Борисов отиде в Безмер, парите за ремонта на Су-25 са осигурени

Премиерът очаква в кратки срокове ремонтът им да започне
Обновена: 24 авг 2019 16:00 | 24 авг 2019 16:00, Веселина Йорданова
132
Борисов отиде в Безмер, парите за ремонта на Су-25 са осигурени
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов посети авиобаза "Безмер", където се запозна със състоянието на самолетите Су-25.

"Правителството изпълни своя ангажимент и осигури 82,510 млн. лв. на Министерството на отбраната за ремонта на самолетите", коментира той.

Още по темата
Борисов е бил информиран, че военното министерство вече е превело сумата на фирмата, която ще извърши ремонта.

"Очаквам в кратки срокове компетентните органи да подготвят самолетите за транспортиране и ремонтът да започне. Това ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобитите отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет", написа премиерът в профила си във Facebook.

На 26 юли тази година Народното събрание ратифицира договорите за покупка от САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение.

Наскоро Министерството на отбраната съобщи, че е превело цялата сума в размер на 1,2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката на изтребителите.

Първите самолети се очаква да пристигнат около 2023 година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко самолетчета могат да хвърчат.Два ,три или пет.
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сабодете се!
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Су-25, макар и щурмови самолети, пак ще ни пазят небето по-добре от ф16...
109
0
 
4
 
! Отговори
АП преди 4 години
Като гледам и чета мненията и лайковете против ББ ми е чудно как така печели изборите.
108
0
 
4
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Само дано отремонтираните СУ 25 не станат по добри от новите Ф 16
107
0
 
2
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
Бла бла бла......тоя като го чуя се изприщвам.....И задължително гледам къде е слънцето,защото когато той казва че изгрява,то вече ... залязва
106
0
 
2
 
! Отговори
ХиХи преди 4 години
Баце очаква ремонта им да започне скоро ама няма как да стане. Трябва да плати авансово цялата сума, а ремонта ще почне след 4 години.
105
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко тикво защо бе кре тен са ти самолети.Кого браниш и от кого.Турция е нашата опора.*** и цункай пак Ердоган по бузките.
104
0
 
2
 
! Отговори
анон преди 4 години
даже гледа над-главата му :D
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов как гледа на криво военния , щото е от хората на Президента
102
1
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
.ha dobar den ...ti kak se kazvash ? Aaa ..hvarchite li s tea hvarchila tuka ?!? Sega sam razporedil da gi remontirat ...a I novi sam vi kupil..platil sam gi samo de ...Ste triabva da pochakate dokato gi napraviat I dokarat tuka ! Te sega oshte zavoda stroiat .ma do togava si gi karaite tea tuka...kat vi gi remontiram.kvo im e ?!??!
101
10
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахааааааа, руските ***-атакисти пак са оревали орталъка от глад :))))))))))
100
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко Борисов мълчи, за това което Доналд Тръмп пожела на румънския си колега, Румъния да стане отново Велика!!!Никаква реакция на външно министерство, което е много активно, когато някоя съседна държава нещо се изцепи против българските интереси!!!Бойко какво ще правим???Снишаване и изчакване ветровете и бурите да отминат!!!Агент Джери Макгуеър!ЦРУ!!!
99
1
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Въпроса ми е към всички ЗАЩО ББ ГОВОРИ ВИНАГИ САМО ОТ СВОЕ ИМЕ -АЗ НАРЕДИХ АЗ РАЗПОРЕДИХ И Т-Н-. това не е ли диктатура-Няма ли правителство в тази държава. Всичко става както той наже. Ами като той е бог майките на болните деца да го молят да им помогне. За всичко намира пари само забедните и болни даца няма. Това ли грижата за бъдещето на България.
98
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Су му но бсп за пореден път ще загубят изборите Нещасните крадливи лузари Му а ааа ха ха
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре върни субсидията вместо да блееш как ти се краде червеничкото ни
96
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за децата с увреждания не можахте да осигурите едни 16 млн?Иначе веднага извади 6 млн. лв да довършват новата сграда на УНСС. Сега влизат с тройки от дипломата, след разширението ще им плащат да учат в УНСС. И за чартърни полети пари ще намери. А инвалидите и децата с увреждане живеят в мизерия. Да се чуди човек как оцеляват. Чудят се как да осигурят образование на шведчетата, а българче с увреждане се чудят как да го отстранят от клас.
95
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко ни беше бай Тошо сега бай Тошо 2 гледаме сутрин ,обяд и вечер по всички телевизии и по всички сайтове. Така си докара нещата тази лисица ,че всички щат не щат го величаят а народа само скърца със зъби гледайки некадърното му правителство и излагациите му пред света. За 10 г. не можа да си седне на *** и да научи 1 език а се изявява само като шофъор на свитата си !
94
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха червените криминални престъпници,завзели властта с кървав преврат,сега България щеше да е " Швейцария на Балканите". След като се *** и стехният комунизъм,обезкостиха пенсионният фонд,спестовият влог и накрая всичко останало.Докараха българина до нивото на клошари.Време е да им набием канчетата в Темида.Народа е казал " Чуждото и на Велик ден се връща"!
93
2
 
16
 
! Отговори
Ех народе докога преди 4 години
Овце ли сме, роби ли сме, баби не сме щото бабите са по смели не знам, но по единично няма да се спасим. Забравете сини, червени, филии, фобии а се обединете не за вас а за човека до вас, за баща, майка, жена, дете и станете, обидинете се, не търпете а търсете правата си. Събудете се българи