕГНта на мъртви хора
100
0
 
15
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Дайте базата на ПЛАНЕТА ТВ да Ви я защити. Там работи най-голямата програ-миска - Алсия ли се казваше. Тя била направила системата за засичане на ТИРОВЕТЕ, ама нещо не работила сега и май ще я съдят... уЪЪЪЪжас
99
0
 
18
 
! Отговори
Хакер преди 4 години
Ние хакерите, любезно предоставяме източената информация на Гербче, за ползване по целесъобразност на предстоящите избори.
98
0
 
15
 
! Отговори
MICHELIN TWEET BG преди 4 години
Каква хакерска атака? Разбраха, че точите ЕГНта на мъртви души за изборите. Ха-ха-ха, хванаха Ви. Лично по НОВА ТВ МИСТЪР НАКОВ го каза!!! Кво повече да говорим. Оставка на ГРОБАДЖИИ-ФАЛШИФИКАТОРИ И ИЗМАМНИЦИ!!Наков го каза по НОВА ТВ. База на мъртви души... ЕГНта на мъртви хора.Е, Цвъчко РАЗКРИХА ТЕ ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. СЕГА ГРОБАДЖИИ НЯМАТ ДОРИ МНОЗИНСТВО В ПАРЛАМЕНТА, ЗА ДА ПРЕМАХНАТ МАШИННИЯ ВОТ.