Мъката няма партиен цвят, Нинова се срещна с почернени роднини

При тежки престъпления - без съкратено производство, поиска тя
18 сеп 2019 10:39, Александър Попов
20
Мъката няма партиен цвят, Нинова се срещна с почернени роднини
Снимка: Facebook

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутати от левицата се срещнаха с родители и близки на жертви на тежки престъпления. Тя заяви, че партията й ще настоява за законодателни промени, с които да се премахне съкратеното производство при тежки престъпления. И присъдата да е доживотна без право на замяна.

"Тук съм преди всичко като човек. Бабата на Криси ме покани да посетя дома й. Бях там. Това, което видях ме разтърси. Ще поискам разрешение от баба й и ако ми го даде, ще ви разкажа. Това казах след среща с протестиращи семейства на убитите деца в Сотиря. Включих се и в подписката за промени в НПК, която те инициират.

Още по темата
Призовавам да не се делим на управляващи и опозиция, защото мъката, която изпитва семейството на Криси от Сотиря и много други хора няма партиен цвят. Като народен представител внесох законопроект, съгласно който при тежки телесни повреди, убийство и блудство не се прилага съкратено съдебно производство и споразумения, а само доживотна присъда без право на замяна. Така беше до 2009 г. в българското наказателно право- искаме това да се върне. Познавайки хората, чиито семейства са пострадали от такива престъпления - знам, че те искат единствено справедливост и възмездие за такива ужасни престъпления.

Разтревожена съм от това, което управляващите внесоха като законопроект и аргументите, с които го направиха. Казаха, че внасят друг закон, за да има алтернатива на БСП. За такива зверски престъпления друга алтернатива освен възмездие и справедливост не може да има. Мнозинството предлага отново да има намаляване на присъдата и всеки случай да се преценява от съда. Ние предлагаме – никакво намаляване на присъдата и доживотен затвор без право на замяна. Ще бъдем безкомпромисни, защото случаят с Криси от Сотиря не е единствен, а поредният", написа в социалните мрежи Нинова след срещата с почернените хора.

Заради общественото недоволство депутатите от мнозинството и опозицията внесоха промени в НПК и НК, които ще бъдат обсъдени днес от правната комисия в Народното събрание.

ГЕРБ предлага автоматичното намаляване на присъдата при самопризнание с 1/3 да отпадне, а съдът да има право да преценява според конкретния случай - дали да намали наказанието, кога и с колко. Става дума за тежките престъпления срещу личността при съкратеното съдебно следствие.

От БСП настояват съкратеното съдебно следствие да не се прилага при умишлени убийства и тежки телесни повреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Msg преди 4 години
Наглост безкрайна!!!!!
16
0
 
6
 
! Отговори
лоша работа преди 4 години
Да се навираш в мъката на хората заради политдалаверата не е работа!Тая направо ми се срина в очите!Майната и!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" ...съдът да има право да преценява според конкретния случай - дали да намали наказанието, кога и с колко"Тоест съдът ще прецени според това колко ще плати престъпника каква присъда да издаде. И това ако е правосъдие, здраве му кажи... Закона трябва да дава ясни и точни предписания, а не да дава възможности за тълкуване, защото всяка такава възможност е вратичка за нарушение на закона !!!!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова гушка козлета и нищо не направи след това, после прегръща овце пак нищо , сега се прави на състрадателна и пак нищо. Каква майка ги е раждала тези комунисти-социалисти-капиталисти, че са такива лъжльовци.
13
0
 
15
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
Тази пак спекулира с мъката на хората ,за да си направи реклама ,колко да загрижени от БСП за народа. Много долно и грозно !
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо БСП да си почистят тяхната къщичка, че трусовете в партията им може да предизвикат сеизмична активност.Не е нормално милионери на прехода да протестират против управляващите прехода при все, че БСП е в общинската и законодателна власт през цялото време.ВСИЧКИ политици използват властта с цел забогатяване.
11
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Корнелия Нинова това е достоен човек за Министър
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя е Нинова и от къде се появи?Къде е живяла досега и кога е разбрала ,че в държавата има проблем със закона за съкратеното съдебно производство.Ако пада от Марс-добре,но ако е живяла тук през последните 10-15 години си е простащина и лицемерие да експлоатира мъката на хората.Отврат!!
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително долна постъпка от страна на Нинова!
8
3
 
31
 
! Отговори
брях преди 4 години
Абе тая къде беши последните 10 години,когато съкратеното производство се гласува да важи и за тежките криминални престъпления?
7
3
 
25
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Принципно съм съгласен с нея, но тя самата хвърля кал в/у цялата идея с това, че я подкрепя ...
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да не забравяме ванко 1 коя партия го изкара. толкова да сте нагли
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката Нинова ще се срещне ли и с роднините на Въжаров и Александров? Или в този случай е на страната на убиеца - синче на виден БСП-ар укрито в чужбина
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова!Лицемерието е една от най-отвратителните черти на характера.Лидерите на твоята партия винаги са го имали в изобилие!Ти също!
3
3
 
25
 
! Отговори
Ниновицееее, преди 4 години
От коя партия беше онзи, който даде амнистия и на криминалните престъпници след 10-и ноември?Беше една от централните фигури в твоята партия!Целта беше да бъде подлуден и наплашен средностатистическият българин, да се създаде чувство за безнадеждност у него, а у престъпниците - чувство за безнаказаност!
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, тук удари дъното......
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вече е много долно, от мъката на хората да печелиш дивиденти...