Да спасяваш живот във въздуха: Една дама под пагон

Станимира Цурова е авиолекар от шест години
17 авг 2019 15:40, Красимир Ангелов
18

Станимира Цурова е авиолекар в База "Крумово" от шест години, а само след няколко дни предстои да започне специализацията ѝ по авиационна медицина във Военномедицинска академия.

Няколко пъти тя е била част от мисиите в Мали, Бамако, която е една от най-опасните дестинациии в света в момента. Попада там още през 2014г. по време на най-големия бум на вируса ебола.

Казва, че за да упражняваш такава професия, е нужна най-вече устойчива психика. В  свободното си време обича да танцува народни танци, а мъжете често се стряскат, когато разберат какво работи.

Наскоро медицински специалисти от Военномедицинска академия успешно завършиха курс по "Базова военна подготовка" във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", а Станимира се оказа и първенецът на випуска тази година.

Защо  една дама избира да бъде военен лекар и кои са най-рискованите ситуации, в които е попадала - вижте в интервюто на репортера Божила Симова и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
архивар преди 10 месеца
полезно за нейната кариера е, че ластиците й опъва самият зам.-шеф на въздушните войски
15
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Хубавичка е. Това е огромно предимство. С каквото и да се захване , все ще става.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авиолекарите не лекуват пилоти, те само ги спират от полети. Авиолекар е най-сладката и най-връзкарската работа за един медик.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това "във въздуха" ? Тия, болните от ебола да не би да имат крила? Сбъркани и неграмотни журналисти (най-вероятно и "нашмъркани" се демократична кока).Шорош дава крилааа!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с оная курстанка, която се застреля докато си чистеше оръжието?
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво точно значи авиолекар. Че оказва първа помощ по самолетите ли. Някак си смешно е. Защото и пилотите като се приземят са си обикновени хора като всички.А нещо не ми се вярва да им оказва първа помощ в пилотската кабина. Тесничка е.
10
2
 
20
 
! Отговори
Ицо Найденов преди 4 години
Няма как д-р Цурова да е авиолекар от шест години, защото за да заемаш длъжността "авиолекар" трябва да имаш специалност "Авиационна медицина" а тя тепърва ще започва такава специализация. Не може и да спасява живот във въздуха, тъй като не е летателен състав и не лети, а работи в авиобазата и лекува хората там. Момичето не е виновно, че се пишат глупости от сайта. Поздрави за д-р Станимира Цурова.
9
3
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Да и жива и здрава, но е противоестествено жена на фронта. По време на соца, жени, и то-волнонаемни, имаше само в счетоводството и свързочните възли, тук там.На фронта не е като на хотел с ол инклузив. Няма да забравя, разказа, на бивш фронтовак, стигал до Драва, и малко по-натам, какво представлява женски санитарен взвод, след 2-3 месеца на фронта, мърсотия, липса на баня, и 20-30 жени на куп, които почти се мразели една друга. Страшно е било....Дано поне заплатата и си заслужава, и ранното пен
8
5
 
7
 
! Отговори
фори преди 4 години
Жалки феминисти.Освен да хвалите и превъзнасяте жени и женички за друго не ставате.При една война.Сме свършили още в началото защото "армията' ни е само от жени и деца в униформи.
7
1
 
6
 
! Отговори
до Чавдар Михов преди 4 години
Не им забелязвай - тия са ***.
6
1
 
5
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Авиолекарят във въздуха ли ги спасява?
5
2
 
9
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Престанете да пишете глупости. Това че е авиолекар означава единствено, че лекува авиатори, а не че работното ѝ място е във въздуха.!
4
4
 
11
 
! Отговори
Бродещия вълк преди 4 години
Армията ни е в тотален срив и унищожение.Тия тръгнали да хвалят някаква си там.Да не говорим ,че жени в армията ни я отслабват и като качество и като дисциплина.Жалка картинка отвсякъде сме.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В армията има корави ***.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги ми е било смешно когато видя лекар във военна униформа. За лекарка още повече.Чудя се защо го правят. Само за пари ли ?
1
3
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БРАВО НА ДАМАТА