Лятото свърши! От утре – захлаждане

Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса
18 сеп 2019 19:47, Красимир Ангелов
6
Лятото свърши! От утре – захлаждане
Снимка: БТА

През следващото денонощие страната ни ще е под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт. Ще преобладава облачно време и на много места ще превали, сочи прогнозата на НИМХ.

По-значителни ще са валежите след обяд в Рило-Родопската област и на отделни места там ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух.

Дневните температури чувствително ще се понижат, като максималните в Северна България ще са между 15 и 20 градуса, в Южна - между 20 и 25 градуса, а минималните ще са между 11 и 16 градуса.

Над планините ще е облачно, в много райони и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопския масив, където е възможно и да прегърми. Ще духа до умерен, по високите и открити части - силен, предимно запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 - около 9 градуса, в Стара планина ще са по-ниски.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд на отделни места, а по-късно след обяд в много райони, ще има превалявания от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта срещу петък.

Вятърът ще е умерен от север-североизток и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е около 23 градуса. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни райони - до 4 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 4 години
Нали захлаждането щеше да е от днес ?!"Какво ще бъде времето утре - ще ви кажем вдругиден "
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Гл-во г-до,къщата ми е на сто метра от Централния,до детската градина,но по никакъв начин не бих си позволил да обидя софиянци.Те са много добри хора,а селянинът си ти!
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
незнам ама днес отидох на плаж на централния в Бургас на няколко стотин метра от вкъщи пеша.КЕФ.Селяни от софия чакаме ви пак догодина
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименха ,ха ,ха не утре,а в неделя.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Бойко каже,тогава лятото свършва!