3-годишно дете с тежко изгаряне, родители обвиняват лекари

Детето е можело да почине от отравяне на кръвта
Обновена: 26 авг 2019 11:09 | 26 авг 2019 11:09,
40
3-годишно дете с тежко изгаряне, родители обвиняват лекари
Снимка: Reuters

3-годишно момиченце от Червен бряг е с тежко изгаряне на ръката, след като му е направена превръзка в спешния център в града. Родителите обвиняват медиците в некомпетентност.

След ухапване от комар се стига до изгарянето по ръката на Евелин.

„Направиха й превръзка, биха й тетанус, защото имаше силен сърбеж”, обяснява майката Анелия.

Лекарят изписал на детето антибиотик и на следващия ден майката отново отишла в Спешното, за да сменят превръзката. Приема ги доктор Ваня Кирилова.

„Тя първо ме изгледа лошо, все едно не иска да се занимава с детето, каза ми, че няма стерилни марли и не съм за там”, допълва майката.

След поставянето на лекарство, директно върху раната, следват часове плач и пищене от болка. На другия ден детето е прегледано от хирург и вдига температура. Тогава след консултация с личния лекар на момиченцето е установена огромна рана на ръката й.

По препоръка на друг лекар момиченцето е закарано по спешност в „Пирогов”.

„Там направиха всички изследвания и се установи, че раната не е от комара. Приеха ни с висока степен на изгаряне”, разказва Анелия Бухалова.

В болницата лекарите обяснили, че детето е можело да почине от отравяне на кръвта.

От Спешния център в Червен бряг тепърва се запознават със случая. Досега не е започнала проверка, защото нямат писмена жалба. Лекарката обаче твърди, че не е допуснала грешка.

„Да, аз съм виждала детето на едно мое дежурство, точно за 5 минути. Лечението му е започнато преди това, видяла съм раната, сложих му суха марля и го насочих към хирург. Учудвам се защо точно моето име е намесено, при положение, че в лечението са взели участие доста хора”, коментира д-р Ваня Кирилова пред Нова.

Майката на момиченцето е категорична, че ще търси правата си по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Червен брягизгаряне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 4 години
В показаната в репортажа по Нова епикриза от Пирогов се вижда ,че става въпрос за лечение на инфектирана рана а не за рана от изгаряне както твърди майката !!Защо лъже тази жена ?
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат:Направиха й превръзка, биха й тетанус, защото имаше силен сърбежЛекарят изписал на детето антибиотик и на следващия ден майката ОТНОВО ОТИШЛА в Спешното, за да сменят превръзката".Извода:В СО се ходи за сърбеж(а дала ли е антибиотика после и къде е била през деня?)-Резултатът:СО нямат лекарства и консумативи. Ще ги съдят, че са поели случай, който не е за СО.СО са се превърнали в безплатно нощно Джипи. И най-добрият специалист без подходящи лекарства и консумативи не може да помогне.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та човека пише хирургична специалност.
28
1
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Какви 5 години бе, самозванец? Като си тръгнал да се правиш поне прочети! Лекар си колкото аз съм астронавт! Пет години е само за хирургия!
27
1
 
5
 
! Отговори
До 18 Митев преди 4 години
Да, ще ходим по врачки и баячки да ни баят да не стигаме никога до положение да попаднем в ръцете ви. Cигaнитe имат такава клетва "Лекар да те лекува". Защото не знаеш ли повече от тях е свършено с тебе.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата год.и моето дете получи огромно подуване и страховита на вид пъпка с големина на слива, след ухапване от комар. Реакцията на лекарите от спешния също беше неадекватна, освен да се накарат едно хубаво и да ни отпратят, след като и те не бяха наясно какво да правят. Кожната пък предписа хапчета п-в алергия-полза нулева. Оказа се, че със скалпел трябва да се отвори и изреже загрубялата кожа.
25
2
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Ми върви мий коли бе! Щом не можеш да вземеш 4-та година специализация...Ако не бяха забранени щях да ти пратя линк към публикация. Ставаше въпрос за шеф на инвазивна кардиология. Чистата заплата му е стигала до 126 000 лв на месец!!! Разбираш ли числото? Що? Щото за едни елементарни екстрасистоли-хайде на коронарография. Пък ако пациента е по-простоват хайде и стент! За такова нещо трябва пандиз. При ромите.
24
2
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Изключително емоционално нестабилно и неаргументирано изказване! И то защото истината за лекарските далавери и изнудване на болните те жегнаха. Не прави паралел с другаде по света. Такова прехвърляне на пациенти от клиника към частния кабинет и обратно, такава злоупотреба със страховете и страданията, такова подписване за ненаправени манипулации и изследвания с цел точене на касата няма никъде! А това за денонощната работа...да не ти казвам къде да си го навреш!
23
7
 
9
 
! Отговори
ДО 27 преди 4 години
Лекарите навсякъде по света карат по хубави коли от мутрите...но всички лекари,а не 5-6,както е при нас...и какво лошо има...учили,мизерствали,неспали,явавали се на стотици изпити...това ли е спекулацията..и гледат да удволетворяват желанията на ...има прекрасни хора и пациенти...но има и невероятно арогантни агресивни,нечистоплътни -душевно и ...физически пациенти,....работещи до изнемога денонощно за да помогнат...а ти от кои пациенти си...или ще станеш...рано или късно
22
5
 
16
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Стига спекулации! НЯМА лекар в България с реална заплата от 600/700 лв. Такива далавери въртят, такова източване на касата пада, такива спекулации с пътеките, че повечето лекари у нас карат по-хубави коли от мутрите! Стига ревахте като ощипани на селска вечеринка моми!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камери навсякъде в болниците и в Центровете за спешна помощ, също и в ТЕЛК-овете.
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите в България не знаят нищо,но от чужбина тичате тук,като се разкашляте,защото знаете,че в друга държава снимка ей така на бял дроб няма да ви направят,като се разкрещите и заплашвате със съд и бой. А тук сте голямата работа. Засрамете се всички,защото имаме страхотни лекари и сестри,които с мизерните си заплати от 600,700 лв вършат чудеса.И е време вече да се определи със закон!!!, кое състояние е спешно,а не всеки да си мисли,че е спешен,дори с хрема от 4,5 дни.
19
12
 
11
 
! Отговори
Личен случай. преди 4 години
Лекарите са некадърнци и това е факт. По възможност избягвайте посещения защото ще съжалявате!Преди години баба ми имаше някакви болки и след преглед при доктори и казаха че имала не знам си какви болести и изписаха да пие по една шепа лекарства всеки ден иначе нямало да живее и 1г.Тя започна да ги пие и само за един месец пребледня и направо легна на легло. Нямаше сили да прави нищо. Казахме и спирай тия отрови! Спря ги оправи се и живя още цели 15г. и до последно си беше ок. Почина на 89г
18
0
 
13
 
! Отговори
До 16 Митев преди 4 години
Правите ли разлика между Йодасепт гел и Йодна тинктура, която поставя след операция ?!
17
7
 
15
 
! Отговори
Е,не! преди 4 години
Защо търсите вина все в лекарите?Все тези в спешните звена са ви виновни,а все там тичате. Принципно лекаря,който е започнал лечението си го продължава.Това са случаи за т. нар.,,лични лекари,които би следвало да са на разположение 24 ч на ,,своите пациенти. Ноо е по-лесно като им звъннеш да кажат,,-Върви в спешното!.И вече е супер модерно като кажат,че ще си търсят правата чрез съд. Даа,добре ги учат адвокатите как се изкарват бързи пари!!!Това е безсрамие!
16
2
 
5
 
! Отговори
До 16 Митев преди 4 години
Между Йодасепт гел и Йодна тинктура, която поставя след операция ?!
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мили коментиращи, че докторите си заслужават боя. Първо, неграмотни сте в по-голямата си част. Ако не можете един правопис да овладеете, как ли сте овладели някаква професия. Как ли я вършите?! През пръсти! Ама, понеже сте прости, смятате, че я вършите добре. И, понеже сте комплексари, решавате, че ще биете по-умните от вас, за да не се чувствате такива лузери, докато сменяте свещи, пилите нокти на краката, отпушвате канали или кой знае какъв нискоквалифициран труд!
14
9
 
24
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 4 години
АКО СЕ ОПИТАШ ДА ПОМОГНЕШ-ПЛЮЯТ,АКО НИЩО НЕ ПРАВИШ-ПЛЮЯТ...ОБЯСНЯВАШ ЕДИН ЧАС...МАЙКАТА НЕ РАЗБРАЛА ,ЧЕ ТРЯБВА ДА МАХНЕ ПРЕВРЪЗКАТА СЛЕД 15 МИН....ЗАПОЧВА ДА СЪДИ И ПЛЮЕ..ЗАЩО НЕ ПОПИТАТЕ КАК В ЗАПАДНИ ...НАПРЕДНАЛИ СТРАНИ ЛЕКУВАТ ПНЕВМОНИИ С ПАРАЦЕТАМОЛ...ИЛИ ИМАШ НУЖДА ОТ ВИДЕОЗОН И ТЕ ЗАПИСВАТ ЗА СЛЕД 3 МЕСЕЦА...И Т.Н.БЪДЕТЕ РЕАЛИСТИ...У НАС ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е НА МНОГО ДОБРО НИВО...РАЗБИРА СЕ ВСЯКО СТАДО ИМА И ЧЕРНИ ...НО У НАС СА МАЛКО ...ИМАМЕ НЕВЕРОЯТНИ ЛЕКАРИ,КОИТО РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ...
13
9
 
12
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Коце кмета Ами не ходете при ***. Пийте разредена белина за 75 лв. против рак. Ходете на врачки и баячки да ви леят куршум.
12
5
 
9
 
! Отговори
do 15 преди 4 години
*** ти знаеш ли какви Комари има в Червен Бряг - като котки са. А те е ухапал, а си умрял от тетанус