Трафик: Българчета продават цигари, дрога и секс в Солун

Децата се страхували да разкрият имената на мъчителите си
Обновена: 18 окт 2019 11:25 | 18 окт 2019 11:25, Веселина Йорданова
95
Трафик: Българчета продават цигари, дрога и секс в Солун
Снимка: flickr

Българчета са принуждавани със заплахи да продават цигари и наркотици в Солун. Има случаи и на сексуална експлоатация.

Стряскащите данни са обявени от гръцка неправителствена организация в Европейския ден за борба с трафика на хора, предаде БНР.

Контактната група на организацията е регистрирала 50% увеличение на бездомните деца в Солун, подложени на експлоатация.

Съобщава се за 137 деца от България и Албания, предимно момичета, които са принудени да продават нелегално цигари, наркотици или са подлагани на сексуална експлоатация.

Психолози, разговаряли с децата, съобщават, че малолетните се страхуват да посочат имената на тези, които ги принуждават със заплахи.

Само за първите девет месеца на годината са регистрирани 750 бездомни деца, предимно малолетни мигранти, които работят по 15 часа на ден и получават единствено храна.

Организацията, която се намира в Солун, често оказва помощ и на малтретирани жени. Сред тях също има българки с малки деца. Настаняват ги в защитени места и им оказват необходимата помощ.

За случаите на детска експлоатация са информирани властите и Агенцията за закрила на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
S kakvo dryro mogat da se zanimavat ?
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактМи щото, тези така наречени медии не са български, само се наричат такива.
65
1
 
5
 
! Отговори
Солун преди 4 години
Българчетата печелят медали от олимпиади, българчетата са съзидателни!Тия "българчета" в Солун, не знам, какви българчета са.
64
1
 
15
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Едно "ромче" пита баща си:- Тате какво е "демокрация"?- Демокрация е, когато българите работят, пък ние получаваме наготово.- А, те не се ли сърдят?- Абе, сърдят се, но това вече е "расизъм
63
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Странното е че само по медиите по някаква недоразбрана толерастия този етнос ги наричат българи/ българчета .... Ако на тези "малки българчета" им кажеш българчета в очите ще ти прегризат гърлото . А възрастен екземпляр направо ще те удря, блъска ,рита докато спреш да мърдаш.....Българи били ...... ако си търсиш смъртен враг - кажи им го в лицето .
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българчета, гърчета, наркотици. После ще има и кръв.Вервайте ми.Нали в България, Гърция и навсякъде по света гледаме същите филми.Кръв, насилие и изнасилвания.Вървим методично и не бавно към "Краят". Краят на света.
61
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Георги Първановпочукай!Просто ще ти припомня че НЕ апелирам да бъдеш унижаван заради расата ти.А ако ти сам решиш да се правиш на резил,то...аз нямам вина за това.
60
4
 
2
 
! Отговори
Георги Първанов преди 4 години
до68: просото... не се срамуваш ама сега като ти вземем айпи-то и ти чукнем на вратата не ще се срамуваш ами насирашмуваш!
59
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
аз обаче съм расист!..И не се срамувам от това...Въпреки че ..членове на семейството ми ме обвиняват..Расист съм с чиста съвест,защото НЕ АПЕЛИРАМ цветните да бъдат "избити",или унижавани по някакъв начин,а защото Господ ТАКА Е СЪЗДАЛ човеците-РАЗЛИЧНИ ПО РАСА,пол,възможности..Всеки,който *** против "расизма" все едно негодува за това,че има ден и нощ!!!РАВНОПРАВИЕ-ДА,но расовите различия просто няма как да бъдат туширани,защото са.."Божа работа"!!!!!!!!!!
58
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
българчета,или български гражданчета?..Това е много,ама много важно!!!!
57
0
 
12
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
За да сработи "интерацията на ромите", то е задължително ограничаване на репродуктивноста на ромския етнос чрез кастрация.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бъркайте расизма с реалните факти. Проверете какъв е успеха на ромите по матурите и колко от тях завършват. Проверете колко % от популацията в заторите е ромска и колко % са от популацията изцяло и сравнете. Проверете кой получава най - големи и най - много помощи. Кажете колко % от студентите в университетите са роми... Просто гледайте на фактите и статистиката. Няма нужда от расизъм. Това са факти. Реалност. Расизъм би било ако не съществуваха тези факти и тази реалност.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се съмнявам, че единствения резултат от работата на Фройд и Юнг са концлагерите. Ако изобщо имат нещо общо с тях. Още едно ОЛИ, което не е ходило на училище. Трябва да въведат изискване за минимален ценз поне осми клас преди да разрешат на някого да пише тук. Или поне базов тест за интелигентност. ПФФФ НЕТА СЕ НАПЪЛНИ С НЕЩАСТНИ ОЛИТА!!! КАКВА ОТВРАТ! Не можеш една нормална интелигентна дискусия вече да проведеш заради тях...
54
0
 
12
 
! Отговори
До Wafen преди 4 години
Всъщност, расисти са цветните хора.
53
0
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 4 години
Добра илюстрация на тн европейски ценности.Познати са от стотици години насам........
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе страхливци поради що се срамите да се наречете роми? Като се пишете "българи"ставате само по-смешни,като си заравяте главите в пясъка и не виждате проблема в етноса си,той никога няма да се реши ако ще и марсианци да се наричате.Или такова е желанието ви,винаги даа останете най-презрения етнос в света-ромския.НПОтата само ви използват.Медиите също.
51
10
 
5
 
! Отговори
до 54 / waffen преди 4 години
Даги ми затлъстяващ господине. Фройд и Юнг отдавна са си на мястото 2 метра под земята. В същият жилищем район са и основателите на идеят за превъзходството на бялата раса (по случайност или не мнозинството говорещи на същият език като Фройд и Юнг). Единственният резултат от гениалните им идеи са деца кожа и коси в концентрационните лагери.Що се отнася до предпочитаната ви бяла раса - тя достигна до превъзходните висоти да я мързи дори да се възпроизвежда. И затова си заминава .
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дете на лица с български документи за самоличност не означава непременно, че това дете е българче.В конкретния случай - съмнявам се, че някое от тези "българчета" може добре да говори на български език и едва ли някое от тях може да пише и чете.
49
0
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Нека първо ясно и еднозначно се детерминира,какво точно е расизъм,защото под това определение се маскират различни други прояви.Това да си харесваш бялата раса не е расизъм,защото по тази логика Майкъл Джексън,който се избели,трябва да е расист.Не се определям като расист,но предпочитам да гледам около себе си бели хора.Идва ми в повече неолибералните и демократични прояви,където даже в стари музикални видео клипове,в които не е имало като бекграунд тъмнокожи,сега има такива
48
0
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
ДО /50/.Скъпа госпожо, това да не са вашите мечти? Ако можехте да срещнете Юнг или Фройд, те ще подскочат от радост да сте им сред пациентите.Но за съжаление това не е възможно,по обективни причини