"Спортувай с президента" за повече активност сред младежите

Румен Радев обяви инициативата си за здрава нация
30
"Спортувай с президента" за повече активност сред младежите
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев започва инициатива за насърчаване на физическата активност и спорта сред децата и младите хора в България.

Още по темата
Началото на "Спортувай с президента" той обяви по време на конференцията, която се състоя в Националната спортна академия "Васил Левски".

Важно е да излезем от говоренето за спорта като абстракция, време е да покажем на младежите лична ангажираност на всички нива, заяви държавният глава.
 
Президентът призова за поощряване и популяризиране на физическата активност сред децата. Румен Радев отбеляза, че е важно младежите да излязат от опасностите на виртуалната мрежа и да бъдат приобщени към мрежа от съмишленици, с които да спортуват.
 
Ако искаме да имаме здрава, трудоспособна нация, ние трябва да инвестираме изключително много в профилактиката и в спорта, заяви Румен Радев и отбеляза, че това ще създаде предпоставки и за намаляване на финансовите ресурси, отделяни за лечение на заболявания.

Новата инициатива на президента има за цел изграждането на мрежа от партньорства с училища, спортни организации, институции, родители, които, по думите на държавния глава, играят  водеща роля за подобряване на физическия и здравния статус сред младите хора. Държавният глава призова всички заедно да обединят усилия за здравето и физическата активност на децата.
 
По време на конференцията водещи експерти в областта на медицината, психологията, педагогиката, физическото възпитание представиха данни за влошаване на здравния статус сред децата, произтичащо от обездвижване, както и намаляване на физическата дееспособност на учениците, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Акцент в докладите на лекторите беше нарастващата опасност от създаване на зависимост към информационните технологии. Бяха представени добри практики от други европейски държави и методи за насърчаване на спорта сред децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Ал Бънди вече съвсем се отчая. С негативизъм не успя да привлече внимание, сега е в ход акция гимнастика :) Още колко му остава на този президент ? Не заслужава нито уважение, нито критика, нито каквото и да било внимание. Оставете го да си плямпа, все някога ще спре като види, че няма кой да го слуша. Вече и на нова година не пускам телевизора за да ми честити президента.... Дъното това е то
25
1
 
1
 
! Отговори
Младеж... преди 4 години
До 23Не е сигурно...
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма вече български държавници!!!!!!И този е като герберастите под чехъла накраварите и гнусните антибългарски НПОта!!!
23
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 4 години
Всички сутрин на физзарядка пред президентството!
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спортувайте в мола с проскубани я Фандък.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастките да спортуват с Лоената торба Лойко, който дори не може да си набере сланините на лоста.
20
5
 
5
 
! Отговори
а кога ще има? преди 4 години
Яж суджУци с Бойко?Паси козички с Нинова?Павирай павета с Фандъкова?Ама най-искам:Кради за апартаменти като ЦЕЦО!!
19
7
 
4
 
! Отговори
то спорт преди 4 години
Ссмо предполагам, че повечето младежи биха предпочели да 'спортуват с президентшата? ;)
18
7
 
5
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Ами вижте как изглежда президента и на какво прилича ***.Избора е ваш.Аз предпочитам здравето пред високото кръвно ,хемороидите и увисналия търбух.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Спортувай с президента" и "Лапаай суджук с Тиквата от Банкя"... Кой каквото предпочита.
16
2
 
3
 
! Отговори
смехурко преди 4 години
Защо го цензурирате.След като думите ми са истина и не са нецензурни за тоз жалък от блатото ***
15
7
 
9
 
! Отговори
смехурко преди 4 години
Как и кой ще спортува с тоз *** без грам мозък в главата си.Лужец Измамник и корумпиран ***
14
8
 
10
 
! Отговори
BOPA преди 4 години
Баце може да организира инициатива 'кради с премиера'. Ще е не просто патрон, а основен участник, а пък и повечко желаещи ще привлече към каузата
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ?Tя не е младеж, а дъpта бичkия
12
8
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
Здравейте Герберски плъхове и сега ли пак президинта говори глупости ? Ами все си е друго Боце да ти обяснява че сме цъфнали и вързали, а тези лъжци от ЕК вчера пак ни казаха че сме най бедните и продължаваме да се смъкваме. И пак си е по добре Боце да ти казва че спорта в България е на високо ниво, а тези Англичани как можаха да ни смачкат със 6 гола. Ейййй плъхове хората вече не са слепи и глупави за колкото ги мислите. Радев е отново точен и прав както винаги.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грипена го бива за всичко, сега ще се изпъчи и като кадърна дружинна ръководителка. Да следваме храбрия почин на Грипена за коремно увъртане и главанашко превъртане!Да обучим децата на всяко извъртане! От всяко дете - президент!
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре по-малко спорт че като натрупат мускули някои граждани и други започват да избухват с агресия към околните и общественото имущество.По-малко спорт,по-малко чалга ,по-малко алкохол и току виж сме изкарали 100 год.
9
6
 
14
 
! Отговори
? преди 4 години
А Деса дали ше търчи подир Мерцедесо?
8
1
 
11
 
! Отговори
дедо Боре преди 4 години
Той и Тато ни караше да спортуваме едно време.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хахахааааа...А ти кой беше с кой да ходим да лравим коремни кой предлагаш ? Меркел, Макрон, Боко Тиквата, Ердоган, Вебер ? Кой ?