Ръст на желаещите да изкарат шофьорски книжки

Стесна ги бъдещото увеличение на услугата
21 юли 2019 22:09,
22
Ръст на желаещите да изкарат шофьорски книжки
Снимка: Pixabay

Сериозен ръст на желаещите да изкарат шофьорска книжка. Причината е очакваното поскъпване на курса с около 250 – 300 лева заради увеличаването на броя на часовете по кормуване. Част от автошколите са записали двойно повече курсисти през последните дни, предаде NOVA.

Още по темата

От Български извор: Тук карат пияни и шофьори без книжки

20-годишният Никола има право да започне обучение за шофьор от две години. Избира да го направи точно сега. Никола не е особено заинтересован от качеството на обучението.

„В курса влизат 7 дни теория, 31 часа мисля, че бяха практика, в които влизат каране на магистрала, извънградско, градско и паркиране. Колкото да изкараш книжка, след това трябва сам да се уча”, смята Никола Байкушев.

Въпреки това не иска да чака часовете по кормуване да станат с 11 повече. От есента те задължително ще включват каране през нощта, по магистрала, в задръстване и по опасни пътища.

„Разбрах, че през септември ще поскъпнат курсовете и реших да ги изкарам по-рано, да хвана по-евтиното”, заявява Никола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Шофьорският курс винаги е давал само основата, с която да излезеш на пътя, да започнеш да шофираш и да се научиш да шофираш. Никой не се е научил да шофира само от шофьорския курс, вкл. и многото допълнителни часове.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АбеАз когато карах курсовете 91г. това си го имаше задължително.Карахме нощно,карахме и по черни пътища.Беше зимата,а нямаше още навалял сняг и иструктора ни закара в едно балканско село където имаше сняг да караме там.Но тогава все още не гледаха само да вземат парите.
13
0
 
3
 
! Отговори
До пръст(среден) преди 4 години
Ми така се получава с говорене по телефона, писане във фейсбук и ядене на баница, гримиране и др., докато шофираш, защото няма реален контрол на КАТ, а само едно дежурене за прибиране на едни пари. После- ама много тарикати умрели. Още малко беззаконие и известния закон на Дарвин ще си свърши работата, вместо КАТ.
12
1
 
3
 
! Отговори
Абе преди 4 години
За поскъпване не знам, ама частта с това как ще накарат курсиста да ходи по нощите на нощно кормуване и по опасни пътища, много искам да го видя как ще стане. Поредната МНОГО *** идея.
11
1
 
14
 
! Отговори
Пръст(среден) преди 4 години
за желаещите да изкарат шофьорска книжка.Новите курсове включват градско, селско и междудупково шофиране, също така се усвояват навици като, говорене по телефона, писане във фейсбук и ядене на баница, докато шофираш.За кифлите - гримиране за 25 секунди(докато чуят клаксоните на колите зад тях) и паркиране по слух.
10
4
 
1
 
! Отговори
Никой от поповете преди 4 години
Не е вписан в книгата на живота ... Нито един от тях. Но ние миряните сме ... На енергийно ниво те държат ножове над главите ни, те казват къде ще ходят душите ни. Поповете са свободни от грехове и живеят по-дълго ... Зарежи им християнството и глупостите ... Поп като умре е празник ... Мирянин като умре е трагедия виждам лицемерието на това ... И пак да кажа Локи е Христос и ако имам дете ... Никога няма да го кръстя ... Никога ... Среден пръст на поповете ....
9
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Обаче невероятно,но факт-наскоро видях четирима ро*ми в учебна кола!
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търса Тесла Модел Ес с газова уредба на до 20 години и на до 250000 км, че ся и аз карам шофьорските курсове и ше требва след това да се упражнявам на нещо.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стесна ги бъдещото увеличение на услугата
6
5
 
11
 
! Отговори
3 преди 4 години
До Анонимен 3Спокойно, ***...Специално в България шофьорите скоро няма да изчезнат. Тия работи със сателитите където ги гледаш в Ютуб няма да доживеем да ги видим у нас. И 100 години след датата на производство на последния автомобил с ДВГ в БГ все още ще има тарикати "на газ" - вервай ми.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аахахах по скоро сешоарите ше изчезнат защото кола на ток си е пълна гавра с природните закони :D се едно да ... гумена кукла.
4
2
 
16
 
! Отговори
морски преди 4 години
Ходете и на морето че догодина двойно по скъпо
3
0
 
17
 
! Отговори
Споко преди 4 години
От опит казвам, че няма да ви излезе по-евтино, понеже 100% ще ви кажат, че имате нужда от още минимум 10 часа да сте готови за изпита.
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьорите ще изчезнат както ваксаджиите.Колите ще се карат от спътници през интернет и ще бъдат еко на ток или метан до няколко години.Никой вече не кара парен двигател.
1
0
 
28
 
! Отговори
умен преди 4 години
този трик е стар и често използван-дървата "поскъпват" ,застраховките ще поскъпнат сега и курсовете-някои потриват ръце-шараните яко кълват и пълнят джобчетата на тарикатите