Браво! 12 зрелостници с диплома само с шестици

Завършващите получиха отличие на МОН, ще следват в Европа
46
Браво! 12 зрелостници с диплома само с шестици
Снимка: БТА, архив

Почетното отличие на МОН "Национална диплома" получиха 12 зрелостници от просветния министър Красимир Вълчев. Те имат отличен успех 6,00 по всички учебни предмети, вписани в дипломата им за средно образование и изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Поздравявам всички ученици, които са успели да видят чрез образованието своята мечта, да намерят своята мотивация да учат, е казал в приветствието си Вълчев.

Той е поздравил родителите за подкрепата към техните деца, благодарил е и на учителите, за които младите хора са разказали с огромна благодарност по време на среща с него и със заместник-министрите Деница Сачева и Таня Михайлова.

Добрият учител е добър психолог, за да провокира интереса, има нестандартен подход, креативен е, взискателен е, но и добронамерен - така младите хора са описали учителите, които са имали. Учениците разбрали, че ще имат успешен живот, ако са образовани и с широка обща култура, разказали са и какво им е дало училището, което са завършили.

Повечето от зрелостниците ще продължат образованието си в европейски университети.

Министърът им казал, че ще се радва да се върнат в България, но че биха могли и от чужбина да работят по научни проекти заедно с български висши училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
учител преди 4 години
Това 6,00 в дипломата не е никак лесна работа. В гимназията,в която работя 12 ученици завършиха със сребърна значка /само шестици в курса на обучение/. Двама от тях имат на матурите 100 и 99,5 точки/от 100 възможни/, но дипломата им е 5,99 напук на всички математически правила за закръгляне на числата.
42
0
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Да бегат децата от тая джунгла ,оти тука че работят за 270? !!! На месец...
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоа па на снимката, като го гледам и той е един "отличник"..... Само му вижте одухотворената и крайно "интелигентна" физиономия и директно му дайте 30 години строг, тъмничен затвор!
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 12 човека??????? Хахаха! Не го споменавайте бе, ***! Излагате се. Също като онова момче от маа.лятя, което отиде с помощта на цялата държава да учи в Оксфорд. Тъжно ми е за България. Не е истина в какво я превърнаха.
39
0
 
8
 
! Отговори
3 преди 4 години
Браво на частните уроци и изпразнените джобове на родителите , които ги платиха заради неизпълненитезадължения на образованието ! " С чужда пита -майчин помен !"
38
0
 
15
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Този министър трябва да си подаде оставката.Набор 2000г са около 52000 деца и само 12 пълни отличници и те заминават за чужбина.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32Знам че българизмите няма да закъснеят! Много от чужденците-британци в това число българи гласуваха за Брексита! Много от тях! Това не ги прави националисти нито тясно-скроени. Хората си гонят интереса и стандарта и не желаят източно-европейски мурафети да им диктуват статуквото! Това е тяхно право и ако българина не беше масово калпав щеше да го проумее и да си оправи Ганюленда в който е! Ама на, завистта и соченето с пръст му е по изгодно, даже и пръста му да е в ..знаеш къде.
36
1
 
4
 
! Отговори
Е, преди 4 години
на PISA винаги ще сме на опашката.А къде бяхме!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27Средното не е задължително и в БГ а колко го имат всеки се досеща или по какъв начин е придобито - също! NWQ се изучава в колеж което какво показва!? Apprenticeship e чиракуване което ти дава възможност за допълнително образование което може да стигне даже и до университет. Например, ако чиракуваш като графичен дизайнер, програмист, луеб дивелопър или счетоводител можеш да стигнеш много надалеко в образованието.А за чистач НВКЮ - няма! Те са на нива и степени, образования нашенец!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнете читавите учители на работа ( без връзкари и нагаждачи), върнете правата на учителя ( не да е затрупан с документация), върнете правата на учителя!... и може и да потръгне.
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не населението -специалистите и доказалите се взимат високи заплати Както навсякъде по света. Но тука има нужда от кадри- така , че заплатите за тях тепърва ще растат
32
2
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Да бе , много широко скроени ..Той и Брексита и националистическите им партиии и всичките им писания по вестниците и хомофобските истории ..Всички те са все от много широко скроени поданичи на Кралството
31
1
 
5
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
До До22Ако маса хора взимат 6000 лева заплата, то тогава минималната трябва да е 3000 лева.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е повод за хвалене, а тъжен факт колко хиляди са слабаците.
29
3
 
1
 
! Отговори
До22 преди 4 години
Глупости. Имат даже нужда от специалисти и си подбират от студентите тука. Ако те бива има работа бол. За парите- след 3тата година са около 6000.Но всички работят и по допълнителни проекти и ги удвояват.Но РАБОТЯТ яко не драскат по форумите
28
0
 
4
 
! Отговори
ОХ преди 4 години
Туй момченце що не стане министър без портфейл?
27
3
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Първо се образовай а после коментирай. До преди 20 год. Средното образование в GB не е задължително. Точно затова го заместват частично NVQ- тата , които до трето ниво са си чисти професионални курсове./ има и за чистачи , фризьори и каквито искаш. Apprenticeship си е чисто чиракуване , от което имат изгода и фирмата/закона не а задължава да му/ плаща, а чирака..евентулно ще има работа. За аристосрацита е друго.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето англичани са много широко скроени и нямат никакви предпоставки към расова дискриминация. Българизмите или по-точно традиционното българско просташко тесногръдие не ги е покварило масово.
25
1
 
6
 
! Отговори
220Х преди 4 години
ЗАЩО УЧИТЕЛИТЕ НЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ ОТ мон???ДА НАПРАВЯТ НЕЩО СТОЙНОСТНО, ЗАЩОТО В СВЕТА ТАКА СЕ ПРАВИ.ВЕДНЪЖ КАТО СИ СТАНАЛ СТАРШИ УЧИТЕЛ, ЗАЩО ИМАТ ПРАВО ДА ТИ ПУСНАТ ДОВОР КАТ НА МЛАДШИ УЧИТЕЛ?????????????????????????????????????В РУМЪНИЯ УЧИТЕЛИТЕ ПРЕД ПЕНСИЯ ГИ ОБЛЕКЧАВАТ, А ТУК - ГИ ПОДЛУДЯВАТ?
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как само 12 пълни отличници? Че то във всяка ЕГ и МГ у нас завършва годишно минимум по един такъв.А иначе ясно, че ще учат навън. Нашето висше не е нещо за което човек трябва да си губи времето. Много западна последните 20 години и в момента и за чeп за зеле не става.