Внезапно почина политикът и общественик Жорж Ганчев

Политикът е издъхнал тази сутрин
Обновена: 19 авг 2019 09:39 | 19 авг 2019 09:21, Камелия Цветанова
201
Внезапно почина политикът и общественик Жорж Ганчев
Снимка: Булфото, архив

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев.

Режисьорът Живко Ботев пръв съобщи във фейсбук тъжната новина.

Политикът е починал тази сутрин.

"Не ми беше баща, учител или ментор.... Но за него скърбя повече отколкото за тях.

Тази сутрин ни напусна и полетя в последната си авантюра към звездите! ..... Нека светлината която ти излъчваше така щедро да те заведе към вечността, приятелю! Сбогом, Жоре! Скърбим безкрайно!", написа Ботев над колаж със снимки на Ганчев, публикуван на стената му във фейсбук.

Жорж Ганчев Ганчев, рождено име Георги Ганчев Петрушев беше политик и многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок, български и британски фехтовач, британски и американски театрален и кинодеец, американски и български писател.

През миналата година той беше покосен от два инфаркта.

Екипът на Dnes.bg изказва искрени съболезнования на близките на Жорж Ганчев!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: Жорж Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
339 преди 4 години
Бог да го прости Жорж! Леко допълнение-много хора казват"ЗА УМРЕЛИЯ ИЛИ ХУБАВО,ИЛИ нищо" Та допълнението е-което да не е вярно."
138
4
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
До Анонимен...но сега е ред на СЛави...
137
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ много го забави.....
136
7
 
19
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Да му е светъл пътя сред звездите... Колоритна личност, позитивен, артистичен, вярващ в добротата, деен човек, милеещ за България, това е Жорж Ганчев! Де да бяха политиците ни като него...Съболезнования!
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изживел си е живото.
134
2
 
16
 
! Отговори
seira преди 4 години
ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!
133
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 141..Ти сам го каза "клоун"! -:) Няма какво да се коментира повече..! На приказките му.Се хващаха хора Под неговото ниво! И тук никоя партия няма никаква вина! Така че не преписвай несъществуваща "вина" На никого! -:) Аре ходи да си лягаш веяе! -:)Изходи се по темата!
132
4
 
22
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Много му се подиграваха много мръсотия изляха по негов адрес и каналета и хъшове и кой ли още не. Просто тези които разбираха какво обещава и за какво се бори правеха така че масата да го възприема като клоун. Показа трудолюбие и самостоятелност но народа не го заслужи.
131
6
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
Знаем .че е бил агент на ДС и КГБ ..навремето ! А след като създаде БББ .някой спомня ли си ...ЧЕ МЕРЦЕДЕСА му на завоя при Черният Кос ИЗЛЕТЯ от ПЪТЯ ??????? Беше служебен ...с шофьор от службата за НС ...ОПИТЕН....ДАЛИ не беше опит да бъде отстранен ..от *** разбира се .някой не знае ли ????? ген. Гоцев например .или ГЕСТАПОТО ...от СЕЛО в Северозападна БГ ...около Крушевица .
130
3
 
19
 
! Отговори
Kiko преди 4 години
Пич
129
9
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Помня прекеасно времето.Когато Петрушев,се появи на политическата сцена в България слд 1989 г Така и не приех измисленото му "задокеанско "име Ганчев! -:) За мен лично.Този човек създаваше впвчатление.Че е "вкусил" И "превкусил" от Американската "демокрация" Не ме впечатляваше нито с държанието си.Нито с елементарното си "убеждение" за велик българин!Беше изкустно овладял "изкуството" на "държание" и "свободно" изказване опитвайки се.Да предразположи всеки негов "слушател"! При мен не успя!-:)
128
4
 
29
 
! Отговори
град Козлодуй преди 4 години
БОГ ДА ГО ПРОСТИ
127
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не ме гледай умно, българино".Голямя симпатяга беше. Жалко.
126
4
 
57
 
! Отговори
ЗаЗ преди 4 години
Като дете отидохме с още двама приятели до вилата му в Резово. Помолихме да се снимаме с него, защото го видяхме да работи на терасата. Дойде веднага, без колебание и се снима с нас...След снимката ни прегърна и тримата, и ни каза: момчета, вие младите сте бъдещето на България.
125
2
 
43
 
! Отговори
И свирят щурците преди 4 години
Юнаците от "Каналето" и "Шоуто на Слави" активно участваха в кампанията за дискредитиране на Жорж Ганчев преди извънредните парламентарни избори през април 1997 г. Явно целта си е заслужавала, защото след това и едните, и другите получиха постоянни абонаменти за предавания по ТиВи-та на властта. Замесен беше и един щурец, предизвикал смъртта на 57-годишна жена при пътно транспортно произшествие, но за награда властта потули случая и не се стигна дори до условна присъда... Лека му пръст на Жорж!
124
6
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Бот да го прости!"Свестните у нас считат за луди, глупеца всеки вредом почита!-Богат е! -казват, и ни кой не пита, колко души е изгорил живи..." Хр. Ботев
123
9
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек замесен от друго тесто: позитивен, борбен, смел, артистичен, духовит, никога не униващ. До последно вярваше, че идват добри дни за България. Ако мнозинството българи бяхме като Жорж, съдбата ни щеше да бъде много по-добра.
122
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До от КарловоЕ... Почти позна. Пюрета Ганчев примерно му е племенник и бая млад е приватизирал завода. За Бизнес Блока навремето бая се пишеше как се уреждат нещата там...Иначе Жорж си беше голям образ наистина и с него преходът беше весел. Каквото било, било.
121
6
 
31
 
! Отговори
оптимист преди 4 години
Всичко обръщаше на смях...... - дори и смъртта!
120
11
 
24
 
! Отговори
последната надежда преди 4 години
вярвахме му повече от царя!