Helpbook: Хлъзгави камъни и необезопасен водоскок рани дете пред НДК

И в другите сигнали - занемарени тротоари, неподдържани релси
14 авг 2019 15:00,
32
Helpbook: Хлъзгави камъни и необезопасен водоскок рани дете пред НДК
Снимка: архив, Investor media group

Тези дни в платформата на Helpbook.info се получи шокиращ сигнал, описващ изключително неприятен инцидент преживян от младо семейство в София:

Инцидентът е станал на 10 август, когато 4-годишно дете и неговият баща се подхлъзват и падат от 5 метра височина от камъните на изкуственото езерце при НДК, което е до детската площадка и срийт фитнеса.

"Имало е една двойка, застанали на "мостчето" от камъни, които са се снимали продължително време, детето е решило да ги заобиколи, подхлъзнало се е на един съседен камък, а мъжът ми го е държал, но се е занесъл и двамата са паднали, като по пътя надолу са се удряли в камъните", пише потребителка.

В случая водата и тинята са притъпили удара и детето и неговият баща са се отървали с контузни рани, включително по главите и много уплах.

"Изкарахме цялата вечер в травматологията на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" като и на двамата лепиха раните и биха инжекции против тетанус", пише още потребителката.

Тя продължава, че езерото е било пълно с деца, които минават боси по камъните, които са хлъзгави.

"Считам, че мястото трябва да се загради, обезопаси и да се сложи забранителна табела, защото е изключително опасно и се намира в непосредствена близост до детската площадка. Децата са безстрашни и не мислят за последиците, влече ги любопитството да минават по камъните", подчертава жената.

"Моля да се помисли за живота и здравето на децата и да се вземат нужните мерки", пише потребителката.

Преминаваме към няколко сигнала, касаещи поддръжката на обществени площи из страната

Тротоар в район "Илинден" е в отчайващо занемарено състояние. От изпратените снимки се вижда, че цялото трасе е осеяно с пластмаси, стари дрехи, неподрязани храсти и опадала шума от години. Преминаването на пешеходците е силно затруднено, поради наличието на боклуците, които значително съкращават размера на тротоара.

За силно замърсени участъци на влакова линия сигнализират от кв. "Захарна фабрика".

Територията по протежение на железопътните трасета покрай кв. Западен парк спешно се нуждае от почистване и кастрене на треви, храсти и дървета.

Не по-различно е положението по пътя за с. Добромирка, община Севлиево.

Нашият потребител информира, че заради избуялата растителност и наличието на много храсти и клони, които са на пътното платно, два леки автомобила трудно се разминават. 

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ги пишете тези простотии в нета, а не се обърнете към кметовете и управляващата партия от герб?
29
0
 
2
 
! Отговори
хах преди 4 години
По-добре курс за ориентация в градски (и извънградски) условия
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам по-евтина идея - патерици и нашийник с каишка. Така ще можете да разхождате разлигавените си пискливи абортчета само за 20 лв. вместо да пречите на нормалните родители и деца.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всеки 20 метра пешеходна пътека. Всички езера и шадравани оградени с високи бетонни огради и т.н. Аз казвам естествен подбор. Свидетел съм как охранител се вбеси от дядо на пределна възраст, преодолял загражденията и надничащ упорито в ров по незнайна причина, въпреки разпоредбите на охранителя, табели и заграждения. Други смятат, че велоалейте трябва да са ограничени от огради. Не сме държава, а краварник. Хлъзгави били? Какво да очакваш от такъв родител?
26
2
 
2
 
! Отговори
До Далечна застава преди 4 години
Ееех заставо, наистина ли не помниш, че точно по времето на късния соц повечето софийски тротоари бяха недостъпни, защото нагли притежатели на автомобили ги паркираха така, че да не можеш да минеш покрай тях. Дори когато тротоарът е широк, той ще паркира под диагонал, за да не си прави труда да прецени как да остави място за пешеходците.Стари инженери се опитаха да протестират и да обяснят каква точно основа /някаква скара/ се съсипвала непоправимо от тежестта на колите, но кой да ги чуе!
25
0
 
5
 
! Отговори
Това е неприятно преди 4 години
Но, от друга страна, звучи малко като "Кой ми се накака в гащите?"Бащата не можа ли да обясни на детенцето си, че не всяко желание се изпълнява на момента и ще се наложи да почакат няколко минути, докато двойката се снима? Ако тази двойка се забави прекалено, би могъл да ги помоли да се отместят. бащата не преценил опасността, някой друг му е крив.
24
0
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Нямате предства колко деца са израстнали в парка на НДК от 1981 досега и доскоро нямаше никакви сериозни инциденти, защото мястото си е съвсем наред. Едва от 3-4 години разни екземпляри, довлекли се в София от разни shitholes, започнаха да се спъват и да се подхлъзват понеже мозъците им са хлъзгави, а не камъните.
23
0
 
8
 
! Отговори
ceko преди 4 години
И са търсим виновен, че някой не внимава!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина никога не е виновен за глупостите които исзвършва. Винаги нещо друго или някой друг е виновен - асфалта, мантинелата, завоя, времето а в този случай камъните. Човек се учи от грешките си. Но това не се онася за българите. Защото за да се учиш от грешките си първо трябва да си ги признаеш.
21
0
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВААбсолютно прав сте.Плочките в ж.к."Яворов" бивш "Ленин" са поставяни още през 1958 г,като са в състояние безкрайно по-добро от плочките срещу ТЦ"Галакси", поставяни по време на "слънчевата демокрация".Същото се отнася и до плочките пред зала"Универсиада",поставяни в далечната 1976г,а върху тях са спирали много пъти камиони,те също по-здрави,отколкото тези "демократичните" полагани по "Шипченски проход".За езерцето от западната страна на залата няма смисъл да се говори
20
2
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Жител на Добромирка//""А фонтаните в центъра са пълни с пръст!!!Кмета на селото и Община Севлиево нищо НЕ правят""Ама много грешите,сигурен съм ,че усвояват средства по програми и фирми на техни роднини печелят обществените поръчки.Като под усвояване,се разбира ,усвояване на парите,но работа никаква-няма хората да правят разходи,зер.Важна е и втората им дейност,а именно,бравурни доКради до съответното ръководствона ГЕРБ,с цел получаване на втори мандат,а ще минат и без "конгратюлейшъни"
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой от Съюза на българските писатели чете тук, моля да попитате кмета на Добромирка и кмета на Севлиево, защо парка на Пеньо Пенев е без ограда и е с бурени по половин метър и пасат коне там!!! А дано пък някой вземе да свърши нещо!Центъра на Севлиево лъснат и озеленен, а село Добромирка напълно съсипано!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жоро: Жорко, това ли тие най-големия проблем? А това че от всички заведения са взели доста повече тротоарна площ от тази за която плащат не е проблем. Улица пълна със селски батки с татуировки и държанките им с изкуствени джуки и сиси...
17
0
 
5
 
! Отговори
Жител на Света преди 4 години
Кво сте се затръшкали ? Я идете в хамериката да видите изоставени села и градове, пълни с пясък. Аризона, Оклахома, Невада, Тексас и т.н.
16
1
 
5
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Като цяло тротоарите в София са в състояние по-лошо от трагично.Някога по време на "човеконенавистният" социализъм бях на бригада в строителството,та гледах как майсторите поставят плочките по тротоарите.|Освен здравата основа върху,която разстилаха суха смес от цимент с пясък,а плочките се редяха на разстояние 2см една от друга.В това разстояние се наливаше циментово мляко,което се свързва със сместа под плочките ,както и със самите тях.Тези плоч,така монтирани издържат и до сега
15
0
 
7
 
! Отговори
Жител на Добромирка преди 4 години
Село Добромирка от хубаво българско село е напълно занемарено! Статуята на центъра на селото е с откъсната глава! Парка срещу родната къща на поета Пеньо Пенев е без ограда е превърнат в пасище за коне!!! Главната улица е цялата в дупки, а за страничните улици да не говорим!!!А табелата от към село Младен, през което минава автобуса от Севлиево е толкова ръждясала, че не се вижда нищо, в кое селище се влиза!А фонтаните в центъра са пълни с пръст!!!Кмета на селото и Община Севлиево нищо НЕ правят
14
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
Всичко построено или направено от тези некадърници, или му се прави ремонт след два месеца, или ще навреди на хората. Единственото нещо което правят качествено е да крадат, тук нямат равни, размиха и БСП и ДПС по кражби. ГЕРБ *** и унищожители на България.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъж преряза гърлото си в Морската градина на БургасПри Тиквата всичко е прекрасно.....един се пали, друг скача под влака, трети си прави публично сепуко.Прелест....ХА-ХАЩастливи ***-камикадзета бродят навсякъде в Бг.Пожелавам на гербераците да ги срещат чест и в близък план.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметицата да слезе от лимузината и да се разходи из всички части на града за да види колко отчайващо е положението с инфраструктурата,а не само да се снима пред някоя дупка на метрото.То е ясно,че там е голямата далавера,която гълта стотици милиони,но улиците,тротоарите,коритата на реките,олющените сгради също се нуждаят от ремонт(ама не такъв,като последните години),а истински.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си спомням като малък през 80те постоянно играехме по големи строежи и нищо не беше обезопасено, нито знаци нито нищо. Сега е сто пъти по безопасно от преди ама много повече ревльовци има дето все някой им е виновен че блеят