Почина професор Юлиан Вучков

Известният учен и телевизионен водещ си отиде във Военна болница
Обновена: 22 сеп 2019 23:14 | 22 сеп 2019 21:40, Екип на Dnes.bg
303
Почина професор Юлиан Вучков
Снимка: Булфото

Известният професор и телевизионен водещ Юлиан Вучков е починал тази вечер във Военна болница, съобщи в своя профил журналистът Мартин Карбовски.

“Преди малко, на 83 годишна възраст, във военна болница почина професор Юлиан Вучков.
Бог да те прости, професоре, за мен беше разкош да те познавам”, написа Карбовски.

“Пиша тази жалейка със ясна цел - след като напоследък нашият екип се грижеше за професора (благодарим ви Алина и Виктор !) днес ние се питаме дали ще има кой да организира изпращането му.

Надяваме се да не останем сами в тая трудна задача. Просто защото не знаем какво да правим”.

Професор Юлиан Вучков е роден на 31 януари 1936 година във Варна. Той е есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен теоретик, критик и доктор на науките.

Създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания.

Поклон пред паметта му!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости! Говореше си човека както чувства.
223
11
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Никой не го вземаше на сериозно.Беше забавен с изцепките си.И как подскачаше,ако някой го жегне по телефона.Ама какво да се прави. Винаги има край.
222
5
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Добър човек беше , макар че му клопаше дъската.Няма по лошо от това да си сам на старини и да няма кой да ти помогне и погребе.До почива в мир.
221
26
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Жалко че тъкмо си направи ченето кат хората и ще го боднат в земята .Ще ми липсват слюнките по камерата.
220
2
 
12
 
! Отговори
Mk преди 4 години
Голям ! Почивай в Мир !
219
8
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Той много мразеше родният си брат. 30 години не му говори. Той ще наследи милионите на Вучков крадени 40 години, скътал ги е в каса, в ДСК. Каква ирония !
218
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ще ми липсва..бе интелигентен.колоритен и много забавен.много ми беше мъчно когато го гледах как страда по половинката си Диана.имаше предаване.бе толкова искрен и тъжен.лека му пръст.
217
5
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Гледам и не вярвам на ушите си...
216
5
 
23
 
! Отговори
то,то,то преди 4 години
Докато беше на екран си мислехме, че е безсмъртен и се смяхме, а сега...Бог да прости на живите.Поднасяше сериозни теми по забавен начин.Никой не го взимаше насериозно, а трябваше.Сега ще Липсва, Дано намери Покой и Любов, някъде Там ;(
215
2
 
20
 
! Отговори
Тодор Живков БГ преди 4 години
Гледах го редовно,някои неща от това което казваше не одобрявах,но повечето бяха истински и директни!Професора беше доста ерудиран.Явно Бог реши да го вземе,за съжаление останаха онези индивиди наречени господари които доста заблудени българи гледат.Ние губим такива умни и смели хора а няма кой да ги замести защото днес всичко е корупция,тъпотия и ***!Почивай в мир професоре!
214
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123НЕ Е ,ВЯРНО ЧАЛГАР . ТИ МОЖЕ ДА СИ ГО ГЛЕДАЛ,ЗА ДА СЕ СМЕЕШ НА ЕМОЦИОНАЛНИЯ МАНИЕР НА ГОВОРЕНЕ НА ПРОФЕСОРА,НО НАРОДА ГО ГЛЕДАШЕ,ЗА ДА ЧУЕ ИСТИНАТА ПО ТВ,ОТ НЯКОЙ. САМО ТОЙ Я КАЗВАШЕ,ЕМОЦИОНАНО ЗАЩОТО ТАКЪВ СИ БЕШЕ,И ЗАЩОТО СЕ ЯДОСВАШЕ НА НАГЛОСТТА .
213
10
 
11
 
! Отговори
123 преди 4 години
Карбовски не знам какво се е грижил, може и сега да се самоизтъква. Щом няма кой да го погребва, значи няма и роднини. Карбовски какво разправя, че не знаел какво се прави. Да не е дете, че да не знае? Я колко е отворен иначе. А професорът бе голям човек, и устата му беше голяма. Това, че не му пукаше да говори каквото си иска е похвално, само че мислите му бяха доста повърхностни, беше честолюбив, с голямо его, до глупост. Палеше от четвърт оборот и обиждаше без да се замисли при най-малката провокация. Затова го и държаха в ефир, защото вдигаше рейтинга, хората го гледаха за да се смеят. А с
212
5
 
15
 
! Отговори
баеИван преди 4 години
И сега ми е пред погледа с прословутиото си облизване, лавинообразен говор и повдигането на очилата през 1 минута... Но измежду това доста явно критикуваше тези, които имаха нужда!!! R.I.P. за Вучков!
211
20
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Този никога не е бил Професор. Сам се е провъзгласил за такъв.
210
6
 
3
 
! Отговори
пенко преди 4 години
Ще вземе да избута "свети Петър" от стола пред "Портата " !!!!!!!!!
209
21
 
16
 
! Отговори
коментар преди 4 години
Не разбирам какво толкова го възвеличават този Вучков някои? Срещу нищо не се бореше. Просто мрънкаше, критикуваше всички и всичко и не признаваше друго, освен неговото мнение! Хубаво написал там 30 книги ама полза от това? Колко от тези негови трудове имат практическо приложение днес? Колко от днешните българи ще седнат да прочетат поне една от тези книги? Той обичаше да бъде хвален и възвеличаван като професор и всички да го слушат все едно целият народ присъства на лекциите му в УНСС.
208
4
 
28
 
! Отговори
Трицон Цацов преди 4 години
Гледам и не вярвам на ушите си! Незабравим! Бог да те прости професоре!
207
1
 
16
 
! Отговори
До 217 преди 4 години
Неговите изцепки може и да са били забавни за някои, но Вучков плюеше в буквален и в преносен смисъл и то най-безцеремонно.За нищо не се е борил, освен за утвърждаване на егото си. А нетърпимостта с която се отнасяше към всички, различно други, не е от човешките ценност. Все пак нека да му отдадем едно човешко, Почивай в мир господин Вучков, дано душата ти намери покой!
206
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът е професор получил титлата си не днес ,когато само с пари си купуват дипломи ,написал много трудове ,безпощаден към алчната политическа класа оперирана от ценности ,чест и достойнство и липса на родолюбеие и той за разлика от днешните ни политици макар и на над 80 г. умира в малък скромен апартамент ,защото винаги е разчитал само на заплатата си с което доказва че не можеш да си купуваш огромен апартамент като Ц.Ц. и всички които си купиха такива и Каракачанов без да крадеш безогледно...
205
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123Неговите изцепки на никого не вредяха само че изцепките на правителството на Герб и събралите се в него алчни *** натикали България в тунела вредат на цяла България и на 80 % от българите !