Кои стопани ще получат пари за умъртвените си прасета?

Днес изтича срокът за изготвяне на списъците
26 авг 2019 12:05,
4
Кои стопани ще получат пари за умъртвените си прасета?
Снимка: pixaBay

Днес изтича срокът, в който кметовете трябва да изготвят списък със стопаните, доброволно умъртвили прасетата си заради африканската чума. Тези хора имат право да получат финансова помощ за умъртвените си животни.

Още по темата

По-рано този месец от БАБХ съобщиха, че след 1 септември 2019 г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лв. на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

За да получат обезщетението, хората трябва да са подали заявление, в което да гарантират, че са изпълнили необходимите процедури по почистване на задните си дворове. Списъците с хората, доброволно умъртвили прасетата си, трябва да бъдат подписани от ветеринарен лекар и да бъдат сложени на достъпно за всички място.

Собствениците трябва да заявят, че няма да отглеждат прасета в стопанството си за период най-малко от 12 месеца след последната дезинфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за материали са използвали за таз дезинфекция,че такъв дълъг срок обявяват как гаранция,че дезинфекцията е успешна след като за всеки дезинфектиращи продукт си има лабораторни и други преки изпитания за гаранционен срок как на самия продукт така на гарантиращ срок за целта на предназначение по въздействие и неутрализиране на заразата в местата на обработка,че още стопаните си плащат за нея и са възстановителни разходи за дейности назначени,че с такъв дълъг срок как гаранции за възобновяване.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам хора, които заявиха че ще се запишат в списъците за 300 лв,без да са отглеждали прасе.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще им платя 300лева .да не пи пипат здравите прасета. Пак далавера за милиарди.