Готвят скок на заплатите в БНР с 25% през 2020-а

Предвижда се разходите за ремонти да останат без промяна
Обновена: 16 сеп 2019 11:43 | 16 сеп 2019 11:40, Веселина Йорданова
18
Готвят скок на заплатите в БНР с 25% през 2020-а
Снимка: Dnes.bg

Ръст на заплатите в БНР с 25% предвижда проектобюджетът на медията за догодина.

На последното си заседание в края на миналата седмица Управителният съвет на Българското национално радио е приело проекта и бюджетната прогноза за 2020-2022 година.

За разлика от планирането в предходните години, акцентът няма да бъдат капиталовите разходи за ремонти. Те ще останат в същия размер, съобщиха от БНР.

Управителният съвет е приел през следващата година средствата за заплати на всички работещи в радиото да бъдат увеличени с 25%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: БНРзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15От такава гледна точка може и да си прав. Ние и преди 10-и ноември си говорехме това, което мислим.По-долу повдигат друг важен въпрос - за качеството на информацията, която ни поднасят държавните медии. Като данъкоплатци сме в правото си да искаме тя да бъде цялостна и неизопачена.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересен феномен е България. Уж има свобода на словото, но медиите казват това, което им наредят, а хората си мълчат от страх да не им се случи случка.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шайката се уплаши, че автентичните лев и десни в България най-накрая ще открият топлата вода и ще се изправят обединени срещу КОМУНЯРСКО-ФАШИСТКАТА ГЕРБАВА КАНДИДАТУРА-КРЕАТУРА и измислиха веднага ченгеджийски номера - шпионски скандал, голи снимки, Манолова диплома нямала, АБЕ ПО-НЕДОСТОЙНИ В ПОЛИТИКАТА ОТ ГЕРБАВИТЕ НЯМА. СПРЯХА РАДИОПРЕДАВАНЕ, ПА НЕ БИЛИ ТЕ. ПАТОЛОГИЧНИ ПАРАНОИЦИ И ЛЪЖЦИ, ПРЕЗ ДЕН В ПИК СЕ ПИШЕ ЗА ПОРЕДНИЯ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ. ГЕРБ ПАРТИЯТА НА ПЕЕВСКИ, ДОГАН И ЕРДОГАН
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не съм съгласен с класациите за свобода на словото. Да, в България медиите са икономически зависими и следователно не са свободни. Но за сметка на това хората в България са свободни да си приказват каквото си искат и имат доста висока свобода на словото.Докато в Западна Европа и в САЩ много хора ги е страх да си изразят мнението за да не ги обвинят в нещо. Някой нека да пробва в Германия да разкаже на колегите си, че подкрепя Тръмп или Брекзит и ще бъде анатемосан.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нЕ ОСТАНА МЕДИЯ, КОЯТО С НАРОДНА ПАРА герб ДА НЕ СИ КУПИ...
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средна брутна/нетна заплата в БНР01.01.2017 - 1029,88 / 765,7901.01.2018 - 1052,42 / 782,5601.01.2019 - 1168,16 / 868,63 леваВ т.ч. и на шефа на БНР с неговите хиляди лева заплата
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега с малко парички ще потулят скандала и ще затворят устичките на журналистите там.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой слуша ли го това БНР?
10
2
 
7
 
! Отговори
Ще ни припомнят ли преди 4 години
на кое място в класацията сме по отношение на свободата на словото? Някой твърдеше, че в тази класация Сомалия била две места преди нас!Нека журналистите да имат достойно заплащане, но поне медиите, финансирани с пари от бюджета, да ни дават адекватна и пълна, безпристрастно поднесена информация. Защото това е задачата на истинския журналист.Онзи, който изопачава информацията или крие част от нея, всъщност не е журналист, а агитатор. Да му плаща онзи, в чийто интерес агитира!
9
2
 
3
 
! Отговори
Ех,наивник-продълж преди 4 години
Въпросната 5-6 пъти публикувана статия обикновено представлява глава от дисертацията на автора, защитена преди 20 години.Но човекът не бездейства. Той си запълва времето, за което получава заплата от БАН, като обикаля страната и в 10 ВУЗ-а чете един и същи остарял лекционен курс. Срещу хонорар, разбира се.А публикуването на 5-6 варианта на една и съща статия се отчита като работа по проект, финансиран от БАН /защото от БАН получава заплата/. И отчитат, че "в БАН се разработват хиляди проекти"!
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При 800 лева заплата и увеличение с 25%, заплатата става 1000 лева. Ау-у-у-у колко много!
7
2
 
4
 
! Отговори
Еееех, наивнико преди 4 години
До спрете хонораритеПреди много години така са постъпили в БАН - ако публикуваш статия в някое от списанията на Академията или в сборник, съставен в института, в който работиш, не ти плащат хонорар, защото ти си събирал материалите и си писал статията през работно време, за което получаваш заплата. Звучи логично.Но какво е положението всъщност? Една и съща статия, с лека промяна на заглавието или на уводната част, се публикува в 5-6 различни издания и "пълни" отчетите на автора за 2-3 години
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо лично към никого!Но тия дни получавам гърч като чуя обещания за увеличения на заплати или пенсии. Например обещание за 6% увеличение на пенсиите от ЮЛИ 2020год.
5
3
 
5
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
560лв , колкото е минималната заплата в икономическа стабилна България им стига!
4
2
 
11
 
! Отговори
конформизъм преди 4 години
Колко журналисти от БНР излязоха да протестират в подкрепа на арестувания от милицията техен колега-фоторепортер от частна медия. Нула! За награда-увеличени заплати. Не протестираш против властта-и следва награда.
3
4
 
6
 
! Отговори
спрете хонорарите преди 4 години
Спрете практиката в БНР да има някои хора (не всички!)да получават и заплати, и хонорари. Къде го има това в частния сектор от един и същ работодател и заплата, и хонорар? Ако заплатата е за да работиш-защо е хонорара? Ако хонорара е за да работиш-защо е заплатата? Това,че е бюджетен сектор не е причина така да се харчат парите на данъкоплатеца. Който иска и заплата , и хонорар-да отиде при частника-там може и да става това?
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не искам да има държавни радио и телевизия. Плащаме заплатите на някакви некадърници докато качеството на програмата е също толкова ниско колкото и по частните медии, а те също имат приходи от реклами.
1
4
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Сало така.Остава да има скок в обективността