Ангелкова: Всички туристи на "Томас Кук" ще бъдат върнати у дома

Министърката е свикала среща с всички, работили с компанията
Обновена: 23 сеп 2019 19:36 | 23 сеп 2019 19:15, Нели Христова
26
Ангелкова: Всички туристи на "Томас Кук" ще бъдат върнати у дома
Снимка: БТА

2500 туристи на фалиралата компания "Томас Кук" ке намират в страната ни. Министърът на туризма Николина Ангелкова уверява, че всички те ще бъдат върнати по домовете си.

Това ще стане за сметка на британския орган по гражданско въздухоплаване чрез техния гаранционен фонд „АТОЛ”, съобщи на пресконференция министърът на туризма Николина Ангелкова по повод фалита на един от най-големите световни туроператори, цитирана от bTV.

Министърът уточни, че в България в момента, по данни на посолството, има около 2500 туристи, пристигнали през компанията „Томас Кук”, като днес се очаква да бъдат изпълнени два полета в 7 ч. и в 23 ч. от летище Бургас към Обединеното кралство. На единия има може би около 180, на другия около 175 пътника. За утре се планират други два полета Варна и Бургас, допълни Ангелкова.

По информация от правителството на Обединеното кралство и британското посолство задълженията на туристите ще бъдат покрити и те трябва да следят един специален сайт, който ще бъде публикуван и на официалния сайт на Министерството на туризма, така че максимално близо до датата на връщането да търсят информация, за да не се създава излишен хаос, обясни министър Ангелкова.

„Допълнително утре съм свикала среща с всички туроператори и хотелиери, които работят с „Томас Кук”, с британското посолство, Комисията за защита на потребителите, всички заинтересовани, за да можем да направим по-ясна сметка, получавайки информация от бизнеса, за това какви биха били последиците по отношение на точния брой туристи и хотелите, които са засегнати”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Бре мааму преди 4 години
Току що казаха по BBC че самолети на английски авиокомпании са тръгнали да прибират туристите . На кого да вярваш ?
23
1
 
2
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
ауууу
22
1
 
2
 
! Отговори
ити преди 4 години
Мислех, че искат да са туристи, а не да си стоят по домовете?¿Обезщетение - плетиво+ успокояващ чай от лайка+мента+м...та мууууу
21
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Акйдеее, осъанаха ба Слънчака и там са си след седмица поркане и друсане живи трупове - зомбита
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще ги върнат? На кон ли?
19
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Всички туристи на "Томас Кук" ще бъдат върнати у дома с "ТомаХоук"...
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много красива и точно толкова умна, като всички жени в ГЕРБ.
17
1
 
19
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 4 години
Вижда ми се с удължен нос след последните изказвания, хубавица.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отворих една бира. Много ми е кеф. Дано се изчисти черния бизнес по морето след това фалит
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли таа красавица я изтипосахте бе. Сега пак една седмица нема да моем да вдигнем самолета. Заради тая ше намразим женското съсловие. То бива Красота ама тая направо Свети бе. Къдее гледал баща и кога я е правил бе у слънцето ли.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
golem rev za 3-4 miliona leva. 20 dizelovi mercedeca po-malko ste si kupat tazi godina komunisticheskite hotelski aristokrati...vazduhat na bg ste e po-chist...
13
4
 
16
 
! Отговори
Да бе, да преди 4 години
Не са виновни презастрояването, лошото обслужване , високите цени и т.н. Добре , че Томас Кук фалира, че конската кукундрела си намери оправдание.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как става в Гърция и Турция е такива случаи - от огромен опит обяснявам. Изселват моментално туристите и ги качват на автобуси до летището. Ако ямкой иска може да си плати сумата за престоя към хотела директно на индивидуална цена. Тигава да си стои колко си иска. От застраховки надплатилите двойно след завръшане си получават обратно парите. Е тва е! Ангелкова, това се прави!
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кога някакви калинки *** ще заемат важни постове? От три години в цял свят знаят, че ТК в пред фалит и че е рисково да се работи с тях. Къде е финансовото разузнаване? Къде са проучвания и анализ? Къде къде? Кокона малоуумна! Долнааа тваррр гербврскааа отрвпанаа
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо туристите започнаха да бягат бе ,тази с визия ли ги плаши или с некадърност ?
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** много туристе бе, 2500 ... това са 3-4 хотела запълнени ... догодина и толкова няма да видиш Ангелкова
8
3
 
12
 
! Отговори
кака Гицка преди 4 години
*** това тра верс, *** - изрусен и избелен "ром". Столипиновския майкъл джексън.
7
3
 
15
 
! Отговори
пецата преди 4 години
на някой май му замина конисионката , англичаните знаят как да избият парите от брекзита , сега ще започнат да фалират британски фирми които имат задължения да изплащат, друг път а англичани първо парите после услугата
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
i za kakvi ogromni zagubi govori korumpeto i lajecat draganov? nikoi bg torist ne moje da si tragne ot bg hotela, ot bg letisteto bez da e platen negoviat hotel, restorant, drug toristicheski service...nali zatova ima hotelska ohrana...mvr, armia, granichari, mitnichari?!
5
3
 
15
 
! Отговори
Въйййй преди 4 години
Тоя номер с бягането от плащане на сметка още ли минава?