Мария Габриел се срещна с Бил Гейтс

Двамата обсъдиха сътрудничество за глобално здраве и чиста енергия
Обновена: 9 окт 2019 18:48 | 9 окт 2019 18:24, Нели Христова
35
Мария Габриел се срещна с Бил Гейтс
Снимка: Булфото

Комисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел се срещна със съоснователя на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс. Двамата обсъдиха как може да се задълбочи сътрудничеството по общи приоритети за научноизследователска и развойна дейност за глобално здраве и чиста енергия, съобщи представителството на Европейската комисия в България.

Специален ударение те поставиха на съвместното финансиране за клинични изпитвания на лекарствени продукти за справяне с инфекциозните заболявания, засягащи предимно Африка на юг от Сахара. Стана ясно, че е нужна гъвкавост при финансирането на стратегически изследвания за болести, свързани с бедността. Комисар Габриел отбеляза, че Европейската комисия вижда това партньорство в контекст на Глобалното здравно партньорство с държавите-членки и африканските страни и може да бъде в рамките на бъдещата програма Хоризонт Европа.

Двамата разискваха и важността на бюджета за изследвания и иновации, които са от съществено значение за изпълнението на "зелената сделка", както и възможностите, предоставяни от това партньорство. Фондацията на Бил Гейтс възнамерява да увеличи своята част от бюджета с 20 милиарда щатски долара на година.

"Нужно е да развием по-тясно сътрудничество между множество участници на инвестиционния фронт, за да се превърнат политическите приоритети в инвестиционни стратегии. Това е от съществено значение, за да имаме пробивни иновации в полза на компаниите, гражданите ни и за отговор на предизвикателствата на климата и енергията", заяви българският еврокомисар Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Бил ГейтсМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АНКЕТАТая е по-грозна, отколкото тъ па +Тая е по-тъ па, отколкото грозна -
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жираф!
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, просо то,аз се питам какво ще правипо проекта -Младеж.Да неби това да ескрита форма на стамбулското джен-дърство.На сто годишен,може ли да секаже,младеж и да се разчита на него.Там поискаха дами,това значи ,че щеконсумират по младежки и жежки.Анаша сталинка,каза,да се вдигат данъ-ците,щото въглеродни емисии.Тя неказва,че ядрените опити ни тресатката ден,но плочата прескача от нейниятъпомер.Дните минават сър.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е този Бил Гейт, че да се среща с Габриел Мария? Какво иска? Пак пари ще иска за фондацията и Африка.
28
2
 
4
 
! Отговори
Арменския поп преди 4 години
Каква голяма чест на Бил Гейтс, да му се удостои правото да се срещне със великата специалистка по всичко цифрово - Габриел как беше там. Гейтс трябва да е много признателен че му е позволено да се докосне до ореола на такъв гений на цифровата икономика, да почерпи опит и да получи помилване по главицата си. Дали са му позволили да зададе един въпрос, или още няма това право и е трябвало да стои диван чапраз и да слуша с наведена глава и стаен дъх? как мислите?
27
2
 
2
 
! Отговори
На баба им брюксела преди 4 години
До ПроСоТо"Цифрова икономика" е измислена титла (както повечето други в Брюксел), която се наложи да бъде измислена, защото трябваше да намерят някаква работа на поредният еврокомисар. Всяка държава в евросъюза си назначава няколко политкомисари на които после се търси титла, на която се прави министерство, в което се назначават съответните служители, на които се плаща подобаващи заплати, които идват от данъците които ние плащаме. Всяка година комисарите увеличават данъците...познайте защо....
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажеш, че си се срещнал с Б.Гейтс е огромен комплимент за теб!!! От тук нататък разговорът може да бъде напълно банален. Тази жена ми стои кухо и фалшиво. Рецитира клишета. Нищо конкретно и реално. Опитвам се, но не мога да й повярвам.
25
2
 
5
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
...отчитане на дейност...
24
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАВИСТЛИВИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПОРОВЕ
23
3
 
2
 
! Отговори
Бозаджам преди 4 години
В бг масово държавни учреждения и частни фирми ползват стари пиратски прозорци. Срещата явно е била много дигитална и иновативна.
22
2
 
0
 
! Отговори
Мисли Българино!!! преди 4 години
Тоя линуксчия я е попитал колко легални лиценза има "произведението" Му в БГ.Габриел(паднал Ангел) преглътнала...Оня кимнал...разбрали се...От нея-предложение на КОМИСАРКАТА Габриел, което да му донесе Х милиарда...От него всички врагове на правителството на Бой Бор, с нелегални лицензи-ЗАТВОР!!!Възприет бе почина на Бг Бизнесмен(А.Б.)-чуждите пари харчи!Бил прецени, че може да отдели 1% за НИРД (...ех ако преди години бе развил таз дейност, вместо да краде).НСИ даде на БГ оценка 6+++!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ще си говори Бил Гейтс с този господин, ве е ясно
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО!
19
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Били мина на антидепресанти!Предпочитам 10удара с чук по главата,отколкото 1мин. да слушам Гейбриъл!
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни се срещат с Бил Гейтс, други с чумави кози, шарен свят.
17
6
 
8
 
! Отговори
Тази не е човек преди 4 години
А извънземно...то из гоце делчевско....не ме учудва. С тази шия на извънземно....такива имат сатаниските,като тази.
16
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и понеже стана дума за "ресора" на Жи рафката,некой може ли да обясни като какво чудо ще да се крие зад израза.."ЦИФРОВА ИКОНОМИКА"..?..Има ли и "аналогова " икономика?..Некаква трета?..Кажете бе,моля ви!...Така и ше умра без да разбера що е то "цифрова икономика"....Айде,проявете малко състрадание!
15
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, и какво точно има да обсъджа Бил Гейтс с една ди ва се лянка от Гоцеделчевските баири. Ще умра от смях.
14
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема друга такава неопитомена ***. Честно.Пък и грозна освен тъ па.
13
9
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Консумирана ли е срещата?