Оправдан! Съдът реши: Д-р Димитров не е убил Плъха умишлено

Медикът получи 2 г. условно за незаконен пистолет
Обновена: 18 юли 2019 19:07 | 18 юли 2019 18:40, Веселина Йорданова
250

Д-р Иван Димитров бе оправдан от Пловдивския окръжен съд по обвинението за умишлено умъртвяване на Георги Джевизов-Плъха при превишаване на пределите за неизбежна отбрана.

Медикът получи 2 г. условно лишаване от свобода за незаконно притежаване на пистолет "Валтер" и 17 патрона, предаде "24 часа". Със същото оръжие на 2 март м.г. рентгенологът от УМБАЛ "Пловдив" е прострелял в гърдите рецидивиста Плъха, който влязъл в гаража му да краде.

Още по темата
Джевизов е бил под влиянието на морфин. Когато лекарят забелязал светлината в помещението и слязъл на двора да провери, взел със себе си пистолета.

"Стой, полиция, легни на земята", извикал медикът на апаша и произвел изстрел във въздуха, но Плъха го нападнал. Хвърлил нож и го ранил в крака, а с метална табела го уцелил в ръката. Тогава д-р Иван Димитров гръмнал по посока на крадеца, стана ясно в съда. Простреляният Джевизов успял да избяга, изминал разстоянието до областната управа в Пловдив, и там издъхнал върху кола.

Съжалявам за всичко, което стана. Аз като медик съм призван да се грижа за човешкия живот. На толкова хора съм помогнал", каза в последната си дума пред магистратите д-р Иван Димитров, като поиска да бъде оправдан. За същото настояха в пледоариите си и двамата му защитници Георги Кутрянски и Гено Василев. Според тях във фаталната нощ на 2 март м.г. техният клиент е действал в ситуация на неизбежна отбрана, а не на превишаване на пределите й, каквото е обвинението.

"И капка съжаление няма у д-р Димитров. След стрелбата е извикал свой приятел и е започнал да търси домашната си котка Габриела", заяви адвокат Красимир Елдъров, който е довереник на родителите на Плъха. По негово искане в залата бе донесена метална брадвичка, собственост на лекаря. Въоръжен с нея и пистолета си д-р Иван Димитров е издирвал крадеца по улиците.

"Един уважаван лекар да ходи като касапин с брадва и оръжие, вместо да се обади на полицията", посочи адвокат Елдъров. По думите му въпросната брадвичка медикът държал всяка вечер до леглото си, откакто преди няколко месеца обрали първия етаж на кооперацията му.

Усмивки сред присъстващите на делото предизвика майката на Плъха - Златка, която твърдеше, че масивен златен синджир с кръст е на нейния син. Оказа се, че е на рентгенолога и е подарък от покойната му майка още отпреди 20 г.

Присъдата може да бъде обжалвана. Близките на Плъха се заканиха, че ще го направят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 4 години
До оправдан е с право Браво на доктора!При повечко такива случаи светът има шанс да стане по-малко лош
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 135 въпрос Имам предвид постоянно да си под напрежение.Да го мислиш а и да знаеш че близките на убитият може да си отмъстят.Абе кофти работа но станалото станало.
131
1
 
4
 
! Отговори
до 135 въпрос преди 4 години
Какво имаш предвид като си написал: Аз не бих могъл да живея така.Да знам че съм убил човек."? Да не би да искаш човекът да се самоубие от чувство на вина? Въоръжен крадец влиза в къщата му,там е и жена му. Какво е трябвало да направи според теб? Да му се моли на колене да ги остави живи след кражбата ли?По-скоро майката на Плъха трябва да съжалява,че е възпитала такъв син, крадец и мошеник. Както се казва:,,Кой нож вади, от нож умира". Е в случая на Плъха е точно тоя.
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не бих могъл да живея така.Да знам че съм убил човек.Наистина ромите са много отмъстителни по добре да отива другаде да живее човека.
129
1
 
9
 
! Отговори
До АнонимеН 123 преди 4 години
Какво щеше да стане, ако Опиц не беше постъпил като достоен мъж с гражданска съвест?Най-много след няколко години онзи щеше да започне периодично да влиза в болница, за да стабилизират разклатеното му от наркотиците здраве. Ние да плащаме лечението му и за това да отидат десетки хиляди лева. След още няколко години наркоманът щеше да умре заради собствената си глезотия и келешлък.Значи, какво направи Опиц? Спести на Здравната каса пари, с които могат да бъдат лекувани трудещи се и децата им.
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 123Ти помниш ли колко пъти същият този наркоман беше нападал същата тази сграда, в която живее Опиц, за да краде? 19 пъти ли Бяха или повече?Значи ние ще работим, ще пестим, за да можем да осигурим условия за отглеждане и образование поне на по едно дете, а някакъв мамин дри...льо няма да работи, ще си прави кефа с наркотици и за да сиги осигури, ще краде онова, което ние сме постигнали с труд и с лишения!И какво щеше да стане, ако Опиц не беше постъпил като достоен мъж .......
127
1
 
11
 
! Отговори
До АнонимеН преди 4 години
Докторът отърва света от едно зло.Не забравяй, че освен писаните закони, които с времето остаряват и се променят, има и неписани, нравствени закони, които са вечни.Спомни си съдбата на студентката Вероника от Велико Търново. Затри я един такъв кротък, който дотогава само е крал на дребно и е трябвало да бъде в затвора, ама не е бил.Иначе бил регистриран многократно.При случая в Пловдив, докторът направи онова, което законът отдавна трябваше да е осъществил. СТИГА МИЛОСТ ЗА НАГЛЕЦИ И ГОТОВАНЦИ
126
1
 
7
 
! Отговори
До съвет към доктора преди 4 години
Ромите са и много страхливи.Нужно е поне още няколко човека да постъпят като доктора и да видим тогава какво ще стане с престъпността в България - тази, уж дребната престъпност, която от десетилетия тормози обикновения гражданин, отнема му имущество, което е отгладувал, а по селата отнема прехраната на 80-годишните баби.Онези са отмъстителни само при три условия:- когато са убедени, че ще им се размине наказанието;- когато са на тумба;- когато знаят, че набелязаният е сам.
125
2
 
4
 
! Отговори
съвет към доктора преди 4 години
Докторе, радвам се,че те пуснаха,защото не си виновен. Съветвам те, по-добре да се преместиш със семейството ти в София,защото ро*ми*те са много отмъстително племе и някой от семейството на Плъха сигурно пак ще те навести. Да си наемеш охрана може би също е добра идея.
124
1
 
7
 
! Отговори
оправдан е с право преди 4 години
Правилно е решението на съда,че са го оправдали.Като го арестуваха доктора,искаха да го изкарат садист,едва ли не е чакал да дойде тоя апаш Плъха и да го убие за кеф. В САЩ,който влезе в думата ти да краде, имаш право да го застреляш,няма крадец който влиза без оръжие в чужда къща. А жената на Плъха помня толкова нахална,хвалеше мъжа си колко бил ,,начетен" и как влязъл в двора на доктора само да пикае, все едно тя му е държала оная работа докато пикаел.
123
1
 
8
 
! Отговори
К преди 4 години
Да си правят сметка и други гризачи
122
1
 
11
 
! Отговори
Жената на плъха преди 4 години
Тази е подавала неверни данни към социалните, че е самотна майка и е вземала помощи.Прокуратурата да се самосезира и да направят пълно разследване колко помощи е взела и да ги връща с лихвите. Отделно наказателна отговорност за документи с невярно съдържание, довели до финансови облаги. Дошло е времето всеки да проумее, че правата му не го освобождават от задълженията.
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си е чиста перверзия !
120
1
 
9
 
! Отговори
Кол и въже преди 4 години
Рискован е разбойническият занаят. Който тръгне по тоя път, трябва да очаква нож или куршум. Близките да обвиняват управниците, че са им създали усещането за ненаказуемост.
119
2
 
9
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Ти да не си от плъхови, та толкова ги защитаваш. А сетих се, сигурно си адвокат. Готина реклама си правиш, какъвто и да си. Престъпниците ще те харесат.
118
17
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
САМАТА ЖЕНА НА ДОКТОРА ГО ИЗОБЛИЧИ, ЧЕ Е АБСОЛЮТЕН ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК ! ЖЕНАТА ИМАШЕ СЪВЕСТ!!---------------СЪЩАТА ИСТОРИЯ КАТО ОПИЦ Е ТУК!!! И ТОЙ ЗАСТРЕЛЯ КРАДЕЦ В ГРЪБ КАТО БЯГАШЕ!
117
19
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До До АнонимеН от абеМНОГО ОТ ТЯХ ЗАСЛУЖАВАТ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ НО ЗА КРАЖБА БЕЗ НАСИЛИЕ НЕ Е РЕДНО!ДОКТОРА ГО УБИВА СЪВСЕМ ПРЕДУМИШЛЕНО ОЩЕ ДНИТЕ СЛЕД УБИЙСТВОТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ ДОКТОРА ЛЪЖЕ И Е ЛЪГАЛ НЕПРЕСТАННО!ДЕБНЕЛ ГО ДОСТА ВРЕМЕ ИЗОБЩО НЕ СЕ ОБАЖДАЛ НА ПОЛИЦИЯТА НИТО ПРЕДИ НИТО СЛЕД ДЕЯНИЕТО СИ И ОПИТАЛ ДА ПРИКРИЕ УБИЙСТВОТО! И ДА ДОКТОРА АБСОЛЮТНО ГО Е ОБРАЛ ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ!!НЯМА ДА ОПРАВДАЯ УБИЙСТВО САМО ЗА КРАЖБА И ТОЛКОВА!!! ВИЕ ТУКА СТАНАХТЕ ПО-ВЕЛИКИ И ОТ ХАН КРУМ!!!
116
0
 
14
 
! Отговори
До АнонимеН от абе преди 4 години
Да бе, повервах ти, че плъха е съвсем невинен като детска сълза. Сигурно мама така го е научила. Не са семейно излишни бе. Те са такива само малко.
115
2
 
16
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Чета това:"Усмивки сред присъстващите на делото предизвика майката на Плъха - Златка, която твърдеше, че масивен златен синджир с кръст е на нейния син. Оказа се, че е на рентгенолога и е подарък от покойната му майка още отпреди 20 г."И си мисля, че Плъхови са семейно излишни.
114
8
 
32
 
! Отговори
we преди 4 години
Браво на доктора!Даже заслужава и награда!