Забраняват автомобили с десен волан? Само товарни и автобуси

СБА: Част от промените са удачни
24 юли 2019 09:57, Красимир Ангелов
47

Нови законодателни промени ще засегнат всеки един шофьор у нас. Част от тях са да се премахне от КАТ първата регистрация на автомобили и да се забрани регистрацията на возила с десен волан.

В "България сутрин" председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев обясни, че част от предвидените промени ще са доста полезни. Той припомни, че законът все още не е приет, а тепърва ще се обсъжда какво в крайна сметка да стане факт.

Още по темата
Панчев обаче уточни, че идеята е да се забранят не всички автомобили с десен волан, а само товарните и автобусите. По думите му това е добра идея, тъй като те създавали предпоставки за произшествия, особено когато се движат по двулентов път поради липса на видимост.

Председателят на СБА коментира и готвените ограничения на ремонтите, които всеки ще може да прави по колата си.

В момента е разрешено да си сменим гумите и крушките, но не е позволено да си сменяме сами маслото и свещите. Причината е, че при смяната на маслото не се знае то къде ще се съхранява, къде ще бъде изхвърлено, каза той.

Председателят на СБА обаче бе категоричен, че все още има някои недомислици в закона, които вероятно ще бъдат изчистени.

"Даването на възможност за регистрация извън КАТ е полезно. Има обаче проблем - гражданите пак ще трябва да идат дотам, за да си получат документите. Това не е много удачно, тъй като един път трябва да си оставиш колата, а след това да идеш да си вземеш документите. Това е двойно разкарване", разясни Панчев пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
шафиорчето до преди 4 години
Умен мъж си,но не това е проблема,а това ,че има още 7 таквиз като теб-"умни".
38
5
 
10
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Отдавна трябваше да се забрани регистрация на автомобили с десен волан. Може да се внасят, но без право на движение по пътищата на страната. Да им се прави регистрация единствено за части. Мног е близо до акъла, но от къде толкова акъл в родната администрация?
37
2
 
8
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
А моторите с десен - тях кога??? Колко мотоциклетисти още трябва да загинат по родните пътища, докато Правителството вземе мерки??????????? ДОКОГА!!!
36
2
 
12
 
! Отговори
шафиор преди 4 години
А може ли, сами да си помпим гумите или трябва от специализиран (съответно - лицензиран) сервиз да се извършва тази дейност? Питам, че предната лява ми се вижда спаднала, да не стане така после да лежа в затвора за боравене с опасен инструмент (марлуч, свързан с компресор за сгъстен въздух) ако я проверя сам на бензиностанцията.
35
2
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Кратун---Така е.По време на "тъмният и човеконенавистен" социализъм в София имаше едни почистващи автомобили ИФА,които бяха с два волана,които по някакъв начин бяха свързани защото се въртяха синхронно.Когато автомобила участвуваше в уличният трафик,тогава водача използуваше лявата дирекция,а когато беше в работен почистващ режим използуваше дясната такава,но това са специализирани автомобили,които не са за обща употреба и не може да се приравняват със стандартните такива
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната м***лоумщина от гербавите.
33
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна трябваше да се забранят всички автомобили с десен волан! Причини са за ПТП доста по-често от останалите, за което си има данни и статистика и затова застрахователите им събират по-голяма ЗГО.И мен ме е мачкал такъв, понеже "не ме видял", а имаше и знак "Стоп" пред носа си. Ама нали е с десен волан, не вижда и се изтегля напред, потегля, без да може да установи какво става. А при изпреварване са направо Майко мила!
32
2
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Е, крайно време е да ги забранят.Някакви *** упражнения на тема,че зесният волан не е предпоставка за катастофи, да го оставят на специалистите.
31
1
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До умниците по-долу:Почистващите машини са с десен волан, за да може водачът да следи по-добре края на пътното платно / бордюра / четките. За тях няма проблем, защото 1. водачът седи на високо и вижда над леките автомобили 2. на тях не им се налага да изпреварват
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво ся, аз автомобила с дясна дирекция трябва да го хвърлям ми?!
29
4
 
15
 
! Отговори
......... преди 4 години
По скоро леки автомобили с десен волан трябва да зарбанят
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нужно да оправдавате безобразията по Българските пътища с Страната на волана :)))Освен това ,никой -никого не в карал да домъква коли с десен колан !Всичко е до човека ,зад волана !!!!
27
3
 
30
 
! Отговори
Пена преди 4 години
А можем ли сама да си сменям дамската превръзка?Или он требва гинеколого да ми я сменва?
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снегорини, строителни и почистващи машини с десен волан има още от времето на бай Тошо. И десния волан не е защото са вкарани от Англия на тънка цена...
25
3
 
13
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Добавям - работата ми е свързана с последиците от ПТП-та и имам пряк поглед върху проблема.
24
5
 
28
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Крайно време бе за подобна забрана. Тези автомобили са крайно опасни и практиката го е доказала
23
26
 
16
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Ари ве, имам 3 бемвета с английски номера, джиткам цяла година, не съм сменял табели, талони и секви щуротии. Гражданска и данаци не плащам, кат на спират катаджиите им давам английски талони и гледат кат телета а и ме пускат да си ходя, няма как да извършат проверка. Нит ша им плащам данаци, нит гражданска. Махнал съм катализаторите, попчета съм сложил и яко газ раздавам
22
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна трябваше да ги забранят.Да, снегорините в София масово са с десен волан. Някой е вкарал евтинджос от Англия и праи пачка.
21
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва и за автомобилите да се забрани десния волан. Отдавна трябваше да стане.
20
4
 
8
 
! Отговори
Фоката преди 4 години
Ся съм набарал едно порше карера маняци за 4000 лири и си идвам август