Техническа грешка и неверни данни – и за КАТ Андрей се оказал мъртвец

Служител във Варна грешно въвел данните
Обновена: 20 юли 2019 16:41 | 20 юли 2019 07:30,
16
Техническа грешка и неверни данни – и за КАТ Андрей се оказал мъртвец
Снимка: Facebook

Техническа грешка е причината според регистрите на КАТ мъж да се води починал и шофьорската му книжка да е невалидна.

Мъж, спрян от Пътна полиция в София, се оказа починал при проверка на шофьорската му книжка и се наложило спешно да го “възкресят” след 2 дни. Абсурдната история разказа във Facebook Андрей Георгиев. Оказва се, че данните от документа са сгрешени с такива на мъртвец през 2010 г. от служител във Варна.

В неделя Андрей е пътувал и се връща към София. Вижда палката на полицаите и спира. Причината е тривиална - забравил е да включи фаровете на колата, което е задължително, въпреки че навън е светло. Подава документите си на униформените.

Още по темата

“Оказа се, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 г. (да, точно така - преди 9 г.) поради причината, че съм починал. Още по-интересно е, че съм спиран поне 5 пъти за тези години и никой до момента не е забелязал, че съм мъртъв по шофьорска книжка. Оказа се, че полицаите, които ме спряха, нямаха никаква идея какво да правят”, пише Андрей Георгиев в статуса си във Facebook.

“Станала е техническа грешка. Служител от БДС във Варна е въвел грешно данните. През 2010 г. това е ставало ръчно”, обясниха за куриозния случай от МВР”.

След конфузната ситуация на пътя униформените се свързали с дежурния. Върнали документите на Андрей и му пожелали приятен път. Дори не го санкционирали за това, че кара без пуснати фарове.

От МВР обясниха, че до 2014 г., когато шофьорите са спирани на пътя, служителите не са имали как да проверяват статута на документите, което е възможно сега с единната система. Затова Георгиев е спиран и си е плащал.

От Пътна полиция са питали колегите си във Варна за случая с шофьорската книжка на живия мъртвец. Когато се разбрало за грешката от 2010 г., случаят се изяснил.

Още във вторник мъжът отишъл на гишетата в Пътна полиция. Не вдигал скандали, дори напротив - бил усмихнат и се забавлявал. Както сам отговаря в коментарите под поста си - работи в животозастраховането от 14 г. и гледа на смъртта малко по-различно. Дори му било малко тъжно, че ще го възкресят.

Служителка му казала, че не е единствен - имало и друг подобен куриоз. Георгиев съветва шофьорите, които в бъдеще ще се окажат в подобна ситуация:

“Отивате в КАТ, там където се подават заявление за издаване на дубликат на документа. Давате си шофьорската книжка и личната карта. Необходимо е да сте “жив” по лична карта и те ви съживяват в системата. Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай - Варна, се налага да изачакате известно време, тъй като съживяването става по местоумиране”

“Отново съм официално жив водач на МПС, след 9 г., през които не съм и подозирал за своята кончина и че реално съм неправоспособен водач”, проявява чувство за хумор Андрей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
3
 
! Отговори
от КАТ преди 4 години
- Труповете вън!
11
4
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Вероятно някое младо момиче без опит е допуснало грешката. Нищо чудно да е любовница на някой началник или роднина. Опитните служителки не допускат такива елементарни грешки.
10
7
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колко пъти ще я пускате тази статия?
9
5
 
6
 
! Отговори
КАТастрофа преди 4 години
На зомбитата фарове не им трябват, нито денем, нито нощем.
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче за акта и фишовете са си търсели парите от мъртвеца.
7
10
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Добро утро!Замислих се,ОТНОВО,че такива грешки вероятно ще бъдат сведени до минус,ако ....Зад стъклото на гише "Х" седи младо образовани момиче/момче,а не намръщена лелка,предполагаема далечна роднина на някой началник в дадената служба!
6
2
 
4
 
! Отговори
БАй Х@й преди 4 години
До komentarНе смешници а магьосници както казах вече!
5
1
 
31
 
! Отговори
Грешки... преди 4 години
..стават навсякъде по света, но не ви ли стана приятно, че цялата история се развива толкова цивилизовано - човек с очевидно добро чувство за хумор попада на полицаи, които първо установяват грешката, а после , след консултация с дежурния, съветват шофьора какво да прави и му пожелават добър път?За мен това е ясен знак, че в родината ни има и много нормални хора! Историята е хубаво начало на Илинден!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва да ходим в КАТ за всичко?
3
3
 
25
 
! Отговори
Fck преди 4 години
Страната на неограничените абсурди - България.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се е възползвал адекватно ..Може и банка да обериш ,след като не се водиш жив няма как да те накажат и издирват
1
4
 
27
 
! Отговори
komentar преди 4 години
*** смешниците са в кат