Отвори врати новото ни консулство в Барселона

Шестима сънародници се възползваха от услугите му
10 сеп 2019 19:30,
12
Отвори врати новото ни консулство в Барселона
Снимка: МВнР

Шестима наши сънародници се възползваха от услугите на новото българско консулство в Барселона, което днес отвори врати за граждани. Четирима души са подали заявления за документи за самоличност, а двама са получили заверки на пълномощни, съобщи Министерството на външните работи.

Още по темата
Адресът на новото ни задграничното представителство е Avenida de la Riera de Cassoles, 54, Barrio Vila de Grаcia, Distrito Grасia, а приемното време е от понеделник до петък от 9.00 до 12.30 часа.

От екипа на консулството уточняват, че от понеделник до четвъртък ще се приемат заявления за документи за самоличност, пълномощни, декларации, сертификати и документи по гражданско състояние, а в петък ще се извършват бракосъчетания /без последния петък от месеца/ и ще се приемат заявления за визи, за документи за придобиване и отказ от българско гражданство, както и ще се връчват готови документи.

Предоставянето на консулски услуги ще става само по предварително записан час, който ще се запазва по един от следните начини: онлайн на интернет адреса: https://www.consulatebg.eu/book - за подаващите заявления за български лични документи; на електронния адрес на консулството: Consulate.Barcelona@mfa.bg до 17.00 часа на предхождащия посещението ден/дни. При наличие на свободен час гражданите ще получават потвърждение по електронната поща, което следва да носят разпечатано или да покажат на телефон. Ако за поискания ден няма свободни часове, ще им бъде предложен първият възможен час за друг ден. Другият начин за записване на час е по телефона на консулството: + 34 937969950 - между 15.00 и 17.00 часа на предходния ден/дни.

Решението за откриване на консулство на Република България в Барселона беше взето от Министерския съвет на 5 май 2109 г. по предложение на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, припомнят от МВнР.

Консулският окръг на задграничното ни представителство обхваща автономната област Каталуния и автономната област Арагон. В Каталуния живее голяма българска общност, възлизаща по официални данни на 11 239 души, а по неофициални на около 25-30 000 души. През 2018 г. областта е била посетена от 30 100 български туристи, като по-голямата част от тях са посетили Барселона.

Откриването на консулството в Барселона ще допринесе значително за подобряването на консулското обслужване на българските граждани, пребиваващи в тази част на Кралство Испания, посочват от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказа се, че в Испания е пълно с луксозни имоти на "обикновени" българи. А тези имоти трябва да бъдат обгрижвани и добре пазени.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, по данни на Евростат за миналата година българите са намаляли с 29 000 души. Къде им се привиждат 30 хил.,а по официални данни едва 11 хил. Защо не откриват в огромната Франция консулство.
5
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На език какъв словоредът в заглавието е?
4
1
 
4
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Ок, във Валенсия ще изпратим онзи престъпник, където рекетираше престъпниците за да не им отнеме дъргавата имането... Ама тук кой мутрак ще изпратим?? Племенника на Борисов май вече не събира рушветите в Банкя у кафето, така че него можем да пратим...
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пацо Терасата и той ли е там на заплата?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е консулството да има тераса с барбекю и да гледа към една определена къща.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Мадрид посолство,във Валенсия консулство ,сега и в Барселона консулство!Както е тръгнало ,да очакваме скоро и в Севилия ,Сарагоса,Канарските острови и другаде ,все хубави местенца за нашите хора!