Розови балони в небето в памет на загубилите битката с рака

Ракът на гърдата е най-често срещаният при жените
6

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1200 розови балона полетяха в небето над Националния дворец на културата полетяха в памет на жените, които всяка година губят битката с рака на гърдата.

Събитието за пореден път се организира от Първа САГБАЛ "Света София" и е част от информационна и профилактична кампания за борба с тежкото заболяване, която болницата провежда всяка година през октомври.

Инициативата е подкрепена от Столична община, Националния дворец на културата, Българската национална телевизия, Български форум на бизнес лидерите, фармацевтичната компания "АстраЗенека" и "Метрополитен" ЕАД.

Ракът на гърдата е на първо място по честота на онкологична заболеваемост при жените и представлява 27.3% от всички злокачествени заболявания при тях.

В събитието се включиха Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ГЕРБ,  д-р Гергана Коларова - изпълнителен директор на Първа САГБАЛ"Света София", Нана Гладуиш - основател на Фондация "Една от 8" и други представители на партньорите на кампанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ндкракбалона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Рали преди 4 години
Браво, това ни трябва още пластмасови отпадъци... да бяха засадили рози!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 1200 балона замърсяват природата и това ще доведе до увеличаване на заболеваемостта.
4
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Престанете да цапате природата бе хора ... Това не е начина ...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното замърсяване на природата, продиктувано от добри намерения! Абе хора, мислете като вършите нещо! С какво ще помогнат вашите балони на мъртвите? Само дето остатъците от същите тия балони ще се търкалят в полето и ще гният в реките с години. Планетата се задъхва, осъзнайте се!
2
3
 
4
 
! Отговори
Късни новини... преди 4 години
...1200 розови гумени парцааала бяха забелязани да влачи близката река като две патенца се бяха заплели в тях и правеха отчаяни опити да се освободят . Тези патенца както и няколко рибки също загубиха битката с човешките отпааадъци задръстващи природата .... Но за тяхата битка статиите и тв. предаванията не са толкова популярни .
1
2
 
3
 
! Отговори
ПОЗНАНИЯ И ВРЕМЕ преди 4 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРИЧИНИТЕ И ПОСЛЕДИЦИТЕ НЕ СЕ РЕШАВАТ С БАЛОНИРЕШЕНИЕТО Е СВЪРЗАНО С МНОГО ПАРИ,С ПОДГОТОВКА НА КАДРИ С ПОЗНАНИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДОСТИЖЕНИЯ НА ГЕНЕТИКАТА ОБУЧЕНИ В ПРЕСТИЖНИ УНИВЕРСИТЕТИ,В ИЗСЛЕДОВАТЕСКИ ЛАБОРАТОРИИ ЕКИПИРАНИ С ПОСЛЕДНИ МОДЕЛИ АПАРАТУРА.ЧОВЕШКИТЕ ПОЗНАНИЯ И ОБОРУДВАНЕТО СА НИВА ПОД НЕОБХОДИМОТО ЗА ОКОНЧАТЕЛНО РЕШАВАНЕ НА ФИННИТЕ БИОЛОГИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ НА ПРОБЛЕМА.РЕШЕНИЕТО Е ПРОБЛЕМ НА ВРЕМЕ,ТРУД,БАВНО ИЗЯСНЯВАНЕ НА ФИННАТА ГЕНЕТИКА НА ПРОЦЕСИТЕ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ