Мартин Трифонов не го чака нищо хубаво в затвора

700 души са осъдени и в момента не са зад решетките
19 авг 2019 14:58,
38


В повечето места, където се случват престъпления, е ясен извършителят, но няма кой да вземе мерки. Това обясни експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

Той коментира зверското убийство в Сливен. Днес 7-годишната Кристин ще бъде погребана, а вечерта от 17 часа пред кметството в Сливен ще има бдение. Хората искат най-строга присъда за убиецът й.

Още по темата

Защо 15 месеца след като той е излязъл от затвора, Мартин извършва много по-сериозно престъпление?

"Законодателството можем да го променяме непрекъснато, но когато законите не се спазват, няма никакво значение какво гласят те и какво наказание предвиждат за дадено престъпление", подчерта Радулов.

Експертът посочи и повтаряща се тенденция при тежките провинения извършителят е някой, добре познат на полицията, лежал е в затвора и до момента на трагедията полицията го е губила от погледа си.

Близо 700 души са осъдени и в момента не са в затвора, посочи още Радулов.

Той допълни, че предположенията, че статистиката е за намаляващи престъпления, вероятно не са истина.

Цари страх, дори на местата, където има полицаи, те не успяват да минат често на оглед. Идват избори и пак се заговори за справяне с престъпността, подчерта Радулов пред Bulgaria ON AIR.

"Неприятно е, но този човек вероятно няма да бъде пожален от съкилийниците си, защото с изнасилвачите се случват ужасни неща в затвора. Той не е превъзпитал никого! Това е школа, от която те излизат по-квалифицирани престъпници отпреди да влязат там, на изхода просто са по-опитни", обясни експертът.

Николай Радулов посочи също, че местата за излежаване на присъди се самоуправляват от затворниците поради липса на служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно! Да влиза в пандиза, яко да го надупят да му сцепят халката, да му вкарат парафин и да се мъчи в болки, да разбере дали друг път ще изнасилва и убива деца!
25
0
 
0
 
! Отговори
Шерлок преди 4 години
Ако този го е извършил,щото има бол нагласени,я че бил в затвора,я че е лесно като е без финанси и бързо трябва да се намери виновника, то средата му си е оказала влияние,не само беднотията щото много така мизерстващи има но не вършат такива идиотщини, подиграван или тормозен вероятно е превъртял,защото читав такова нещо не би могъл да извърши,тва е странното младо момче на 21, не някой дърт,грозен педофил да измисли и направи такава олигофрения, все едно не може да си намери гадже,момиче,ми..
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Радулов е изключителен глу пак, всеки път плювам, като го видя. Наясно ли е, че в желанието си да се направи на интересен, излага цялата държава?
23
1
 
8
 
! Отговори
odpo преди 4 години
На такива "хора" всякакво наказание им е малко!!!
22
3
 
19
 
! Отговори
преди 4 години
....в затвора попадна на хора и стана човек...При соца много се прехласваха от тези стихове на Вапцаров, но в затвора са .... престъпниците, а не хората!
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък оставаше и хубави неща да го чакат в затвора.Оставете го в една килия с някой загубил дете заради педофил... той си знае какво да го прави. Тогава ще е все едно дали е осъден за 30 години или до живот. И в двата случая няма да излезе.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убийствто не е В Сливен, а В СЕЛО ДО Сливен, т.ъпи ***!
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
..."местата за излежаване на присъди се самоуправляват от затворниците поради липса на служители".-това не е вярно!!Истината е, че служители има много и получават много добри заплати дори!Просто не си вършат работата, защото получават пари и от пандизчиите за много елементарни услуги-например да им вкарват телефони,дрога и т.н.Освен това и да ги хванат-няма наказания за тях.Решението е едно-тотално смазване на всеки затворник при нарушение, увеличаване на срока и бачкане до спук за едната манджа
18
1
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Доказано е че на 100 човека един е със садистични заложби--дали ще ги подтиска или ще ги прояви не се знае--имай на предвид в големите градове колко такива юнаци има по улиците отделно 1-процент жизофреници поне който не се лекуват ??? --така ,че с тази напаст няма справяне просто това си е дефект на природата и чак като се прояви на всички им светва пред очите ама някой е изпатил--може би като убие първото си котенце трябва да го вкарат догживотен --но няма такова наказание...
17
3
 
11
 
! Отговори
Албена Димитрова преди 4 години
Мога ли да помоля редакцията да следи, все пак, и за правописните грешки в новините. Малко е срамно да сте национални, а да не правите разлика къде и как се членува. Хайде да правим разлика между подлог и допълнение, става ли? По отношение на убиеца - доживотен затвор без право на замяна при строг охранителен режим. Пише го в НК.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В такъв гъстонаселен район близо до града с вилна зона при това и село многолюдно както казаха да няма видеонадблюдение на обществени места щом като той не бил жител на селото,а бил записан към вилна зона близо до селото и града,освен това след като излязъл от затвора как школа където се движат под всякакво надблюдение свикнали на туй не са го завели на подписка ежедневно за надблюдение в режим изправителен за района за отчет за да не извърши следващо по тежко престъпление как познайник наоколо.
15
0
 
6
 
! Отговори
Всичко е възможно преди 4 години
До 18-прав си 100 %--- само искам да кажа на някой че има едни приказки като хванат някой полицай и се почват едни приказки вътре какво щяло да му се случи -- та да ви кажа вътре па на тях точно нищо не може да им се случи веднага стават началници и следят за реда и никой не смее да ги пипне,защото освен надзирателите вътре си има поставени от надзирателите и управата хора които също следят за вътрешния ред и са много важни на управата !
14
1
 
13
 
! Отговори
А що преди 4 години
Що новината не е "Искаме да въведете доживотна присъда за такива престъпници, без право на замяна, без право на предсрочно освобождаване, без право на помилване и прочие"? Щото неща като "ама то сега закоравелия престъпник колко ще се трогне в затвора и как ще му е зле" не ме касаят, като знам, че утре пак ще е на свобода и ще УБИЕ отново. Точно това ще направи. Такива като нещо НЕ СЕ ПОПРАВЯТ доказано от науката ПСИХИАТРИЯ.
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно помните приказката на Тодор Колев за Бай Ставри. Това което каза е взето от истинският живот в затворите на бай Тошо. Та в бай Тошовите затвори имаше отговорник на затворниците той колеше той бесеше беше назначен от директора на затвора. Та същият бай Ставри е бил един от тези затворници отговорници. Строг но справедлив и втори път никой затворник не смееше да се върне пак в затвора. Бой и до 101 и обратно. Затова нямаше и престъпност а само кокошкарски кражби. А сега са на хотел.
12
1
 
1
 
! Отговори
всичко е възможно преди 4 години
по скоро може да имаш проблеми ,ако си навредил жестоко на някоя групировка и те тикнат в местенце в което те имат влияние и някой от тарторите им нареди на 2ма 3-*** да се прежалят за по още една 5-тилетка ама тоя да бъде наказан , а трябва и те да се съгласят ,а и ози да няма хора вътре---с тоя маймун кой ще се занимава те ще го тикнат по изолаторите щото е ,,смъртник,, и при тях няма контакти с другите,когато те излизат другите ги прибират ,този ще е на режим като в Синг-Синг
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък извън затвора, за двадесет години, все хубави неща са му са случвали. Живота му е бил такъв, че едва ли може да стане по-зле. Едно е сигурно, нито за миг по време на престоя си в затвора, няма да мисли битовизми. От затвора могат да се страхуват например ухото, сужука, оня папуняк със земетръсофобията, терасата и други видни некадърници и крадци.
10
6
 
11
 
! Отговори
Пандизчията преди 4 години
В затвора ще му е добре, там повечето са от неговото малцинство, те ще го пазят, не си мислете че българите ще го бият и унижават. Напротив, тъй като българите в затворите са малцинство, той дори ще може да си позволява много повече неща над тях, защото е с подкрепа зад гърба.
9
2
 
6
 
! Отговори
Всичко е възможно преди 4 години
Може и да му се случи ,ама най вероятно нищо няма да му се случи,по скоро някой плаши децата да са са мирни ида слушкат ,че там е лошо..то този ще има ли вече какво да губи, ако си с него в една килия и го пипнеш после няма да спиш докато си там има и вътрешни присъди,ще идеш да се разправяш с тоя/ да раздаваш справедливост/ та да изкараш още 5-години минимум--като се оплаче и заведе дела навън ще ги разнищят и пари ще му дадат--е наскоро пак бяха платили на някакъв за лоши условия...
8
8
 
4
 
! Отговори
Обаче преди 4 години
Да не стане като в поемата за комуниста:"В затвора попаднал на хора и станал ЧОВЕК!"
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един познат беше няколко години в затвора. Каза, че там могат да пречупят всеки ако го нарочат. Но най-гадно се държат със затворници които са правили престъпления спрямо деца. В затвора също има бащи на малки деца и не искат някой да се държи така с тяхното дете. Със сигурност ще му се стъжни живота, но той това и заслужава