Стотици поискаха: "Върнете убиеца Джок в затвора"!

Недоволни от решението на съдия Калпакчиев искат оставката му
110

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици граждани се събраха пред Съдебната палата на организирания от "Атака" протест заради предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман.

Те поискаха с плакати "Оставка на съдия Калпакчиев" и "Върнете убиеца Джок в затвора".

Още по темата
Недоволството си привържениците на "Атака" показват пет дни, след като Състав на Апелативния съд в София с председател Калин Калпакчиев пусна предсрочно Полфрийман.

В четвъртък той получи условно предсрочно освобождаване с изпитателен срок, равен на остатъка от присъдата – 6 години, 6 месеца и 25 дни.

Полфрийман бе осъден на 20 г. затвор за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г., когато при сбиване в центъра на София намушка и неговия приятел Антоан Захариев. До момента ефективно е изтърпял 11 години, 8 месеца и 21 дни, в което влиза и предварителният арест. Допълнително от присъдата му се приспадат около година и осем месеца заради времето, което е работил в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
8
 
! Отговори
Shawshenk redemption преди 4 години
Да, Илиан Тодоров, двойният убиец от Соло- що не подгоните съдиите , дето го пуснаха , а?
81
2
 
6
 
! Отговори
Аре къш преди 4 години
Жамбазко е още по-нефелен и от Бялата златка. Тоя поне има законна жене и дете. Жамбазко има митична жена и митично дете които никой не е виждал. Патреотар но няма нито граждански,нито църковен брак. Скатал се е от наборната военна служба-сега поне да иде да си отслужи като доброволец,иначе патреотар без военна подготовка е дървено желязо.Сидеров е същия - и той е скатал войниклъка. Жамбазко е като Станушко - никога не е работил като партиен функционер и един ден не е работил нормална работа.
80
0
 
9
 
! Отговори
venix преди 4 години
ЗАТВОРИТЕ ДОКАТО НЕ СЕ НАПЪЛНЯТ С ПОЛИТИЦИ, БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДИТЕ! БОКОВЦИ, МОКОВЦИ, ЦЕЦОВЦИ, ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ПАНДЕЛАТА!!! НИКАКВИ ОСТАВКИ!! СЪД НАРОДЕН!!!
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбазки ще го смачка на изборите .Защо не отразявате ВМРО ,а този смотан русофил .То русофил стана срамна дума с тази Атака.
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като наближат избори и Волен започват да го напъват отвътре артистични таланти, пълен циркаджия.
77
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен не е Левски .Левски е заклал момче .По скоро Полфрийман е като Левски .Пълна пародия е всичко в държавата.Най глупав Радев ,оказа се че накърняване исляма според него и така се създавал тероризма.За Бойко,Манолова ,Костов и Марешки не ми се и приказва.Сами изпуснахме децата си и оставихме улицата да е техен родител .Какво бъдеще чакате.Светло ?С лидери като шведската психопатка.
76
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, събрали са се същите тумби, които малтретират случайни минувачи. Волен не е ли ходил да бие някой студент скоро?
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България - страната на дрехите втора употреба и политиците втора младост.
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ СТРАДА ОТ ЛАКОМИ, ПРОСТОВАТИ, ХИПЕРАКТИВНИ СТАРЧЕТА.
73
2
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Добре са го поискали хората, но първо трябваше да натирят Бялата Златка от протеста, да не им прави антиреклама, че нейната поява е в състояние да опорочи и омаскари и най-светлата кауза ... !!!
72
5
 
11
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
Сидеров, не приказвай глупости, че трябвало да повдигнат обвинение на съдия Калпакчиев по чл. 105 от НК за постановеното съдебно решение за предсрочното освобождаване на Полфрийман. Това показва абсолютната ти правна некомпетентност, че съдиите са независими при постановяване на своите актове и не носят никаква отговорност за тях. Но човек преди да п риказва по теми които са му непонятни, първо трябва малко да почете. Айде почвайте да слагате минусите!
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най голяма е вината на родителите ,които не отглеждат стабилни хора ,а ги оставят на възпитанието на улицата .
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мухлясалия Боленчо така ли е решил да възкръсва ?той кога ще ходи в затвора за хулаганщините си - 3 доказани и Бог знае колко други ?
69
1
 
8
 
! Отговори
до трезвомислещ преди 4 години
Как да не става въпрос за закони. Ти да не мислиш, че съдията е нарушил някой закон или го е направил на своя глава?! Не казвам, че не е корумпиран....а, че закона му позволява да го направи.А че България била само "територия"...........са само твои лични глупости.
68
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров говори ,но е изхабен политически лидер .Дали го осъзнава .Кандидатурата му за София е политически фарс !!!
67
6
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
Свобода за Полфрийм,а скинарите трябва да разберат,че в България има закони,и защо не бяха осъдени скинарите по това тяхно деяние,а един чужденец защити български гражданин,и сега ривете,че са освободили ,австралиеца,който при самоотбрана,уби студент-скинар.
66
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А всъщност малкия Монов си е бандитче като Полфрийман.Ако той беше намушкал австралиеца ???
65
1
 
12
 
! Отговори
Kristian преди 4 години
99% от всички излежаващи такава присъда ги пускат преждевременоо...ама като е от БХК и както трябва процедурата пак ревете..що не вземете като за начало да прочете закона
64
11
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Вижте, дайте да не се лъжем, кръгът Капитал, към който е Калпакчиев, поддържат непрекъсната връзка с Бойко. Нали те му осигуриха кадри за "Борисов 1";))) Монов бе убит втори път, но вече от Българската държава, в замяна на това, българите на Острова да продължат да си работят там и след Брекзит без сделка. Те получават от Бойко Стабилност и Сигурност,а той - гласовете им;))) А такива като Монов са статистика. Вие знаете ли, колко Моновци съм погребал оттогава, досега?;)))
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промени закона бе ***, нали си в парламента!?