Цвете или благотворителност: Учителка се нуждае от помощ за лечение

Инициативата изостри отношенията между преподаватели и цветари
15 сеп 2019 18:22, Красимир Ангелов
43

Благотворителна инициатива изостри отношенията между учители и цветари преди първия учебен ден в Казанлък.

Няколко училища в града на розите отправиха призив към родители и ученици вместо цветя за началото на учебната година, да съберат пари за учителка, която се нуждае от помощ. Продавачите на цветя обаче реагираха - не било редно благотворителните кампании да са за тяхна сметка.

След сърдечен пристъп учителката с 25-годишен стаж Даниела Драгиева изпаднала в кома по време на екскурзия в Швейцария. Там я стабилизирали, но сега трябва да бъде транспортирана до България за по-нататъшно лечение. За целта за необходими средства, с които роднините ѝ не разполагат.

Цветари от Казанлък обаче сметнаха за неуместно благотворителната кауза да е за сметка на тяхното препитание. Част от тях са приятели с пострадалата учителка, която живее близо до магазините им. Споделят, че много обичала цветята.

След като бъде транспортирана до България Даниела Драгиева ще бъде настанена в Казанлъшката болница за лечение, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
мак преди 4 години
Инициативата е прекрасна, а цветарите са егоистични в случая, макар че сега им е време да припечелят. Дано се оправи учителката.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко да прати спартана да вземат жената.За Караянчева, която не знае Пекин на коя държава е столица, може хеликоптер, но за учителката обучила поколения наред, кучетата да я ядат.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тая нали няма пари?Кво прави в Швейцария?
38
3
 
7
 
! Отговори
до Как ще ги стигнем преди 4 години
В Швейцария един сандвич в МД струва около 15 франка, един хляб - 7-8 франка в супермаркет. Така че си прави сметка за какво ти стигат 500 франка. Второ - защо трябва да се купуват цветя за учителите? Това традиция ли е, благодарност ли е, подмазване ли е? И кога учителите ще започнат да плащат данъци за парите от частните уроци? И последно - цветарите каква надценка слагат? Цветята са с ниско качаство и много бързо увяхват.
37
2
 
2
 
! Отговори
Учителка от Казанлък преди 4 години
Цветарите в Казанлък да "спят спокойно" !!!
36
2
 
7
 
! Отговори
Учителка от Казанлък преди 4 години
Събираме! Лично аз оставих 20 лв. Но за транспортирането са необходими 12 000 евро. А ЗА ЛЕЧЕНИЕТО...? Цветарите в Казанлък са безочливи. Почти всички са търговци, а не производители. Цветята не са качествени и бързо умират. Няма и кой знае какъв избор или творчество в букетите. Много грозно изпълнение беше от тяхна страна да се изявяват с такива изказвания по медиите! Няма капка човечност. За съжаление материалното има по-голяма тежест!
35
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Купете цвете и дайте пари. Всички ще са доволни.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лично учителите какво се лишиха от себе си за своята колежка
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами защо учителите не събраха пари от себе си-20лв е един частен урок,да бяха събрали желязо,хартия...?Наистина е тъпо да удряш друг бранш,ами утре ще кажат сирене да не купуваме например.Народа е казал-с чужда пита,помен прави!
32
3
 
3
 
! Отговори
Прав си, но преди 4 години
До рфлИ аз мисля кофти неща за учителите, но тук става дума за човешки живот. Аз съм "за" кампанията. Хрантутници или не - учителите имат права да са живи като всеки друг. Животът е по-важен от професията или възгледите.
31
11
 
8
 
! Отговори
Симеон преди 4 години
Много ми е любопитно колко средства ще се събере от тази кампания и после цветарките да кажат колко изкарват на 15 септември.И после тези учетелки като предлагат тази кампания, защо не предложат да се откажат от прическите, грима и маникьора в името на колежката си, а посягат на хляба на други. На това ли учат учениците си: да прецакат другарчето си
30
6
 
12
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
На мене ми писна . Силиконови жени. Общи работници с големи претенции. А учителките умират. Майната им на простите нагли. Аз съм за учителката
29
14
 
10
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Учителите са едни от най-големите далавераджии, хрантутници и рекетьори в тази държава. По-голямата част виждат всеки ученик като ходещ кеш. 30млн годишно за частни уроци? Това е само една част от далаверите им. Мога да дам примери с държави в които манталитета в образованието е съвсем различен, но няма да ми стигнат няколко страници.
28
1
 
3
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Ми няма да живеем като швейцарците. Ние сме бедни българи. Ама сме пичове ще се оправим.Може да сме бедни но сме готини. Българите сме интелигентни.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще дадът парите за цветя, а цветарите да фалират. Поредната тъпотия!
26
0
 
6
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Ох душа кога ще живеем като швейцарстите. Там са богати.даже американци не са толкова богати
25
3
 
6
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Да нищо ново. Нали я знаете приказката за казана в ада с българите. Понеже не се уважават помежду си няма давол да ги пази защото сами се дърпат надолу. Аз гледам англичаните как се уважават уважават си кралското семейство. В България никой никого не уважава затова не ни вървят нещата. Тека някъв общ работник наглец ми обяснява че учителите са зле. Ми да ходи в Англия на бригада да бере малини и ще се освести.
24
2
 
9
 
! Отговори
чуй преди 4 години
До AnonimnaВ Англия са хора уважаващи другия, само защото е човек.Тук е плeмe, с диваци самоизяждащи се помежду си.
23
2
 
1
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
А и междодругото аз нямам нищо против исляма освен харемите. Което според мене е разврат и незнам дали го пише в корана.А най интелигилентните хора в исляма са измислили арабските цифри. Така че исляма уважава учението. Имаш още много да четеш драги.
22
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Кога ще живеем като швейцарците,или поне малко да ги доближим ?Там не си фалират банките,да крадат милиарди, нали ?!