Wizz Аir изостави 25 българи на летището във Франкфурт

Въпреки че преминали през секюрити чека, те не били допуснати до самолета си
23 сеп 2019 16:15, Нели Христова
80
Wizz Аir изостави 25 българи на летището във Франкфурт
Снимка: Reuters

Авиокомпанията Wizz Аir заряза 25 българи на летището във Фарнкфурт, въпреки закупените билети, съобщават от в. Труд. Пасажерите трябвало да се завърнат в родината с редовен полет Франкфурт - София, но така и не се качили на борда. Сред тях били двукратният световният шампион по културизъм Христомир Христов и неговият приятел Давид Димов. Те трябвало да отседнат в хотел с надеждите, че днес ще се приберат.

"Имахме билети за редовния полет Франкфурт – София за 15:10 часа на 22 септември. Чакахме на опашка, за да минем през скенера още от 14 часа. Изведнъж се оказа, че затвориха два от трите скенера, започнаха да се сменят служители и обслужването само на един скенер забави проверката. Оказа се, че през пет минути има три полета и обработването през скенера ставаше много мудно”, разказва Христов.

Българите преминали през секюрити чековете около 15:20 часа и в същия момент затворили гейта. Не ги допуснали да продължат към самолета си. Така група от 25 пътуващи за София останала на летището.

Препатилите нашенци споделиха още, че други 80 пасажери, които пътували отново с Wizz Аir за Киев, също не успели да се качат на борда на самолета своята дестинация. Изумена и разгневена, българската група започнала да търси съдействие, като хората научили, че превозвачът е бил уведомен за това, че чакащите ще се обработват само на един скенер, но те не били предупредени.

”Никой не ни анонсира, че ще има забавяне, за да минем отпред на опашката преди пътниците с по-късни полети…освен това Wizz Аir няма свой офис на летището. Има само един служител за връзка, който обаче почива в неделя. Служителите на летището не проявиха никакво съчувствие и ни казаха да пишем имейли до самолетната компания”, разказа Хриостомир Христов.

Пред пътниците, чиито билети изгорели, останала алтернативата единствено да си купят нови билети за следващ полет. Оказва се, че най-рано с нискотарифния превозвач има полет на следващия ден, отново в 15,10 часа.

“Всичко е много объркано, защото нашият самолет излетя чак в 15:50 часа, а нас не ни допуснаха да се качим. Чухме, че таксите, които плащат самолетите за престой на летището, са много високи и те нямат изгода да изчакват пътници. В случая обаче, ние нямаме никаква вина за това забавяне на скенерите“, коментира още Христов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Сан лоренцо преди 3 години
Те тия от Уиз в момента са ни оставили на произвола на съдбата в Мадрид от два дни полетът ни е W64402 за София трябваше да излети на 09.01.2021 а се очаква да излети на 11.01.2021 ако изобщо се усъществи.Пълно е със семейства с малки деца не са ни подсигорили ни Хотел а и нямаме никаква информация ужас
65
0
 
4
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Те минали проверка в 15:20, а самолета излитал в 15:50 .... а по официално раписание знам и от собствен опит полета е в 15:10.Имате ли идея обаче къде е паркинга за самолетите на УизЕр ? Ми той е на 15 мин с автобус ! Кой мислите ще ви чака? Четете ли си и-мейлите, които авиолинията изпраща? За една седмица имах два провалени полета, единия именно този, но тогава просто го отмениха. От месец чакам компенсация. Нишо все още. Даже не са ми възстаноовили сумата за билета. Уизер рулс...
64
0
 
3
 
! Отговори
Njakoi преди 4 години
Бил съм на опашката за този полет. Над 3 часа по-рано на летището, понеже така но беше транспорта. Проверката вървеше на едно място, за двата полета, до Киев и до София, изчакаха ни и излетяхме с над час закъснение поради "изключително бавната работа на наземните екипи".
63
0
 
6
 
! Отговори
Немска му работа преди 4 години
Хубава работа, ама немска - един скенер на толкова голямо летище.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Уики, летищетото във Франкфурт е 4-тото най-натоварено в Европа след Хийтрой, Шарл дьо Гол и Шпихол. Информацията може и да не е актуална вече след новото летище в Истанбул. И тея били на скенера само час и малко преди полета, при положение, че след него предполагам следва и паспортен контрол, тъй като не сме в Шенген (не съм ходил във Франкфурт, на някои летища паспортния контрол е преди проверката на багажа). Кой им е виновен, че са отишли толкова късно?
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причината е по-прозаична-продали са повечко билети,за всеки случай, да не се минат
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая от уиз имат малко вина. На големите летища с 1 час преди полета не става. Трябва си 2. Наскоро търчах като гламава на Шарл де гол щото на опашката за паспортите някакъв китаец си беше загубил паспорта и 15 минути се мотаха да се чудят както да правят. Доста беше инфарктно. Просто или ходиш рано, или го караш на магия и от време на време се бъркаш за по някой изпуснат самолет
59
7
 
16
 
! Отговори
бря! преди 4 години
Като са си купили билет за 10 евро ще траят. Ако бяха в бизнес класа на Луфтханза и с количка щяха да ги возят из летището.
58
1
 
3
 
! Отговори
Виз преди 4 години
Чета,чета коментари и гледам колко много разбирачи има. Когато някой е видял,как протича проверката за 3 полета с 2 скенера и впоследствие с 3-ти,тогава да пише адекватни коментари.При условие ,че миналия понеделник видях как протече всичко и как проверката започна към 13:15ч.,а в 14:25ч.има полет за Киев,след това е за София ....
57
0
 
9
 
! Отговори
Fishing air преди 4 години
Интернет оферта - София-Ливърпул ~40?, София-Варна ~60?. Изборът на нискотарифна или нормална авиокомпания си е лично ваш.
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По стар български обичай той никога не е виновен за нищо, все е някой друг ...Подвеждащо заглавие, и тези защо не са били 2-3ч преди полета а се усукват до последния момент?М да, няколко кауна който не знаят как се лети с ниско тарифни ...
55
0
 
18
 
! Отговори
Спиро преди 4 години
1. Каква вина има авиокомпанията? В случая някой е решил да отиде 1 час преди полета и... А всяка авиокомпания, а и летищните власти съветват пасажерите да са поне 2 часа по-рано преди полета.2. Преди няколко дена имаше подобен случай, пак във Франкфурт. Но тогава "случайно" името на авиокомпанията не бе назовано. Може би, защото последната дава пари под формата на реклама и си спестява назоваването и в подобни ситуации.
54
0
 
16
 
! Отговори
Гей-так преди 4 години
Ами къде си го слагахте до 14 часа?Да го бяхте извадили по рано тоя ***-он...
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ми отказаха, да е кача насамолет, защото беше препълнен. След две седици, получих 300 евро обзщетение.Дургата опция беше, да спя в хотел (въпреки, че ... хъх имам апартамент там), да ме вземат сутринта и да ме качат, първа класа, на първия поелт до дестинацита ми. Тъй като беше кратка почивак до Барселона, просто отказах.Ама бха на два часа по-рано ...
52
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Никой не ни анонсира, че ще има забавяне, за да минем отпред на опашката преди пътниците с по-късни полети"ха-ха..Ако някой, някъде, на което и да е летище по света, мине на опашката на секюрити контрола преди "пътниците с по-късни полети" , ще го черпя шише ракия. Така че, тези пътници, по-добре да се плеснат по челото и да запомнят, че на четвъртото по големина летище в света не се ходи час и половина преди полета, а не да развяват гневно по медиите собствената си пътническа неадекватност
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 56Да даваш по 350 лева за полет с БулгариъЕяр .... Вместо 70-80 с Wizz или 200 с другите ;)
50
0
 
21
 
! Отговори
42 преди 4 години
И с какво са ви виновни Уиз? Те честно си казват, че е добре да дойдете на летището два часа преди полета. Проверките не са тяхна работа, а на оператора на летището. Ако някой се е туткал и не е дошъл навреме, това означава ли, че компанията трябва да пропусне слота за излитане, да плати глоби, да обърка графика на другите полети и да побърка диспечерите с риск за сигурността? Има си краен час, в който трябва да се явиш за бординг и не е оправдяние ,че си решил, че бързо ще минеш, ама не си.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хмШътувал съм с Wizz поне 70-80 пъти. Съо така имам много опит със SAS и Lufthansa. Такава статия, срещу пседните няма да видиш, защото легланитеим отдели, ще съсипят всяка една медия, която отправи подвеждащи твърдения, че компанията изоставя пътниците си.
48
4
 
0
 
! Отговори
Ивчо преди 4 години
25 души закъснели? Алоо, я кацнете на земята бе. Закъсняват 2-3, не 20 процента от пътниците. А журнялята ако проверят дали самолетът е кацнал пълен у нас, какво ли ще се окаже? Който дойде първи - превари и се натовари.
47
4
 
0
 
! Отговори
Ивчо преди 4 години
25 души закъснели? Алоо, я кацнете на земята бе. Закъсняват 2-3, не 20 процента от пътниците. А журнялята ако проверят дали самолетът е кацнал пълен у нас, какво ли ще се окаже? Който дойде първи - превари и се натовари.