Слави Трифонов – новият Бареков, дърпа гласове от "Воля" и "Атака"

Без шанс за парламента, печели доверието едва на 1,7% от избирателите
436
Слави Трифонов – новият Бареков, дърпа гласове от "Воля" и "Атака"
Снимка: Барометър България

Новият играч на родната политическа сцена шоуменът Слави Трифонов, който обяви, че ще учреди партията "Няма такава държава", няма шанс да мине бариерата от 4%, за да излъчи депутати.

Към момента политическата му сила би получила 1,7% от гласовете на избирателите, сочи проучване на "Барометър България", финансирано със средства на социологическата агенция.

Още по темата

При провеждане на парламентарни избори партията на Трифонов е с потенциал да "открадне" избиратели от по-малките партии, които в момента отбелязват отлив на одобрение, като "Воля", "Атака" и "Презареди България" на бившия евродепутат Николай Бареков.

Социолозите обаче правят уточнението, че на този етап заявлението на участвалите в проучването е да подкрепят бъдещата партия на Слави Трифонов преди всичко, защото го одобряват като обществена фигура.

Тепърва ще си проличи доколко ще привлече реален вот както персонално той като политик, така и формацията, която ще създаде - като политическа платформа и като лица, които ще предложи на публиката, уточняват от "Барометър България".

Към момента бъдещата партия на Трифонов не води до значими промени в  стратификацията на политическия живот и по-скоро се явява "новата Воля", с която ще се бори за евентуално влизане в парламента.

Доколкото партията на Веселин Марешки се яви като наследник на електората, подкрепящ бившия тв водещ Бареков, то Слави Трифонов може да се определи като "новият Бареков", допълват авторите на изследването.

Проучването показва още, че водещата политическа сила си остава ГЕРБ с относително стабилни позиции - 22% подкрепа на избирателите.

Традиционно на второ място е БСП с 16,9% като за момента не се наблюдава динамика в "ножицата" на одобрението между двете политически сили, регистрирана при последните избори за Европейски парламент.

На трето място е ДПС с 5,6%, като трябва да се отбележи, че според спецификата на електората на Движението точният процент на одобрение е трудно да бъде оценен с изцяло социологическа методика.

ВМРО с 5,3% имат тенденция за повишаване на одобрението, което бяха генерирали по време на изборите за евродепутати, като привличат т.нар. патриотичен вот на избирателите, включително и на привържениците на останалите две партии от вече разпадналата се "малка коалиция".

В сезона на отпуските българите имат ясно изразена оценка за собствената си финансова ситуация, като процентите доволни/недоволни са почти изравнени, сочи още изследването.

За 42,1% от анкетираните финансовите средства, с които разполагат, са удовлетворителни.

Традиционно лятото е сезон на по-позитивни нагласи, в който хората са в добро настроение и с положителни очаквания.

Лятната почивка обаче не е достатъчна причина за оптимизъм за 39,2%, които не са доволни от финансовото си положение и биха желали да е по-добро.

Едва 18,7% не могат да изразят мнение по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
1
 
1
 
! Отговори
X7 преди 4 години
Накрая ще има доста изненадани агенции!1.7 % , много ви се иска да е толкова, нали!Аз пък ви казвам, минимум 6% ще вземе Слави!И на бас мога да се хвана!
357
1
 
6
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Какво тенденциозно и манипулативно заглавие. Защо не напишете: "Слави Трифонов взима повече от половината гласове на ГЕРБ". Нима тази партия е неприкосновенна? Или тя няма гласоподаватели или те са пионки или ***? Вярно е че страха е голям. Логично е да има изплашени политици и социолози, но това да си завреш главата в пясъка и да мислиш, че хората са глупави не е правилно. За това са изборите, за да се сменят едни и да идват други. Дори социолозите не ядат всеки ден едно и също, нали така?
356
1
 
2
 
! Отговори
Станислава Иванова преди 4 години
До АнонименНародът, може да е *** но мъдър!На световната карта сме доста отдавна и като велики и като слаби.Важно е да си позитивен. Ако ти си ***, както казваш и негативен си за съжаление. В живота има толкова хубави неща за изживяване и ако неможеш да ги видиш освен *** си и сляп. То се вижда, че си и страхлив и комплексиран щом не си пишеш името. Бързо трябва да излезеш от блатото си и да спреш да цапаш реалното и виртуално пространство!
355
3
 
5
 
! Отговори
Станислава Иванова преди 4 години
Как може да правите паралели Между Слави Трифонов и Бареков?!? Опитвам се да разбера по кой критерий , порядъка на измерване е близък. На милият Бареков, политическата кариера свърши. Никой няма да инвестира вече в неговото агресивно, безмислено лаене. Отказа много хора да гледат телевизия, да следят политическия живот и да запълнят времето си с по-щастливи неща.
354
8
 
10
 
! Отговори
Аделаида преди 4 години
За Слави, със сигурност, ще гласуват хора от три поколения, за разлика от електората на ГЕРБ и БСП.
353
4
 
9
 
! Отговори
димби преди 4 години
До Анонимена тези за герб които гласуват какви са?умници до последния глас......
352
0
 
15
 
! Отговори
Абориген преди 4 години
Слави е новия Бареков ? Това трябва да го е казал някой с много мъртви мозъчни клетки дето помни по 2 минути . А тия по - паметливите ясно си спомняме как ТОЧНО ПРЕДИ да изгрее звездата на "политика Бареков" имаше много негови снимки в социалните медии с разни мафиотски босове . Вече фалиралата КТБ на подсъдимия Цветан Василев го финансираше открито а също така подсъдимите вече Арабаджиеви и несебърския бос на ВИС - Чочо Александров .А кой финансира новия Бареков ?
351
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сравнението е неуместно, Бареков раздаваше кебапчета и получи изкуствено висока заплата с пари от катебе...
350
8
 
12
 
! Отговори
нА ЦЕцО аПАРТАМЕНТА преди 4 години
Слави ще е твърдо в парламента - сигурно 2-3 партия. А агенциите на Шиши да преброят на Цецо асансьорите...Май и дотам не стигат - не знам дали са много или агенцийките им куца броенето
349
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славчо ще си докара м/у 15 и 20%...тази статия е платена!Народа ще гласува за него!
348
4
 
21
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
Хахаха Шкембе войвода 6%. *** вие съвсем откачихте тоя няма и 2%да вземе.
347
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема такъв *** като Трифонов.
346
11
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПЛАТЕНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ ЩЕ СЕ СКЪСАТ ДА ПИШАТ ГЛУПОСТИ :DСАМО НА ЕДИН НЕГОВ КОНЦЕРТ БЯХА НАД 50 ХИЛЯДИ ДУШИ!!!!СЛАВИ Е С НАД 150 ХИЛЯДИ ГЛАСА ПЛЮС МОЯ! ТОВА АВТОМАТИЧНО ЗНАЧИ ВЛИЗАНЕ В ПАРЛАМЕНТА!!!
345
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази офанзива Трифонов ще бъде бързо забравен. Но отдавна му е време за пенсия.
344
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е Трифонов да обере гласовете на олигoфрените гласували за Атака и Воля. Много добре ще се получи щото и трите формации няма да влезнат в парламента.
343
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До стерео. Ти последите 20 години някъде други ли ги живя?
342
12
 
4
 
! Отговори
Боко преди 4 години
Куно, стой си на село при червените бабички и не се бъркай там, където не разбираш. Ако някой фалшифицира избори, това са основно ДПС и БСП - тях са ги хващали и осъдили.Тъй че, по-кротко с главите букви, те яма да те направят по-умна.
341
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави ще мине бариерата от 4% !!! Поредната надежда за промяна за българския народ, така 2009 г. Герб спечели!
340
18
 
13
 
! Отговори
плееендъге преди 4 години
шансовете му са равни на седем осми умножени по нула
339
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не е важно кой за кого ще гласува, важно е КОЙ ще брои бюлетините