Депутат от ГЕРБ: Президентът ме е убедил, че F-16 e най-добрият!

Валентин Радев смята, че критиките на държавния глава нямат основание
26

Бившият заместник-министър на отбраната Валентин Радев заяви, че критиките на президента Румен Радев към сделката за придобиване на новите самолети за българските ВВС са неоснователни.

"Той е много добре запознат. Той мен ме е убедил, че F-16 е най-добрият самолет още през 2010 - 2011 година. Аз вярвам на ген. Радев тогава, а не на президента Радев, защото тук има политика", каза народният представител от ГЕРБ в студиото на "Денят ON AIR".

Валентин Радев обясни още, че се надява утре сделката за придобиване на самолетите да бъде гласувана в Народното събрание и държавният глава да не налага вето.

По думите му това трябва да стане така, защото най-накрая България ще има чисто нов боен самолет, а не втора ръка.

Радев посочи още, че България ще придобие постепенно всичко, но най-важното е, че софтуерът ще е тук и пилотите ни ще могат да се обучават.

"Тези четирима министри стигнаха до много добра сделка", категоричен беше още Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ГЕРБ подчерта още, че ремонтите на новите самолети ще се извършват у нас, което не е било възможно при другите изтребители.

Той коментира още, че според него премиерът иска сумата да се плати изцяло, защото Борисов не желае след години, ако има други на власт, да плащат стари задължения по подобие на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету бърза да вземе комисиона и да не го накажат началниците.А самолет на чий ни е, нямаме армия и държава ще правим бойна авиация с няколко самолета, на всички е ясно че просто трябва да се плати рекета.
4
8
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Като гледам постовете,падам от смях!Ф-16 самолет ли е или аксесоар от Хогуъртс(вълшебна пръчка и прочее)?На нас ни трябва самолет,който да защити небето на България,обаче от кого!?Щото Русия е натрапена за враг,ама основния проблем е Турция,която има поне 200 Ф-16.Значи на нас ни трябва не Ф-16,а нещо,което може да победи Ф-16!
3
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, ако имаше начин да купим МИГ-ове, Резидента нямаше да има никакви забележки. Даже щеше да ръкопляска! Що не се кандидатира за Резидент в Донецката република следващия път. Ще го подкрепим и ще му помахаме!
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОРИСОВ ЩЕ ПЛАТИ ВСИЧКО НА КУП, НО ЗА ЦЕЛТА ВЗЕМА ЕДИН МИЛИАРД НОВ ЗАЕМ, КОЙТО ЩЕ ПЛАЩАТ ДЕЦАТА НИ, КАТО ЛОШ СПОМЕН ОТ ТОВА ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
150 милиона долара за самолет е направо обир. Щяхме да платим и 200 милиона.