БЛС за случая с лекаря от Пазарджик: Поставя петно върху всички!

Съюзът сезира етичната комисия за случилото се
17 сеп 2019 10:56, Красимир Ангелов
29
БЛС за случая с лекаря от Пазарджик: Поставя петно върху всички!
Снимка: Булфото, архив

Българският лекарски съюз (БЛС) ще сезира етичната комисия по случая с лекаря от МБАЛ-Пазарджик, който предлага предлага на здрав пациент да му бъде поставен стент.

Още по темата
"Едно от основните задължения на Български лекарски съюз е да гарантира на обществото, че то ще бъде лекувано от компетентни лекари, които не злоупотребяват със своите правомощия, а упражняват професията си отговорно и достойно.

Всяко поведение, несъобразено със съвременните медицински стандарти, е опасно и вредно за цялото общество. То всява недоверие към лекарското съсловие, а по този начин поставя в риск живота и здравето на пациента, защото, ако човек изпадне в нужда, и действително трябва да му бъде оказана медицинска помощ, съществува реална опасност той да откаже да му бъде направена съответната интервенция или да му бъде приложено необходимото лечение поради породилия се страх от злоупотреби", посочват в своя позиция от БЛС.

От организацията отбелязват, че категорично осъждат и се противопоставят на порочните практики, "които поставят петно върху цялото съсловие".

"Те не само всяват недоверие, настройват българското общество срещу лекарите, нанасят трайна вреда върху авторитета на медиците, но и са една от основните причини за нарастващата агресия над медицински лица", се чете още в позицията на БЛС.

Български лекарски съюз ще има правото да наложи предвидените в Закона и Устава на съсловната организация санкции след приключване на разследването и при наличието на доказващи вината обстоятелства за неспазване на етичните и медицинските правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви имам и петното ... то всичкото е мазало - съд, прокуратура, здавеопазване, образование, отбрана, законодателна, изпълнителна и места власт.Тотална КОРУПЦИЯ. Всичко е леш и смрад. Петно бил този ...Ама има Видьов ден!
27
3
 
8
 
! Отговори
Менделеев преди 4 години
Бялата мафия която сами си създадоха сега ще си я проверяват. Да, обществото ни е жертва на здравен геноцид, на крива и подла политика, зад която стоят користните цели и на докторския, и на властовия елит
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След всичко написано и видяно как да имаш вяра на лекари особено когато става дума за пари а не за звраве?
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отивам на кардиолог. Огромна опашка 20-30 човека. Излиза доктора и ми казва на ухо дай 30лв влизаш веднагаБез коментар а колко има като него ... хиляди.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят е светъл пример за всички лекари в България. Този лекар може да се опише като "мутролекар" - ново понятие в здравеопазването.Трябват спешни мерки срещу мутролекарите с черните джипове. Мутролекарите измислиха нов бизнес с рекет и обир на пациентите.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тревожно и неспокойно се работи в болниците, и лицемерието и блс няма да ви извоюва престиж!!!Званието Човек е само за малцина !
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЛС много ви станаха петната.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този добре го подпука джурналиста ама има ли топки да пита консултанта от репортажа, директор на държавна болница, от къде има милиони на сметката си, от къде има 16 имота и как така има цял автопарк поршета! Вярно ли е че един преглед при него струва 700 кинта, при условие че минималната заплата в РъБъ е 560 лв? Че то и господ надали взима по толкоз, бе!
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Doktor Ivan Kuzev i toi e za proverka v Higia.Koga ??????
19
3
 
26
 
! Отговори
потърпевш преди 4 години
Баща ми го наливаха с антибиотици за диагноза, която и студент по медицина 1-ви курс знае, че няма как да има, защото организма му преди години е изградил защита срещу таз болест. Още една диагноза си имаше и за нея антибиотици, така му увредиха черния дроб. В същата болница, друго отделение.Там изглежда всички са събрани с втора специалност финанси.
18
4
 
27
 
! Отговори
Нено преди 4 години
Този ЛАКАРСКИ СЪЮЗ ДА ПРОЧЕТЕ И РАЗБЕРЕ,,, ЧЕ ИМА И ДОСТИЙНИ И СЪВЕСТНИ СПЕЦИАЛИСТИ, НО ПОВЕЧЕТО ВЪРВЯТ ПО НЯКОЯ ПЪТЕКА НА ЗДРАВНАТА КАСА И ЛЪЖАТ И МАЖАТ И КРАДАТ И УМИРАТ ХОРА... БЕЗ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ... БОЙ И ТРЕПАНЕ ЗА ТАКИВА "ЛЕКАРИ"
17
3
 
25
 
! Отговори
Коко преди 4 години
В ПАЗАРДЖИК са не 1 или 2 такива мушенници"лекари" и точно затова ги бият, и аз имам да бия една лекарка, която каза на дъщеря ми /от резултата на цитонамазка/, че е болна от рак и дъщеря ми получи страхови припадъци, а в Пловдив лекар унколог направи всички изследвания и се оказа че имаше едно леко възпаление..... Вече 6 години от страх дъщеря ми ходи на всеки 6 месеца да прави изследвания... Но не в България .. Живее и работи в Англия.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има огромен недостик на опитни хора, единственият начин за лекуване е като се добива опит след опит след опит. За източването на здравната каса и всички последвали злоупотреби съм сигурен че са от хора медици и техни приближени. За болестите сме си виновни всички ние и ако искаме по-добро здраве, просто трябва да си го заслужим.
15
2
 
20
 
! Отговори
Ми преди 4 години
те повечето инвазивни кардиологии така работят! Преди години един пловдивски лекар беше стигнал до 126 000 лв на месец. Писаха го и какво? Било напълно законно. А оня дето има претенции, че се учило 15г малко да намали! Малко над 6г. плюс 4г. специализация, ако е хирургическа такава-5. Е, има студенти дето един курс го карат две години, ако визира себе си...
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да печели колкото поиска,за целта е нужно да има своя Частна практика и платежо способни пациенти!В случая (а и не само тук) става въпрос за източване на общественият ресурс за здраве!
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хипократовата клетва при 1 на 1000. И те са хора - като всички др и са подвластни на същите пороци и искат да забогатеят. Без значение, че това е за сметка на страданието на пациентите им
12
36
 
10
 
! Отговори
аз преди 4 години
Значи мутрите и мутресите с 8-ми клас могат да карат лимузини и яхти,да имат палати и никой да не ги пита откъде аджеба са им парите. А лекарят,учил 15 г. за да спасява хора не може. И как доказа това неграмотно журналистче,че е лекувал здрави.Докато така разсъждаваме никой няма и да помирише европейско здравеопазване.
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ДЪЩЕРЯ МИ 1 СВЕТИЛО ИСКАШЕ ДА МАХНЕ СЛИВИЦИТЕ БЕЗ ВИДИМА НУЖДА. ДАЖЕ НИ РЕКЛАМИРА СКЪПА ЛАЗЕРНА ОПЕРАЦИЯ ЗА 700 ЛВ. И ДОДНЕС ЩЕРКААТ НЯМА ПРОБЛЕМИ СЪС СЛИВИЦИТЕ, ВЕЧЕ Е НА 12. Д-Р ВЪЛКОВ СЕ КАЗВАШЕ ТОЯ ПРЕСТЪПНИК!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТО САМО ТОЯ ДА ВСЯВАШЕ НЕДОВЕРИЕ В ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ. ОП, СЪСЛОВИЕ, ЩЯХМЕ НА РЕВЕР ДА ВИ БОДНЕМ!БАЩА МИ ЕДИН ГО ВЪРТЯ - УЖ ИМАЛ ТУМОР, *** НЕ БИЛО ТУМОР, *** БИЛО ПРОСТАТАТА... ДОБРЕ ЧЕ СТАРЕЦЪТ ОТКАЗА, ПОЖИВЯ СИ ОЩЕ НЯКОЛО МЕСЕЦА!КАРА БМВ ДЖИП ГАДЪТ... ХОДИ НА ПОЧИВКА В АБУ ДАБИ..ЩОТО ТРЯБВА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО - ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ. ЕДНА ГРАЖДАНСКА ИНТЕРНЕТ ПЛАТФОРМА, КЪДЕТО ДА СПОДЕЛЯМЕ И ДА СЕ ПОДКРЕПЯМЕ!А ИМЕТО НА МОШЕНИКА Е Д-Р ШАРГАБИ - УРОЛОГ ОТ ПЛЕВЕН!ПИШЕТЕ И ЗА ВАШИ СЛУАЙ С МОШЕНИЦИ
9
3
 
32
 
! Отговори
Много, много ядосан! преди 4 години
И какво този лекар е по различен от ДжиПи-то ми /вече бившо/, което около Коледа ми изписва хомеопатия /!!!/ при висока температура и висока кашлица?! Впрочем, доста скъпа хомеопатия! Та след 24 часа се оказах закачен на системи с двустранна пневмония ?! С какво е по различен? А, сетих се - сумата пари е малко повечко.