Не знаем кой, кога ще ни нападне, за това ни трябва казарма

Според депутатите от ВМРО, военната служба е наложителна
Обновена: 20 сеп 2019 10:09 | 19 сеп 2019 22:30, Нели Христова
288

"Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос",  това заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Но ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според Вангелов връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като предвиждат жените също да служат, но доброволно.

"Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

"Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски", заключи Вангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ще се приготвим за война, без това нашата държава взима помощи от ЕС. и обучава войници за АМЕРИКА...
234
2
 
2
 
! Отговори
194 казва, че преди 4 години
"Ако случайно решат да го направят, съвсем ще обезлюдят страната.Всички родители на момчета ще емигрират, докато са още в прогимназията и няма да се върнат поне 10-15 години."(Сигурно иска да каже "докато момчетата са още в прогимназията").______________________________________________________Ами нали това е целта бе, човек! Да има задължителна казарма - СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ, ЗА ОНЕЗИ, КОИТО НЕ СА ЗАВЪРШИЛИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ, включително и за жените! Елегантен начин да се отървем от хрантутници
233
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
смахнатите от вмро пак са прекалили с тревата.
232
3
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Абе , теглете еди бърз кредит и яжте и пийте ....идете и наущете гърците в Солун на български.Каква казарма ви е подгонила - България на 6 морета
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинската казарма преди 9 избива всякакви наченки на комунизъм
230
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аман от бивши комунисти.
229
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от къде този страх от ВМРОили просто искат да скачат по главите на българитекато ще връщат казармата, ще връщат ли и дисципа за ненадежните и враговете?
228
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най малкото това ще създаде Мобилизационен резерв нещо което примерно в русия нямат Пък и Казан така или иначе трябва да бъде върнат в Майка България
227
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходил е за разлика от волен пидевров и опасния като безопасна игла антоан кутев
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депутатът от видеото - Борис Вангелов, ходил ли е в казарма ? Ако не е ходил, нека първи да го вземат, както и цялото ВМРО /не че ще има полза от тях и в казармата, но по добре да са под карантина и да не ръсят глупости/
225
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са глупости. Ако на година струва 500-600 милиона издръжката и на наборна армия, по-добре Тея средства се използват за модернизация на професионалната. Иначе някакви доброволни курсове за боравене с оръжие и първа помощ биха били добре. След преминаването им някакви привилегии, примерно семестри на половин цена, има много млади хора, без възможност за учене, но силно мотивирани за борба в живота.
224
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе знаем ги мъжете от наборната армия. Пред комсомолския секретар се изпускаха в гащите. Само граничарите ставаха на работа и то не всички.
223
1
 
7
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Брей, за какво ни е НАТО, като не знаем кой ще ни нападне. Нали тази организация уж ни пази? И къде ни е разузнаването след като не знаем кой би ни нападнал? А тези в правителството, които не са служили, ще служат ли? :)
222
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се готвим за гражданска война,защото никой друг не му се занимава.
221
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме армия от 200 хиляди ловци и 200 холяди частни охранители, 60 хиляди полицаи и 39 хиляди редовна платена армия. Общо се събират 500 хилядна армия, която може да се мобилизира. Това е решението - да записват в резерва всички бивши и сегашни ловци, частни охранители, полицаи и бивши и сегашни военни. Има достатъчно армия.
220
0
 
6
 
! Отговори
смисъл... преди 4 години
колко ще струва тази казарма на държавата?има ли нещо повече от палатка автомат и некое БМП коя родина ще пазя защото тая родина на повечето ни е мащеха или е по добре просто да има военно обучение и първа помощ
219
3
 
0
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До Анонимен 226Какви фитнесджии ти се привиждат, това бяха доста здрави борци, който бяха републикански, европейски дори олимпийски шампиони по борба.Предполагам че си гледал Хабиб а той дори е в леката категория.Смятай за какви хора ти говоря!
218
0
 
12
 
! Отговори
Биогеноцид преди 4 години
Високи синини планини реки и златни равнин ,небето като от коприна това е моята родина...Планините ги секат,реките ги превърнаха в централи и отходни канали,морето и житницата е на мутрите ...Няма родина вече има само "бизнес"нека тоя бизнес да си направи часна армия която да ги пази мене не ме търсете...Бих се бил за да си върнем природата не за "бизнеса"....
217
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 215Евала, че признаваш катастрофата на военната соц служба. Голяма част от хората които са били там казват същото. До такава степен са били мачкани, че им е трябвало много години да съ съвземат ако могат. Факта, че 90те год вашите казармени поколения, неможаха да покажат натиск срещу банда фитнесджиичета също е показателен за робското и страхливо самосъзнаниние. Това са вреди нанесени от казармата.
216
0
 
10
 
! Отговори
Джъст бизнес преди 4 години
Взеха им бизнес с Българско гражанство сега искат бизнес с протоколи за освобождаване от наборна служба.....плащаш три хилки в евро и си хронично болен ....