БАБХ ще проверява кухните на забавачките и училищата

Масовите проверки ще продължат до 11 октомври
19 сеп 2019 17:30, Анисия Иванова
9
БАБХ ще проверява кухните на забавачките и училищата
Архив: Булфото

От 24 септември, вторник, Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ започва тематични проверки в кухненските блокове на детските ясли, градини и кухни, както и на обектите за хранене в училищата.

Проверките са във връзка с началото на новата учебна година и ще са на територията на цялата страна. Целта е да се гарантира качеството и безопасността на храните, които консумират децата, съобщиха от БАБХ.

Инспекторите ще проверяват доставените и приготвените храни, плодовете, зеленчуците и напитките, с цел уточняване на придружаващите ги документи, на правилното етикетиране, на качеството и годността, на правилното съхранение, както и на спазването на сроковете на съхранение.

При установяване на несъответствие ще бъдат предприети действия, съгласно действащото законодателство. При необходимост и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби за лабораторно изпитване, които ще бъдат изпращани в лаборатории.

Масовите проверки в кухните на училищата и детските градини ще продължат до 11 октомври, включително. След това обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който БАБХ регулярно извършва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
В България забавачки няма /има детски ясли и детски градини, но не и забавачки/, ерго, нищо няма да проверяват.
7
1
 
7
 
! Отговори
бай х преди 4 години
Всички фирми които държат училищата и детските градини са на нашите хора / правилините хора които са спечелили държавната поръчка / И от общината и от баббх ядат бял хляб от рушветите . Като дойде момента за проверка , /датата ще се знае / , всичко ще бъде Ок и няма да има нарушения ... и после пак по старому 1 ябълка на 2 отрязана за 2 деца или студени банички като подметки ...
6
0
 
5
 
! Отговори
куултурно преди 4 години
да фанат да проверат заведениицата по витошка заедно с инспекция по труда където бойко хвалеше че празно място нема да се види колко е изрядно подредено и чистичко :))))
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за кой ли път ви го пиша, видя ли думата забавачка и хич не ви чета писаниците. Спрете с този досаден журналистически жаргон, а за бакшишите, даскалите и чен гетата ще пишете ли
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се провери 04 ОУ проф- Дж. Атанасов - София. Там на 200 метра от ТЕЦ, няма течаща топла вода. Не по технически причини а след решение на ръководството за икономии От там си правете изводите какво е отношението към децата, респ. с какви неща ги хранят.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем ги техните "проверки" навсякъде...
2
0
 
4
 
! Отговори
Да зспочнат преди 4 години
От 252НСОУ София.Там е ужас.Това нещо ,на което му викат стол , трябва да бъде направо затворен.На лафката се продават всички вредни храни,заедно с гривнички,дрънкулки,карти.Никаква хигиена.
1
0
 
10
 
! Отговори
търговец преди 4 години
Занимавам се с търговия на хранителни продукти. Наскоро говорих с колега. Питам го - къде лъхаш "палмите"? - на жаргон имитиращ млечен продукт с палмово масло. Той ми вика - е, къде в детски градини и училища. Да, веднъж даваш рушвет да влезеш, но после...можеш всякакви л.*** да пласираш, контрол няма. Питам го - ти нали две деца имаш ! Е, моите не са като другите, забранил съм им да ядът в училище. Такива ми ти работи..