Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!

Президентът поздрави гвардейците по повод годишнината от Шипченската епопея
24 авг 2019 14:01, Елка Василева
381
Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!
Снимка: архив, БТА

Споменът за подвига на героите на Шипка няма да изтлее, заяви президентът Румен Радев по случай 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

Държавният глава поздрави гвардейците по случай честването на 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

„В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата за свобода изгрява с обявяването на Руско-турската война“, каза Радев.

Той добави, че днес паметникът на връх Шипка е българският храм на свободата.

Още по темата

„Това е така, защото той е съграден с кръвта на българските опълченци и руските воини, които не отстъпиха нито крачка назад“, заяви президентът.

„Тук върху камък е изписан нашият дълг да помним, че на Шипка „на клеветата строшен бе зъбът”, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето. Да отстояваме свободата си от посегателство от чужди и свои. Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот”, каза Радев.

По думите му паметникът днес е сборен пункт на хиляди родолюбиви българи, които с признателност и благодарност ще поменат безсмъртните.

„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на свободата. Бронзовият лъв продължава да бди в сърцето на родината като страж на свободна България, като символ на държавността и духа, обединяващ българите от всички краища на родните земи“, каза Румен Радев и добави, че трябва да помним миналото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
5
 
4
 
! Отговори
България е във НАТО преди 4 години
Скрий се *** ти си срам за България !!!!! За една шепа рубли се продаде на пияниците ,и продаде интереса на родината ни .
208
1
 
5
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
Браво маладец ще има пак рубли бол аз го избрах тоя *** аз го командвам
207
3
 
4
 
! Отговори
москвич бракма преди 4 години
До сега в историята на България сме нямали толкова тъпо пърче за уж президент
206
2
 
3
 
! Отговори
100 рубли = 1 ДОЛАР преди 4 години
Тоя продажен *** кой го кани на Шипка ???
205
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е казал че Шипка се защитава от руснаци по време на боевете.Не и никога не казвано освен в болните мозъци на някои русофоби.Рамо до рамо се бият българи,руси,финландци.
204
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е похитител на историята
203
9
 
6
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
Брава, (п)резиденте, аз тебя неслучайна препоручал на наш КГБ главатар. Чакай скора рубли кажат звън в твоя касичка. Молодец!
202
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шипченският проход е защитаван и от 36-ти Орловски пехотен полк, от пет български опълченски дружини и няколко други малки части, в които има поляци, финландци и руснаци. Толкоз за "руските воини", които били отбранявали Шипка
201
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в отбраната на прохода участват 35-ти Брянски и 36-ти Орловски полк, в които служат украинци от Полтава; 4-та стрелкова бригада, съставена от украински селяни от Херсонска област; 53-ти Волински, 54-ти Мински, 55-ти Подилски и 56-ти Житомирски полк на 14-та дивизия, състоящи се от селяни и граждани от Харкивска, Полтавска, Киевска и Херсонска област.
200
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един руснак от по младите рече лани.на един мой въпрос.На каквото си постелите на такова ще легнете.То въпроса е ясен.
199
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
248 ако небяха руснаците да изоставят дигнатите на бунт арменци Никой нямаше да ги изколи
198
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то на Шипка руснаци Имало ли е ?Орловския полк е Украински а Брянския е от Беларус ...ФАКТвпрочем и турците едни турци Бошняци и Албанци :))
197
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цар Немец войници По малко от 30% руснаци Мда русия ...Пък и какво общо има с империята пост болшевишкия въшкарник на путин
196
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше Русия щяха да ни изколят като арменците!
195
12
 
7
 
! Отговори
пра-внук на опълчене преди 4 години
Бързали са мръсниците да ни окупират докато още не сме стъпили на крака. Защото ги е било страх, че най-богатата провинция на Отоманците като се отцепи и после няма да им минават номерата.
194
4
 
13
 
! Отговори
Абе ЕЙ! преди 4 години
Това е паметно място за всички Българи!Разединителите на нацията са предатели и не трябва да се допущат да правят изказвания на такова свято място!
193
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко мъка има в България. Колко заблудени хора.Щом в Османската империя си бил СВОБОДЕН.Робът винаги ще си остане роб, и душевно, и мисловно.
192
6
 
6
 
! Отговори
.Р. Радев преди 4 години
Ооо шипка.Три дена как троловете дращят.срещу изгрева на слънцето ревът.И йощ миг да падне заветния Радев пристигна със гръм
191
13
 
20
 
! Отговори
У наше село преди 4 години
Плюнчаците обичат Плевенлиев, а пичагите избират Радев. Тука няма сини и червени.
190
22
 
14
 
! Отговори
Бай Димо преди 4 години
Никой не ни е "освобождавал". Били сме част от великата Османска империя. Погледнете къщите в Котел, Копривщица, Калофер... Пътували са и търгували по целия свят, а после така са ни освободили че до сега не можем да се отървем от ***.