Анкети, достъпност, тайни клиенти... Реформа при чиновниците

Усъвършенстват и собствените стандарти на администрациите
20
Анкети, достъпност, тайни клиенти... Реформа при чиновниците
Снимка: БТА, архив

Задължителни за всички администрации стават анкетните проучвания, консултациите със служителите, наблюдението по метода "таен клиент", както и проверки относно сигнали, жалби и медийни публикации.

Това се предвижда с промени в Наредбата за административното обслужване. По предложение на вицепремиера Томислав Дончев започват едномесечни обществени консултации по проекта на постановление.

Проектът има за цел да реформира изцяло системата за обратна връзка от потребителите и стандартите за качество на административната услуга и може да бъде открит на Портала за обществени консултации, съобщиха от правителствената пресслужба.

Във всички администрации се предвиждат общи стандарти по отношение на достъпността до и в центровете за обслужване, както и при комуникация с потребителите. Ще бъдат стандартизирани сроковете за отговор на запитвания и използването на опростени и лесни за попълване образци и формуляри.

Измененията в Наредбата за административно обслужване ще дадат възможност на администрациите да усъвършенстват качеството на обслужване чрез постигане и на допълнителни собствени стандарти - за местоположение на центъра за обслужване, осигуряване на паркинг, онлайн комуникация с потребителя, онлайн проверки на статуса на услугата, както и възможност за обслужване в извънработно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ни мисли яко за балами ,а такъв чуждопоклонник и грантаджия е че нямам думи
15
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
И сега като създадат още комисии и агенции и назначат още роднини на сладки държавни службички цялата администрация ще цъфне и върже! Абе таранко Зимбабве дето неможете да го намерите на картата има електронно правителство вие още с методи от 10 век ще решавате проблеми в 21 век! Пак едни пари да потънат в още и още бумащина и държавни структури за да може още повече да се бяга от отговорност!
14
0
 
4
 
! Отговори
Деди преди 4 години
Отивам в едно НОИ, на гишето младо момче, изтупано такова; Добър ден-добър ден, какво ще обичате, г-не. Седи, стойка-аха да рипне нещо да ми услужи, мед ми капна, викам, егаси, това европейска работа, значи. Ще обичам, викам, да ми обясните защо съм подал за пенсия преди 6 месеца в чужбина, а още нема върнат отговор от БГ. Един момент, гледа компа, бръчи челце, изхъмка 2 пъти-нема лъжа-нема измама. Накрая се обърна, г-не вика, то с вас има много да си говориме, но инструктивните срокове, които..
13
1
 
2
 
! Отговори
до ОСТАВКА преди 4 години
Само ми кажи кои са "другите".
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак разтягане на локуми, което неизбежно ще бъде последвано от нулеви резултати.........................Те да бяха "нулеви". Ами пак ще са отрицателни. Положението още ще се влоши.
11
0
 
9
 
! Отговори
Партиина хранилка преди 4 години
Тези неща могат да се избегнат с електронна администрация и услуги но странно защо всичко бе спряно и се назначават още и още безполезни чиновници!?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На корумпиран тумбак каквато и тениска да сложиш си остава същия. Проблемите с корупцията и лошо работещата администрация са на ниво правителство. Никакви тайни клиенти няма да оправят това. Най много да изгонят няколко неприветливи лелички на гише за отчет.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак се прави на Дръж ми шапката.10 години реформира и резултати никакви.Никой обаче не понесе и отговорност за пълния провал на Държвата.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А 1.6 МИЛИРАДА, които похарчихте за Електронно правителство, точно ВИЕ, ти и бандата към която се числиш, ще върнете ли ?Защото нито Електронно правителство има, нито парите ги има ?
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак разтягане на локуми, което неизбежно ще бъде последвано от нулеви резултати.
6
1
 
14
 
! Отговори
Стоп преди 4 години
Не може корумпирани търтей да се борят с корупцията,това е лудост!Пак ни правят на луди....
5
1
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Явно трябва да се даде шанс н адруги след 15 г тотален провал. Корупцията НЕ започва с ГЕРБ, но сега е тотална
4
1
 
7
 
! Отговори
Там е хаос преди 4 години
Пратете някой в община Овча Купел там данъчните лелки след работа едвам ходят с турбите подаръци получени за услуги през деня. Занижени оценки,откриване на данъци такива услуги...
3
1
 
7
 
! Отговори
СТАРИ КИФЛИ СОРОСКИ преди 4 години
извадени от тъмния килер как ще оправят положението като самите те са в основата на тая корупция
2
2
 
2
 
! Отговори
ок преди 4 години
това е добре..
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво стана с електронното правителство, където потънаха ужасно много пари ?