Станахме единствени в света с море, но без флаг

Отнеха ни морския флаг - престижът на страната е загубен
21 авг 2019 12:46,
111
Станахме единствени в света с море, но без флаг
Снимка: Уикипедия

Изключването на България като собственик на морски флаг от Парижкия меморандум на практика означава, че вече не сме морска държава. Това коментира пред БНР Тодор Георгиев, собственик на шипинг компания.

Още по темата

 “Парижкият меморандум регламентира правилата за корабоплаване в европейски води”, поясни Тодор Георгиев и добави, че информацията за това, че сме извадени от него, разпространи през миналата седмица специализираният сайт “Tранспортал”.

„След като не сме част от Парижкия меморандум, не сме част в нито един меморандум. И това е, защото българският флаг в корабоплаването на практика е занулен - няма го. Изчезна. Тоест – няма такава морска държава, наречена България. А няма такава държава, защото няма кораби под български флаг”, коментира Георгиев.

Според него престижът е много важен в корабоплаването. “Корабоплаването е занаят, който от 3 хиляди години се извършва на базата на престижа. Ние сме единствената държава с излаз на море в света, която не е морска държава. Швейцария, например, е морска държава, нищо че се намира в Алпите, защото тя има национален флаг по корабите си“, посочи експертът.

По думите му загубите за България са и икономически. “Ако корабът е под наш флаг, това носи пари от такси на държавата”, напомни Тодор Георгиев и обясни, че основната причина за липсата на интерес от страна на бизнесмените е, че българският флаг не защитава собственика на плавателния съд, допълва Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
One Driver преди 4 години
Има, макар и един-единствен,но има кораб под български флаг. Всъщност, два,но единия, е извън експлоатация.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТО й,КОЙ-каза ,че е ***,но То си опирадо дипломация от най голяма степен.Казват дипломат от кариерата.Прокурорсъщо,доктор.Гащникът неразбра,чепроваляйки Макрон,всичко е загубено,което франсето владее.Няма ли на КОЙда му каже.Френският съдия ни направилуди,но това е началото.Нужно е да смепоне на тяхно ниво ,плюс институт,койторазработва насоки в дипломацията,за да несме в резилната ниша.
97
0
 
4
 
! Отговори
lYl АВИТОХОЛ lYl преди 4 години
Ами нормално, в момента ако станат всички наши ханове, князе, царе, четници, революционери ще избият поне 85% (ако не и повече) от населението с кеф... И с право, защото живеем в държавата все едно не е наша...
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е държава, това е една грозна шега, гавра с българския народ.
95
0
 
1
 
! Отговори
До 101 преди 4 години
Ами айде де
94
2
 
7
 
! Отговори
Слаба държава преди 4 години
Не знам за партиите, но обикновения народ се избива (морално, буквално и духовно). И не благодарение на политици, а на подчинени (ние, народът). Колкото и сладко да си приказваме тук, докато не дойде ден, в който полиция, тайни служби, жандармерия и малкото, което е останало от българите в България, когато да се обединят, да откажат да работят, да си разстрелят лично попове, министри, депутати, мутри и публично не изземат парите, които са укрили... Нищо няма да стане.
93
1
 
15
 
! Отговори
КАКВО ЧАКАТЕ преди 4 години
ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ МУТРИТЕ. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ВСИЧКИ ИЗВЕРГИ. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ДЪРЖАВАТА НИ ДА Е ПЪРВА ПО ЛОШИТЕ СТАТИСТИКИ? ЖЕГА ТРЯБВА. ДЕЙСТВИЕ. РУМЪНЦИТЕ ПРОТЕСТИРАТ, ИНДОНЕЗИЙЦИТЕ ПРОТЕСТИРАТ, ДОРИ И РУСНАЦИТЕ. НИЕ ЛИ СМЕ НАЙ ЗАСПАЛИЯ НАРОД? НИЕ ЛИ СМЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ОВЦЕ? НЕ ДЪРЖАВАТА НИ Е ВИНОВНА НИЕ СМЕ. НЕ ВЯРВАМ НИКОЙ ДА ИСКА ДА ЖИВЕЕ В МИЗЕРНА ДЪРЖАВА? НО НЕ СТАВА СЪС СЕДЕНЕ. КАКВО ВИ СПИРА? КАКВО ОЩЕ ЧАКАТЕ? БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ КАРТАТА ЗА ДА СЕ СЪБУДИТЕ?
92
2
 
12
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Боко ще ушие нов флаг не се кахурете. Скоро и държавата ни ще закрият западняците на които са се надупили управляващите. *** та *** начело с Борисов.
91
1
 
11
 
! Отговори
Рибар преди 4 години
Скоро, както е тръгнало на тази територия и държава няма да има, РЕЗИЛ!!!
90
0
 
4
 
! Отговори
Хххой преди 4 години
,76-ти, международен договор е всеки сключен между държави и регулиран от международното право, независимо от конкретното му наименование - меморандум, споразумение, конвенция, договор.Така е според Виенската конвенция за правото на договорите от 1969 година и по която България е страна.
89
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарантирано от Герб.Морската държава без флаг скоро ще е и без население, ще останат само тиквите да се самозалъгват, че главния бостанджия е N1
88
1
 
14
 
! Отговори
mudyu преди 4 години
нема нужда да се закрива БГ, щото такава държава нема бате
87
1
 
21
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
До Waffen SSС вашите думи кореспондира една народна поговорка"*** няма,гайда иска",та и ние.България вече имаше флот,който беше пропилян с лека ръка
86
4
 
20
 
! Отговори
El Salvador преди 4 години
Значи воулгарините очакват, че някой вместо да се възползва от облекченията в Панама или Либерия, ще дойде от национална загриженост да си регистрира 10 те танкера във Воулгарея. Да внесе в бюджета!.. Мда, за да го откраднат министрите и безсмисленият ви административен апарат!
85
1
 
28
 
! Отговори
Дядо пророк преди 4 години
Скоро и нас няма да ни има ще изчезне като траките маите инките, с тези предатели за лични облаги за този геноцид дето правят трябва да бъдат публично наказани и всичкото им от закуски преватезирано. ВЕДНАГА
84
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В СОЦА . Масово на национални празници се вееха знамена със сръп и чук /1984г. 1987г./ . От българи. Така манифщестират , че да се чуди човек съветски граждани ли са? И тая държав. си отиде по реда
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Е нема такава държава" по морето.
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Чалгара няма ли да пусне нещо в шоуто за Байряка.?
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Министър Каракачанов ще се изкажели?
80
2
 
19
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Писна ми тия управляващи да ни ИЗЛАГАТ!!!