Сроковете за лов ще могат да се променят с министерска заповед

НС прие поправките в Закона за лова, свързани с АЧС
2
Сроковете за лов ще могат да се променят с министерска заповед
Снимка: архив, БулФото

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за лова и опазването на дивеча, свързани с мерките срещу разпространението на африканската чума по свинете.

Още по темата
Те предвиждат земеделският министър да може със заповед да ограничава или да забранява някои видове дивеч при епизоотии, да прилага санитарен обстрел на диви животни и да променя сроковете за ловуване на дива свиня.

Заповедта ще се издава както и досега след съгласуване с министъра на околната среда и водите, по предложение на директора на Изпълнителната агенция по горите или на директора на Българската агенция по безопасност на храните.

Обжалването на заповедта няма да спира нейното изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е уникална простотия. Добре, че сред ловците тук-таме се срещат и интелигентни хора да оказват натиск, та миналата година министърът си смени заповедта до такава в разумните срокове. Иначе освен това, което колегата отдолу пише за сърните, е напълно валидно и за всякакви други животинки, които просто ще бъдат разпопъкани из все още гъстите шубраци. Да не говорим, че през по-топлите месеци из гората има и много хора.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано президента наложи вето над поредния произвол над природата. Целта е с лов и избиване да остане не дива *** и не домашна а само едрото герб-свиневъдство. Като обжалването не спира изпълнението на заповедта, то каква е ползата че съдът ще я отмени като вече дивеча е избит до крак. Отсега се дават изявления, че ще има лов на диви *** когато сърните са бременни. Гонени от кучета те ще бъдат разкъсвани или ще абортират сърненцата. БОЖЕ БОЖЕ ТИЯ НЕ СЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО.