Превъзбудата при питбулите лесно преминава в агресия

Животното, нападнало трима, било добронамерено в приюта
Обновена: 16 юли 2019 11:41 | 16 юли 2019 11:38, Анисия Иванова
49

Превъзбудата при питбулите лесно преминава в агресия, обясни треньорът на кучета Лъчезар Планински пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че питбулът, който нахапа стопанката си и още двама души пред два дена, не е показвал агресия по време на заниманията в приюта, откъдето е взет.

Питбул нападна в Бояна стопанката си и двама мъже

По думите на Планински осиновителите на питбула, който имал и предишни прояви на агресия, са направили няколко консултации с него, за да разберат дали кучето може да бъде превъзпитано. Именно след една от тренировките обаче животното бързо преминало от състояние на радост към агресия.

"След осиновяването собствениците на кучето се обърнаха към мен. Преди това са работили с друг треньор. Направихме 4 консултации, за да видим как реагира кучето и дали проявява агресия. Питбулите се превъзбуждат от много фактори. Първоначалният импулс е добронамерен, но понякога лесно се преминава в агресия", разказа треньорът.

Асен Божилов, доброволец от приюта, където е бил питбулът, след като е нахапал първия си собственик, бе категоричен, че животното не е проявявало никаква агресия през тези 4 месеца, в които е било там.

"Кучето се държеше нормално. Нямаше никакви наченки на агресия. Държеше се мило с всички доброволци. Осиновителите са момче и момиче, които дойдоха в приюта, попълниха анкета, проверихме жилището им. Всичко беше нормално. Те бяха предупредени, че е имало инцидент с предишната собственичка. И двамата бяха наясно с историята на кучето", обясни той в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
37
 
! Отговори
Кучкар психолог преди 4 години
На това природно тъпо куче потрябва само куршум в челото. А на хора които искат да гледат такова порода доживотен затвор. Защото те са природно слабохарактерни вместо да държи картечница в ръка той предпочита да държи питбул така да си избие комплексите това са хора природно болни с психично отклонение и те трябва да завършват със смърт.такива трябва да ги съберат и да им пуснат 200 гладни питбула да ги оглозгат и след това всичко да се смели на кайма кучешка храна за нормални кучета.
28
3
 
36
 
! Отговори
Кучкар психолог преди 4 години
На това природно тъпо куче потрябва само куршум в челото. А на хора които искат да гледат такова порода доживотен затвор. Защото те са природно слабохарактерни вместо да държи картечница в ръка той предпочита да държи питбул така да си избие комплексите това са хора природно болни с психично отклонение и те трябва да завършват със смърт.
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То се е видяло че тия от герб нищо няма да направят. И закона им е по преценка на собственика дали да слага наморник. Е тая кокошка и двамата смешници смятат нападението за любов. Трябва забрана на тази порода. И при разходка без повод и наморник - затвор и глоба от поне 10000 лв.
26
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че са опасни, опасни са...но, като изключим собствениците които злоупетряват с тях с цел кучешки боеве, мисля че не само питбула а и други породи, който са гледани с любов и отвръщат с такава са безопасни за обикновенния човек.
25
1
 
49
 
! Отговори
Миньор от Перник преди 4 години
Пред винкело и калашнико сите питбули са равни!
24
1
 
40
 
! Отговори
Питбула преди 4 години
награбил да целува Суши
23
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питбула е изкуствено създадена порода с цел - убиване. Първоначално за военни цели.. В гена му е...Както казват по-долу, тази порода трябва да се забрани завинаги !
22
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЮБИТЕЛИТЕ НА КУЧЕТА ДА ГИ РАЗХОЖДАТ НА МЕСТА ИЗОЛИРАНИ ОТ ХОРАТА! ПАРКОВЕТЕ ОФЕКАЛЕНИ И ОПИКАНИ ОТ КУЧЕТА, А ДЕЦАТА.
21
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като кучкарите не се научават как се гледат кучетата им тогава тия с отровите почват да ги слагат навсякъде.И заради тъпите кучкари и кучетата им може да изяде отровата някое дете ,защото никога не се знае дали някое дете няма да я намери .Крайно време е да се забранят едни породи и за такива породи да се вкарва в затвора.
20
13
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучкари разберете ,че няма да стане или се научете или ще бъдете застеляни и песовете ви изкормени както и вие .Кучето е като крокодил на каишка има си правила за отглеждсане а вие ги гледате като крокодил на свобода ако продължавате ще бъдете застрелвани и изкормени и песовете ви.Скоро тия породи ще се забранят и ще се вкарва в затвора.
19
9
 
39
 
! Отговори
русофил преди 4 години
При бсп немаше такива проблеми с кучетата на ви сега бойко оправаите се
18
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно е ***. Можеше да си вземе дог.
17
5
 
70
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
Ухапало предните собственици, било агресивно, но не го евтаназирали, а го "наблюдавали" в приюта... Виждали са го през крив макарон безхаберниците. И тия а.бдали, вместо да отбележат, че проявява агресия, си казали - аа той предния собственик е ч.укундур, ние сме друга работа, направо сме извънземни... И после - ама каква стана тя. Добре, не е нахапало някой невинен минувач. Сега ще ми нацъкат минуси кучкарите - ами цъкайте си, те фактите и цифрите говорят против вас.
16
8
 
62
 
! Отговори
Селя Нин преди 4 години
Ако видиш свободно куче от тази порода избягало или скитащо се имаш пълното право и задължение да го обезвредиш, застреляш, заловиш в зависимост от ситуацията и възможностите си. Срещал съм много породи кучета, но това е единствената лигава порода, която напада непредизвикано и със страх. Ако му се опълчиш храбро бяга с грозно квичене.Ако те е страх те разкъсва най-безмилостно.
15
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Хайде да не даваме Америка за пример защото в Америка има зоо полиция която действа много сериозно и ако тръгнат по селата ни няма да има неглобена къща.
14
5
 
69
 
! Отговори
Американ преди 4 години
В умна Америка агресивно куче се убива. В глупав *** се "превъзпитава", докато хапе всичко наоколо. С такъв акъл - такъв живот.
13
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По принцип тези породи имат нужда от стопани които знаят какво правят и как се дресира куче. Проблема е, че тези породи се взимат от разни квартални баткоподобни създания които избиват комплекси с тях и нямат идея как да ги отглеждат.
12
4
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей кучкари, т'ъпи ли сте като питбули или сте по-т'ъпи от тази порода ? Тази порода е забранена в държави с интелигентни законодателства, в други са задължили собствениците на породата да слагат задължително намордник, какво прави това животно без намордник на улицата след като характерът му е непредсказуем ? Всяко животно има право на грижи и уважение, но това не дава право на собственикът му да не уважава пък "човекът" като го подлага на опасност от нападение и ухапвания !
11
6
 
66
 
! Отговори
Кучев преди 4 години
Може сега да е спокойно, но вече има прецедент на агресия. Има вероятност това да се повтори, било то и по невнимание на собственик и - представете си - треньор!!! Така че това инък "добро кученце" е добре да бъде "приспано" завинаги.
10
6
 
69
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Стига с тези приюти за ***! Било агресивно, ами убивате го и край. Само психолог дето не им викате, в цялата страна глад и мизерия ние ще плащаме данъци да гледаме кучета, а събираме помощи за лечение на болни деца.